Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιοκαλλιεργητικές τεχνικές Τεχνικές καλλιέργειας εδάφους Αντιδιαβρωτικά τεχνικά έργα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιοκαλλιεργητικές τεχνικές Τεχνικές καλλιέργειας εδάφους Αντιδιαβρωτικά τεχνικά έργα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βιοκαλλιεργητικές τεχνικές Τεχνικές καλλιέργειας εδάφους Αντιδιαβρωτικά τεχνικά έργα

2  Σταθεροποίηση και συγκράτηση του εδάφους μέσω του ριζικού συστήματος των φυτών στο χρόνο και στο χώρο, με το υπέργειο τμήμα τους ή τα οργανικά υπολείμματα τους.  Διατήρηση και προστασία της καλής δομής τους εδάφους με την ύπαρξη ισχυρών συσσωματωμάτων.

3  Διατήρηση γονιμότητας και παραγωγικότητας του εδάφους. α) Ενσωμάτωση υπολειμμάτων των καλλιεργειών για εμπλουτισμό του εδάφους με οργανική ουσία. β) Χλωρή λίπανση με καλλιέργεια βελτιωτικών φυτών και η ενσωμάτωσή τους στο έδαφος.

4 γ) Αγρανάπαυση. Τα αυτοφυή φυτά προσφέρουν οργανική ουσία και βελτίωση δομής με το ριζικό σύστημα. δ) Λιπάνσεις συντήρησης για γονιμότητα, ισχυρό ριζικό σύστημα.

5 Πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της καλλιέργειας και να εξασφαλίζουν τη γονιμότητα του εδάφους.  Κατεργασία του εδάφους σε μέση κατάσταση υγρασίας.  Αποφυγή χρήσης βαριών μηχανημάτων.  Κατεργασία σε επικλινή εδάφη κάθετα στην κλίση.

6 Σε κλίση μεγαλύτερη του 2-3% προτείνονται αναβαθμίδες με στόχο:  Μείωση της ποσότητας του νερού απορροής άρα και μικρότερης διάβρωσης.  Διήθηση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού στο έδαφος.  Δυνατότητα φύτευσης και καλλιέργειας.  Δυνατότητα διοχέτευσης του νερού της βροχής.

7 http://youtu.be/kaRvjCLeAUA

8  Βιοκαλλιεργητικές τεχνικές  Φυτοκάλυψη  Ενσωμάτωση  Χλωρή λίπανση  Αγρανάπαυση  Λίπανση συντήρησης  Τεχνικές καλλιέργειας εδάφους  Αντιδιαβρωτικά τεχνικά έργα

9


Κατέβασμα ppt "Βιοκαλλιεργητικές τεχνικές Τεχνικές καλλιέργειας εδάφους Αντιδιαβρωτικά τεχνικά έργα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google