Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΜΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ- BIOMED CENTRAL ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΡΩΝ: ΒΑΡΕΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Β 2002066) ΜΩΡΑΪΤΗ ΜΑΡΙΑ (Β.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΜΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ- BIOMED CENTRAL ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΡΩΝ: ΒΑΡΕΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Β 2002066) ΜΩΡΑΪΤΗ ΜΑΡΙΑ (Β."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΜΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ- BIOMED CENTRAL ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΡΩΝ: ΒΑΡΕΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Β 2002066) ΜΩΡΑΪΤΗ ΜΑΡΙΑ (Β 2002046) ΝΤΑΚΑ ΜΑΡΙΑ (Β 2002045)

2 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ορισμός: είναι ο κύριος κατευθυντήριος παράγοντας ελεύθερων πολιτών σε ένα σύστημα, που στοχεύουν στην παραγωγικότητα, για να έχουν ποιότητα στην ζωή τους και αναβάθμιση των κοινωνικών πεδίων όπου κινούνται, αποτελεί η αναζήτηση νέων συστημάτων, μέσα από την «πληροφόρηση» Ορισμός: είναι ο κύριος κατευθυντήριος παράγοντας ελεύθερων πολιτών σε ένα σύστημα, που στοχεύουν στην παραγωγικότητα, για να έχουν ποιότητα στην ζωή τους και αναβάθμιση των κοινωνικών πεδίων όπου κινούνται, αποτελεί η αναζήτηση νέων συστημάτων, μέσα από την «πληροφόρηση» Η αναζήτηση στοιχείων -νέων και παλιών-με ουσιαστική συμμετοχή στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», με λιγότερο χρόνο και με περισσότερα αποτελέσματα, πετυχαίνεται ευκολότερα σήμερα μέσα από την «Ηλεκτρονική Πληροφορία». Η αναζήτηση στοιχείων -νέων και παλιών-με ουσιαστική συμμετοχή στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», με λιγότερο χρόνο και με περισσότερα αποτελέσματα, πετυχαίνεται ευκολότερα σήμερα μέσα από την «Ηλεκτρονική Πληροφορία».

3 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Η ανοιχτή πρόσβαση στα ερευνητικά άρθρα καλύπτει «έδαφος» μέσα στο χώρο της τεχνολογίας όπως Η/Υ, INTERNET. Η ανοιχτή πρόσβαση στα ερευνητικά άρθρα καλύπτει «έδαφος» μέσα στο χώρο της τεχνολογίας όπως Η/Υ, INTERNET. Η «ανοιχτή πρόσβαση» είναι συμβατή με τα πνευματικά δικαιώματα, την όμοια αναθεώρηση, την πρόοδο, την σταδιοδρομία, τη συντήρηση. Η «ανοιχτή πρόσβαση» είναι συμβατή με τα πνευματικά δικαιώματα, την όμοια αναθεώρηση, την πρόοδο, την σταδιοδρομία, τη συντήρηση. Δεν εξαρτάται από την τιμή ή από το μέσο ενός περιοδικού. Δεν εξαρτάται από την τιμή ή από το μέσο ενός περιοδικού. Περιοδικά ανοιχτής πρόσβασης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές μορφές όμοιας αναθεώρησης. Περιοδικά ανοιχτής πρόσβασης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές μορφές όμοιας αναθεώρησης.

4 ΔΥΟ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠ: 1)ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΠ 1.Διευθύνουν την όμοια αναθεώρηση 2.Αφήνουν τους συντάκτες να διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα. 3.Οι εκδότες περιοδικών ΑΠ είναι είτε κερδοσκοπικοί είτε μη κερδοσκοπικοί 4.Μπορούμε να δούμε περιοδικά ΑΠ στο κατάλογο των περιοδικών ελεύθερης πρόσβασης.

5 2) ΑΡΧΕΙΑ Ή ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ ΑΠ 1. Δεν εκτελούν την όμοια αναθεώρηση 2. Περιέχουν:  Preprints: η έκδοση που υποβάλλεται στα περιοδικά πριν από την όμοια αναθεώρηση και την δημοσίευση.  Postprints: η έγκριση που επικυρώνεται από την όμοια αναθεώρηση. 3. Μπορούν να περιοριστούν στα e-prints ή οποιοδήποτε είδος ψηφιακού αρχείου. 4. Τα πιο χρήσιμα αρχεία ΑΠ «συμμορφώνονται» με το πρωτόκολλο OAI, με σκοπό τη συγκομιδή μεταδεδομένων που τα καθιστά διαλειτουργικά.

