Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ Αχαΐας Αχαΐας Κορινθίας Κορινθίας Ηλείας Ηλείας Αρκαδίας Αρκαδίας Αργολίδας Αργολίδας Μεσσηνίας Μεσσηνίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ Αχαΐας Αχαΐας Κορινθίας Κορινθίας Ηλείας Ηλείας Αρκαδίας Αρκαδίας Αργολίδας Αργολίδας Μεσσηνίας Μεσσηνίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα

2 ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ Αχαΐας Αχαΐας Κορινθίας Κορινθίας Ηλείας Ηλείας Αρκαδίας Αρκαδίας Αργολίδας Αργολίδας Μεσσηνίας Μεσσηνίας Λακωνίας Λακωνίας ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Πάτρα Πάτρα Κόρινθος Κόρινθος Πύργος Πύργος Τρίπολη Τρίπολη Ναύπλιο Ναύπλιο Καλαμάτα Καλαμάτα Σπάρτη Σπάρτη

3 ΠΑΤΡΑ Το Κάστρο της Πάτρας είναι κτισμένο σε χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού όρους. Οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό περίπου το 551 μ.Χ. για την άμυνα της περιοχής και των κατοίκων της. Το Κάστρο της Πάτρας ΠαναχαϊκούΙουστινιανόΤο Κάστρο της Πάτρας ΠαναχαϊκούΙουστινιανό

4 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο.Ισθμός Κορίνθου Στερεά ΕλλάδαΠελοπόννησο Σαρωνικό Κορινθιακό κόλποΙσθμός Κορίνθου Στερεά ΕλλάδαΠελοπόννησο Σαρωνικό Κορινθιακό κόλπο

5 ΠΥΡΓΟΣ Η Ολυμπία,, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, συγκρίσιμη στη σημασία με τα Πύθια που διοργανώνονταν στους Δελφούς. Η Ολυμπία,, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, συγκρίσιμη στη σημασία με τα Πύθια που διοργανώνονταν στους Δελφούς. Ολυμπιακών Αγώνωνκλασικούς χρόνους Πύθια Ολυμπιακών Αγώνωνκλασικούς χρόνους Πύθια

6 ΤΡΙΠΟΛΗ Η Πλατεία Άρεως βρίσκεται στο κέντρο της Τρίπολης. Στο κέντρο της ορθώνεται το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στη βάση του αγάλματος φυλάσσονται τα οστά του Γέρου. Η Πλατεία Άρεως βρίσκεται στο κέντρο της Τρίπολης. Στο κέντρο της ορθώνεται το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στη βάση του αγάλματος φυλάσσονται τα οστά του Γέρου.

7 ΝΑΥΠΛΙΟ Η παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι το ιστορικό κέντρο όπου και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Κτισμένη στα ερείπια της αρχαιότερης πόλης, της πόλης που ίδρυσε ο Θησέας της Ναυπλίας. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι το ιστορικό κέντρο όπου και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Κτισμένη στα ερείπια της αρχαιότερης πόλης, της πόλης που ίδρυσε ο Θησέας της Ναυπλίας.

8 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η όμορφη πλατεία Υπαπαντής βρίσκεται νότια του κάστρου. Στην πλατεία δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος που γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου. Η όμορφη πλατεία Υπαπαντής βρίσκεται νότια του κάστρου. Στην πλατεία δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος που γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου.

9 ΣΠΑΡΤΗ Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη δίνει βαρύτητα στη σημασία που έχει η ελαιοπαραγωγή και η παρασκευή ελαιολάδου για τον τόπο. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς και μοντέρνα μηχανήματα παρασκευής ελαιολάδου. Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη δίνει βαρύτητα στη σημασία που έχει η ελαιοπαραγωγή και η παρασκευή ελαιολάδου για τον τόπο. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς και μοντέρνα μηχανήματα παρασκευής ελαιολάδου.

10 ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Αξιοθέατα

11 Νομός Νομός Ευρυτανίας Ευρυτανίας Φθιώτιδας Φθιώτιδας Αιτωλοακαρνανίας Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας Φωκίδας Βοιωτίας Βοιωτίας Αττική Αττική Εύβοιας Εύβοιας Πρωτεύουσα Πρωτεύουσα Καρπενήσι Καρπενήσι Λαμία Λαμία Μεσολόγγι Μεσολόγγι Άμφισσα Άμφισσα Λιβαδειά Λιβαδειά Αθήνα Αθήνα Χαλκίδα Χαλκίδα

12 ΚΑΡΠΕΝΗΗΣΙ Η Λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε με την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών, το 1969 και τροφοδοτείται με υδάτινους όγκους, από τέσσερις ποταμούς, τον Ταυρωπό, τον Αχελώο, τον Τρικεριώτη. Η Λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε με την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών, το 1969 και τροφοδοτείται με υδάτινους όγκους, από τέσσερις ποταμούς, τον Ταυρωπό, τον Αχελώο, τον Τρικεριώτη.

13 ΛΑΜΙΑ Το ελληνικό κράτος για να τιμήσει τον αρχαίο πολεμιστή και ήρωα, έχτισε ένα άγαλμα στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η μάχη των Θερμοπυλών, τον Αύγουστο του 480 π.Χ. Το ελληνικό κράτος για να τιμήσει τον αρχαίο πολεμιστή και ήρωα, έχτισε ένα άγαλμα στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η μάχη των Θερμοπυλών, τον Αύγουστο του 480 π.Χ.

