Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδραστικοί πίνακες ΔΠ  Ψηφιακοί λευκοί πίνακες που συνδέονται με υπολογιστή, απεικονίζουν την οθόνη του σε πραγματικό χρόνο και δέχονται απευθείας εντολές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδραστικοί πίνακες ΔΠ  Ψηφιακοί λευκοί πίνακες που συνδέονται με υπολογιστή, απεικονίζουν την οθόνη του σε πραγματικό χρόνο και δέχονται απευθείας εντολές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδραστικοί πίνακες ΔΠ  Ψηφιακοί λευκοί πίνακες που συνδέονται με υπολογιστή, απεικονίζουν την οθόνη του σε πραγματικό χρόνο και δέχονται απευθείας εντολές από το χρήστη με αφή ή γραφίδα.  Συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των εποπτικών μέσων με τα ψηφιακά συστήματα  Άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990

2 Λειτουργικά χαρακτηριστικά ΔΠ  Επιτρέπουν την υπογράμμιση, επιλογή, αποκοπή/αντιγραφή και επικόλληση κειμένων, τμημάτων κειμένου και εικόνων  Επιτρέπουν τη λειτουργία συνδέσμων αφού αναγνωρίζουν το «κλικ» και το «διπλό κλικ», την «ολίσθηση και απόθεση»  Δυνατότητα διαχωρισμού της επιφάνειας σε ανεξάρτητα τμήματα (σαν να έχουμε 2 οθόνες)  Εμφάνιση εικονικών λειτουργιών και περιφερειακών με ρυθμιζόμενες διαστάσεις (πχ. πληκτρολόγιο)  Δυνατότητα καταγραφής των ενεργειών του χρήστη και των αντιδράσεων απομακρυσμένων χρηστών

3 Πλεονεκτήματα ΔΠ  Mέσο οργάνωσης συλλογικών δραστηριοτήτων  Παρουσιάζουν όλα τα πλεονεκτήματα ψηφιακών παρουσιάσεων σε συνδυασμό με την απευθείας αλληλεπίδραση  Έχουν τις διεθνείς έρευνες...με το μέρος τους  Είναι χρήσιμοι σε διδακτικές πρακτικές όπως:  Συγκρίσεις οντοτήτων  Διαμορφωτικές δραστηριότητες (ανακεφαλαίωση)  Έλεγχος /επαλήθευση υποθέσεων  Διαπραγμάτευση εννοιών με λεκτικά ή εικονικά στοιχεία (πχ εννοιολογικός χάρτης)

4 Μειονεκτήματα ΔΠ  To οικονομικό κόστος τοποθετησής και συντήρησης τους.  Η ανάγκη τεχνικής εξοικείωσης των εκπαιδευτικών, η οποία μπορεί να είναι χρονοβόρα.  Η επένδυση χρόνου για την προετοιμασία υλικού για παρουσίαση.

5 Δύο τύποι ΔΠ  Διαδραστικός ασπροπίνακας Οπτικής Τεχνολογίας  Τρόπος Λειτουργίας: Μία ειδική γραφίδα «διαβάζει» από τον πίνακα ειδικά κωδικοποιημένες συντεταγμένες, οι οποίες προσδιορίζουν την θέση της γραφίδας στον πίνακα.  Φορητή συσκευή - Διαδραστικό Σύστημα (ΔΣ) Οπτικής/Ηχητικής Τεχνολογίας (IQBoard UI D003)  Τρόπος Λειτουργίας: Ο διαδραστικός πίνακας MLS IQ Board™UI D003 χρησιμοποιεί ενεργή γραφίδα Και υιοθετεί τεχνολογία υπερήχων/ υπερύθρων για να καταγράψει την επαφή στην επιφάνεια του πίνακα. Κατά την επαφή, η ενεργή γραφίδα στέλνει σήμα υπερήχων/υπερύθρων. Ο δέκτης υπερύθρων δέχεται το υπέρυθρο σήμα και ενεργοποιεί δύο μικρόφωνα υπερήχων που βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις κατά μήκος του πίνακα. Τα μικρόφωνα καταγράφουν τη διαφορά στο χρόνο άφιξης των σημάτων υπερήχων και με την εφαρμογή τριγωνομετρίας εντοπίζεται η ακριβής θέση της ενεργούς γραφίδας.


Κατέβασμα ppt "Διαδραστικοί πίνακες ΔΠ  Ψηφιακοί λευκοί πίνακες που συνδέονται με υπολογιστή, απεικονίζουν την οθόνη του σε πραγματικό χρόνο και δέχονται απευθείας εντολές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google