6 1. ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠ Λογοκρισία Λογοκρισία Γλωσσικά εμπόδια Γλωσσικά εμπόδια Εμπόδια πρόσβασης Εμπόδια πρόσβασης Εμπόδια συνδετικότητας Εμπόδια συνδετικότητας 2. Η ΑΠ εξυπηρετεί τα συμφέροντα πολλών ομάδων όπως: Συντάκτες Συντάκτες Αναγνώστες Αναγνώστες Δάσκαλοι, καθηγητές, σπουδαστές Δάσκαλοι, καθηγητές, σπουδαστές Βιβλιοθήκες Βιβλιοθήκες Πανεπιστήμια Πανεπιστήμια

7 BIOMED CENTRAL THE OPEN ACCESS PUBLISHER Ορισμός: είναι ένας ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος, δεσμευμένος στην παροχή της άμεσης ανοιχτής πρόσβασης στην «ομοίως αναθεωρημένη» Βιοϊατρική. Ορισμός: είναι ένας ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος, δεσμευμένος στην παροχή της άμεσης ανοιχτής πρόσβασης στην «ομοίως αναθεωρημένη» Βιοϊατρική. Το Biomed Central είναι δεσμευμένο στην διατήρηση των υψηλών προτύπων. Όλα τα ερευνητικά άρθρα που δημοσιεύονται μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να ανακατανεμηθούν. Το Biomed Central είναι δεσμευμένο στην διατήρηση των υψηλών προτύπων. Όλα τα ερευνητικά άρθρα που δημοσιεύονται μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να ανακατανεμηθούν.

8 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1. Λαμβάνουν τη γρήγορη και λεπτομερή αναθεώρηση. 2. Η λεπτομερής πολιτική της «όμοιας αναθεώρησης» κάθε περιοδικού είναι ευθύνη του συντάκτη. 3. Το κεντρικό «χαρτοφυλάκειο» που συνίσταται από 130 περιοδικά, περιλαμβάνει τους γενικούς τίτλους όπως το περιοδικό βιολογίας. 4. Όλη η έρευνα που δημοσιεύεται από τα κεντρικά περιοδικά παρέχονται ελεύθερα στους κοινό. 5. Όλα τα κεντρικά άρθρα ακολουθούνται από google, scopus δίνοντας την δυνατότητα στους συντάκτες να δουν πόσες φορές έχει αναφερθεί η έρευνα τους. 6.Οι συντάκτες που δημοσιεύουν διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα στην εργασία τους εξουσιοδοτώντας τα με ειδική άδεια..

9 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ BIOMED CENTRAL ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ HOME PAGE: υποδοχή στο BC HOME PAGE: υποδοχή στο BC πάνω από 140 περιοδικά καλύπτουν όλους τους τομείς Βιολογίας και Ιατρικής. πάνω από 140 περιοδικά καλύπτουν όλους τους τομείς Βιολογίας και Ιατρικής. 1.Νέα από το BC, 2. Επίκεντρο έρευνας Παρατίθενται παραδείγματα άρθρων που υπάρχουν στην αρχική σελίδα Παρατίθενται παραδείγματα άρθρων που υπάρχουν στην αρχική σελίδα Νέες κενρικές πύλες BC. Νέες κενρικές πύλες BC. Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Βρετανικής Επιστήμης. Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Βρετανικής Επιστήμης. BC στην αρχική σελίδα GOOGLE BC στην αρχική σελίδα GOOGLE Ανοιχτή πολιτική πρόσβασης εμπιστοσύνης welcome Ανοιχτή πολιτική πρόσβασης εμπιστοσύνης welcome Πιο πρόσφατη προσαρμογή από το BC Πιο πρόσφατη προσαρμογή από το BC Άλλες πρόσφατες εξελίξεις σε BC Άλλες πρόσφατες εξελίξεις σε BC

10 ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ JOURNALS A-Z JOURNALS A-Z Τα ερευνητικά άρθρα σε όλα τα περιοδικά του είναι προσβάσιμα χωρίς συνδρομή με λίγες εξαιρέσεις που την απαιτούν. Τα ερευνητικά άρθρα σε όλα τα περιοδικά του είναι προσβάσιμα χωρίς συνδρομή με λίγες εξαιρέσεις που την απαιτούν.  Έρευνα και θεραπεία του AIDS  Περιοδικό Beilstein της οργανικής χημείας  Κύτταρο και χρωμόσωμα  Παγκόσμιο περιοδικό της χειρουργικής ογκολογίας.