14 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Το Λαογραφικό Μουσείο λειτουργεί στο κέντρο του Μεσολογγίου, στεγαζόμενο σε ένα παραδοσιακό σπίτι. Ο επισκέπτης θα δει αντικείμενα με, τη λαϊκή ζωγραφική, με την ύφανση, τη γεωργία, την κτηνοτροφία. Το Λαογραφικό Μουσείο λειτουργεί στο κέντρο του Μεσολογγίου, στεγαζόμενο σε ένα παραδοσιακό σπίτι. Ο επισκέπτης θα δει αντικείμενα με, τη λαϊκή ζωγραφική, με την ύφανση, τη γεωργία, την κτηνοτροφία.

15 ΞΑΝΘΗ Ο ποταμός Νέστος πρωτού εκβάλει στο Θρακικό Πέλαγος, δημιουργεί τα Στενά και το Δέλτα του Νέστου. Η περιοχή διακρίνεται για το όμορφο φυσικό τοπίο, τις εκτάσεις των αμμοθινών αλλά και τους βιοτόπους της. Ο ποταμός Νέστος πρωτού εκβάλει στο Θρακικό Πέλαγος, δημιουργεί τα Στενά και το Δέλτα του Νέστου. Η περιοχή διακρίνεται για το όμορφο φυσικό τοπίο, τις εκτάσεις των αμμοθινών αλλά και τους βιοτόπους της.

16 ΑΜΦΙΣΣΑ Στην εθνική οδό Άμφισσας συναντάει κανείς τους καταρράκτες του χωριού Ελαιώνα. Πρόκειται για περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, πλούσιο δάσος και δροσιστική ανάσα δίπλα από τους καταρράκτες. Στην εθνική οδό Άμφισσας συναντάει κανείς τους καταρράκτες του χωριού Ελαιώνα. Πρόκειται για περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, πλούσιο δάσος και δροσιστική ανάσα δίπλα από τους καταρράκτες.

17 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Ο θολωτός τάφος που υπάρχει στον Ορχομενό είναι γνωστός ως τάφος του Μινύου, μυθικού βασιλιά ενός αρχαιοελληνικού φύλλου των Μινύων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μνημεία της Βοιωτίας. Βρίσκεται κοντά στα ερείπια του προϊστορικού οικισμού. Ο θολωτός τάφος που υπάρχει στον Ορχομενό είναι γνωστός ως τάφος του Μινύου, μυθικού βασιλιά ενός αρχαιοελληνικού φύλλου των Μινύων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μνημεία της Βοιωτίας. Βρίσκεται κοντά στα ερείπια του προϊστορικού οικισμού.

18 ΑΘΗΝΑ To έφιππο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρίσκεται στο μικρό πάρκο, εμπρός από την Παλαιά Βουλή, στην ομώνυμη πλατεία επί της οδού Σταδίου. Φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Λάζαρο Σώχο, το 1895, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατόπιν πανελληνίου εράνου. To έφιππο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρίσκεται στο μικρό πάρκο, εμπρός από την Παλαιά Βουλή, στην ομώνυμη πλατεία επί της οδού Σταδίου. Φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Λάζαρο Σώχο, το 1895, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατόπιν πανελληνίου εράνου.

19 ΧΑΛΚΙΔΑ Ο Ναός Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή της Χαλκίδας, κοντά στη Νέα Αρτάκη. Πρόκειται για μια νέα σχετικά ενορία την οποία προτιμούν οι ντόπιοι για κάθε είδους μυστήρια λόγω της προνομιακής θέσης της μακριά από την κίνηση της πόλης. Ο Ναός Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή της Χαλκίδας, κοντά στη Νέα Αρτάκη. Πρόκειται για μια νέα σχετικά ενορία την οποία προτιμούν οι ντόπιοι για κάθε είδους μυστήρια λόγω της προνομιακής θέσης της μακριά από την κίνηση της πόλης.

20 ΘΡΑΚΗ αξιοθέατα

21 ΘΡΑΚΗ Νομός Νομός Έβρου Έβρου Ροδόπης Ροδόπης Ξάνθη Ξάνθη Πρωτεύουσα Πρωτεύουσα Αλεξανδρούπολη Αλεξανδρούπολη Κομοτηνή Κομοτηνή Ξάνθη Ξάνθη

22 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης στην τοποθεσία Πλατανόνοπος Μαίστρου βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αλεξανδρούπολης. Ο επισκέπτης ενημερώνεται για τα οικοσυστήματα της περιοχής και όλης της Ελλάδας. Στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης στην τοποθεσία Πλατανόνοπος Μαίστρου βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αλεξανδρούπολης. Ο επισκέπτης ενημερώνεται για τα οικοσυστήματα της περιοχής και όλης της Ελλάδας.

23 ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η καλαθοπλεκτική ασκούνταν τα προηγούμενα χρόνια από πλανόδιους αλλά και εγκατεστημένους Ρωμά, τους οποίους σποραδικά συναντούμε μέχρι σήμερα στην ελληνική, βουλγαρική και τουρκική Θράκη. Η καλαθοπλεκτική ασκούνταν τα προηγούμενα χρόνια από πλανόδιους αλλά και εγκατεστημένους Ρωμά, τους οποίους σποραδικά συναντούμε μέχρι σήμερα στην ελληνική, βουλγαρική και τουρκική Θράκη.

24 Ευχαριστούμε πολύ!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!


Κατέβασμα ppt "ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ Αχαΐας Αχαΐας Κορινθίας Κορινθίας Ηλείας Ηλείας Αρκαδίας Αρκαδίας Αργολίδας Αργολίδας Μεσσηνίας Μεσσηνίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google