11 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Βιοπληροφορική Βιοπληροφορική Βιολογία των κυττάρων Βιολογία των κυττάρων Κλινική παθολογία Κλινική παθολογία Γενετική Γενετική Γαστρεντερολογία Γαστρεντερολογία Ιατρική εκπαίδευση Ιατρική εκπαίδευση

12 ΠΥΛΕΣ BC ΠΥΛΕΣ BC Οι πύλες είναι συλλογές του περιεχομένου και των πόρων από τα περιοδικά και των περιοχών που δημοσιεύονται στο BC. Οι πύλες είναι συλλογές του περιεχομένου και των πόρων από τα περιοδικά και των περιοχών που δημοσιεύονται στο BC. Για παράδειγμα, Για παράδειγμα,  Πύλη βιοπληροφορικής  Πύλη νευρολογίας  Αναπνευστική πύλη  Πύλη RNAi

13 ΈΝΑΡΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΈΝΑΡΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Μερικοί ερευνητές μπορούν να προσφέρουν «σπίτι» στην έρευνα. Μερικοί ερευνητές μπορούν να προσφέρουν «σπίτι» στην έρευνα. Για ερωτήσεις επικοινωνήστε: mailto: newjournals@biomedcentral.com Για ερωτήσεις επικοινωνήστε: mailto: newjournals@biomedcentral.commailto: newjournals@biomedcentral.commailto: newjournals@biomedcentral.com ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Μέχρι τώρα έχουν προωθηθεί 77 περιοδικά. Μέχρι τώρα έχουν προωθηθεί 77 περιοδικά. Οι συντάκτες προσπαθούν να δημοσιεύουν νέα ή υπάρχοντα περιοδικά ως τμήματα του ανεξάρτητου προγράμματος περιοδικών. Οι συντάκτες προσπαθούν να δημοσιεύουν νέα ή υπάρχοντα περιοδικά ως τμήματα του ανεξάρτητου προγράμματος περιοδικών.

14 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Προωθήθηκε από το BC το 2003, ως ενημερωτικό δελτίο για να βελτιώσει την πληροφόρηση για την ανοικτή πρόσβαση. Για τις πιο πρόσφατες ειδήσεις στην ανοιχτή πρόσβαση Peter Suber web log. Προωθήθηκε από το BC το 2003, ως ενημερωτικό δελτίο για να βελτιώσει την πληροφόρηση για την ανοικτή πρόσβαση. Για τις πιο πρόσφατες ειδήσεις στην ανοιχτή πρόσβαση Peter Suber web log. Ειδήσεις Ειδήσεις Έρευνα στις επιστημονικές δημοσιεύσεις Έρευνα στις επιστημονικές δημοσιεύσεις Ανοιχτά περιοδικά πρόσβασης Ανοιχτά περιοδικά πρόσβασης Χρήσιμες συνδέσεις Χρήσιμες συνδέσεις

15 ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΕΛΗ BIOMED CENTRAL ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΕΛΗ BIOMED CENTRAL Αριθμεί 536 μέλη σε 36 χώρες. Αριθμεί 536 μέλη σε 36 χώρες. Οι ερευνητές μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα χωρίς οποιαδήποτε δαπάνη επεξεργασίας του άρθρου. Οι ερευνητές μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα χωρίς οποιαδήποτε δαπάνη επεξεργασίας του άρθρου. Έχουν έκπτωση 15% σε όλες τις θεσμικές συνδρομές. Έχουν έκπτωση 15% σε όλες τις θεσμικές συνδρομές. Μια ειδικά διαμορφωμένη web-page απαριθμεί όλες τις σχετικές ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύονται στα κεντρικά ανοιχτά περιοδικά πρόσβασης. Μια ειδικά διαμορφωμένη web-page απαριθμεί όλες τις σχετικές ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύονται στα κεντρικά ανοιχτά περιοδικά πρόσβασης.

16 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ Το κεντρικό πρόγραμμα ιδιότητας μέλους επιτρέπει στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά όργανα, ομάδες, εταιρείες να υποστηρίζουν ενεργά την ανοιχτή πρόσβαση. Το κεντρικό πρόγραμμα ιδιότητας μέλους επιτρέπει στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά όργανα, ομάδες, εταιρείες να υποστηρίζουν ενεργά την ανοιχτή πρόσβαση. Διαφορετικοί τύποι προσφορών BC όπου προσαρμόζονται στους διαφορετικούς τύπους πελατών, όπως Διαφορετικοί τύποι προσφορών BC όπου προσαρμόζονται στους διαφορετικούς τύπους πελατών, όπως Προπληρώστε την ιδιότητα μέλους Προπληρώστε την ιδιότητα μέλους Τριμηνιαία ιδιότητα μέλους postpay Τριμηνιαία ιδιότητα μέλους postpay Ιδιότητα μέλους υποστηρικτών. Αυτά τα μέλη καταλαμβάνουν ετήσια δίδακτρα. Ιδιότητα μέλους υποστηρικτών. Αυτά τα μέλη καταλαμβάνουν ετήσια δίδακτρα. Θεσμική ιδιότητα μέλους, διαθέσιμη μόνο για νέους πελάτες. Θεσμική ιδιότητα μέλους, διαθέσιμη μόνο για νέους πελάτες.

17 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Το BC περιέχει τις διασκέψεις ερευνητών και νοσοκομειακών γιατρών. Το BC περιέχει τις διασκέψεις ερευνητών και νοσοκομειακών γιατρών. Επίσης, τις περιλήψεις συνεδριάσεων που δημοσιεύονται στο κεντρικά περιοδικά του BC Επίσης, τις περιλήψεις συνεδριάσεων που δημοσιεύονται στο κεντρικά περιοδικά του BC Έκδοση των περιλήψεων συνεδρίασης Έκδοση των περιλήψεων συνεδρίασης Συνάντηση των τηλεοπτικών καταγραφών. Συνάντηση των τηλεοπτικών καταγραφών. Άλλες περιλήψεις συνεδρίασης. Άλλες περιλήψεις συνεδρίασης. Πρωτοποριακοί συντάκτες: ερευνητές που βοηθούν και επιφέρουν αλλαγές στον τομείς ιατρικής. Πρωτοποριακοί συντάκτες: ερευνητές που βοηθούν και επιφέρουν αλλαγές στον τομείς ιατρικής. Υποδοχή στις πληροφορίες για τους συντάκτες, όλα τα ερευνητικά άρθρα δημοσιεύονται ταχύτερα με το πρότυπο PubMed. Υποδοχή στις πληροφορίες για τους συντάκτες, όλα τα ερευνητικά άρθρα δημοσιεύονται ταχύτερα με το πρότυπο PubMed.

18 ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Δημοσιεύονται 142 τίτλοι για όλους τους τομείς Βιολογίας- Ιατρικής. Δημοσιεύονται 142 τίτλοι για όλους τους τομείς Βιολογίας- Ιατρικής. Επίσης, δημοσιεύονται σειρές εκθέσεων ειδικών. Επίσης, δημοσιεύονται σειρές εκθέσεων ειδικών. Εκεί που περιέχονται τα περιοδικά, απαριθμούνται οι διάφοροι τύποι των κεντρικών περιοδικών και μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επιλογή του περιοδικού που χρειαζόμαστε. Εκεί που περιέχονται τα περιοδικά, απαριθμούνται οι διάφοροι τύποι των κεντρικών περιοδικών και μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επιλογή του περιοδικού που χρειαζόμαστε. Οδηγίες για τους συντάκτες Οδηγίες για τους συντάκτες Λόγοι που δημοσιεύουν Λόγοι που δημοσιεύουν Κριτικοί Κριτικοί Όμοια πολιτική αναθεώρησης για περιοδικά που δημοσιεύονται από το BC. Όμοια πολιτική αναθεώρησης για περιοδικά που δημοσιεύονται από το BC.

19 BIOMED CENTRAL ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Δημοσίευση ερευνητικών άρθρων, ερευνών που αφορούν την κοινότητα της Βιολογίας και της Ιατρικής έρευνας. Δημοσίευση ερευνητικών άρθρων, ερευνών που αφορούν την κοινότητα της Βιολογίας και της Ιατρικής έρευνας. Συνεχώς, αναπτύσσονται νέα προγράμματα που αφορούν την εξέλιξη του BC. Συνεχώς, αναπτύσσονται νέα προγράμματα που αφορούν την εξέλιξη του BC.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΜΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ- BIOMED CENTRAL ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΡΩΝ: ΒΑΡΕΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Β 2002066) ΜΩΡΑΪΤΗ ΜΑΡΙΑ (Β."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google