Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ρένια Παπαγεωργίου Α3 Γυμνασίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ρένια Παπαγεωργίου Α3 Γυμνασίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ρένια Παπαγεωργίου Α3 Γυμνασίου

2 Ο άνθρωπος αναπαράγεται όπως και όλα τα άλλα θηλαστικά.

3 ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ Η διαδικασία κατά την οποία δύο κύτταρα (γαμέτες), συνενώνονται για να σχηματίσουν ένα γονιμοποιημένο κύτταρο που περιέχει γεννετικό υλικό και από τα δύο γονεϊκά κύτταρα FemaleMale

4 Ωάριο-θηλυκός γαμέτης

5 Σπερματοζωάριο-αρσενικός γαμέτης

6 Ανδρικό γεννητικό σύστημα Όρχεις: αδένες για παραγωγή σπερματοζωαρίων και ορμονών. Βρίσκονται στο όσχεο. Σπερματικός πόρος (μεταφορά σπερματοζωαρίων) Πέος : εκσπερμάτιση (απελευθέρωση σπερματοζωαρίων)

7 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Γυναίκα Γυναίκα Κόλπος Κόλπος Τράχηλος Τράχηλος Μήτρα Μήτρα Σάλπιγγες Σάλπιγγες Ωοθήκες Ωοθήκες

8 Μήτρα Κοίλο μυϊκό όργανο. Στην κοιλότητα της μήτρας αναπτύσσεται το έμβρυο. Στα δύο άνω άκρα της (κέρατα) βρίσκονται τα στόμια των σαλπίγγων.

9 Σάλπιγγες Όργανα που συνδέουν τη μήτρα με τις ωοθήκες. Μέσα στον αυλό τους γίνεται η γονιμοποίηση και η μεταφορά του εμβρύου στην κοιλότητα της μήτρας.

10 Ωοθήκες Αναπαραγωγικοί αδένες της γυναίκας. Είναι δύο και έχουν διπλή λειτουργία: παράγουν ωάρια και ορμόνες.

11 ΚΟΛΠΟΣ Μυϊκός σωλήνας, που υποδέχεται το πέος κατά τη σεξουαλική επαφή. Μυϊκός σωλήνας, που υποδέχεται το πέος κατά τη σεξουαλική επαφή.

12 1 η -5 η ημέρα 1 η -5 η ημέρα ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ Ο έμμηνος κυκλος αρχιζει με την αποβολή του μη γονιμοποιημένου ωαρίου μέσω του κόλπου. Επίσης αίμα & βλέννα & κυτταρικά υπολείμματα αποβάλλονται. Ο έμμηνος κυκλος αρχιζει με την αποβολή του μη γονιμοποιημένου ωαρίου μέσω του κόλπου. Επίσης αίμα & βλέννα & κυτταρικά υπολείμματα αποβάλλονται. EMMHNOΣ ΚΥΚΛΟΣ EMMHNOΣ ΚΥΚΛΟΣ

13 6 η -13 η ημερα 6 η -13 η ημερα Σε μία από τις δύο σαλιγγες αρχίζει να ωριμάζει ένα ωάριο. Τα τοιχώματα της μήτρας παχαίνουν. Σε μία από τις δύο σαλιγγες αρχίζει να ωριμάζει ένα ωάριο. Τα τοιχώματα της μήτρας παχαίνουν.

14 14 η ΜΕΡΑ 14 η ΜΕΡΑ Τo ωάριο προχωράει από τις σαλπιγγες στη μήτρα. Εάν υπάρχουν σπερματοζωαρια γονιμοποιείται. Τo ωάριο προχωράει από τις σαλπιγγες στη μήτρα. Εάν υπάρχουν σπερματοζωαρια γονιμοποιείται.

15 15 η -28 η ημέρα 15 η -28 η ημέρα Αν το ωάριο γονιμοποιηθεί διαιρείται διαδοχικά και ταυτόχρονα κινείται προς τη μήτρα όπου εγκαθίσταται. Αν το ωάριο γονιμοποιηθεί διαιρείται διαδοχικά και ταυτόχρονα κινείται προς τη μήτρα όπου εγκαθίσταται.

16

17 Η γονιμοποίηση

18 Μόλις ενωθούν το σπερματοζωάριο με το ωάριο, σχηματίζουν μια μικροσκοπική «μπαλίτσα» που πάει στην μήτρα και προσκολλάται στο τοίχωμά της (ΖΥΓΩΤΟ). Μόλις ενωθούν το σπερματοζωάριο με το ωάριο, σχηματίζουν μια μικροσκοπική «μπαλίτσα» που πάει στην μήτρα και προσκολλάται στο τοίχωμά της (ΖΥΓΩΤΟ).

19 Το ζυγωτό διαδοχικά διαιρείται και σχηματίζεται το ΕΜΒΡΥΟ που μένει στην μήτρα για 9 μήνες. Το ζυγωτό διαδοχικά διαιρείται και σχηματίζεται το ΕΜΒΡΥΟ που μένει στην μήτρα για 9 μήνες.

20 Οι θρεπτικές ουσίες παρέχονται στο έμβρυο μέσω του ομφάλιου λώρου και του πλακούντα Οι θρεπτικές ουσίες παρέχονται στο έμβρυο μέσω του ομφάλιου λώρου και του πλακούντα Ο αμνιακός σάκκος προστατεύει το έμβρυο. Ο αμνιακός σάκκος προστατεύει το έμβρυο. Ο αμνιακός σάκκος περιέχει το αιμνιακό υγρό που προστατεύει το έμβρυο από εξωτερικές επιδράσεις. Ο αμνιακός σάκκος περιέχει το αιμνιακό υγρό που προστατεύει το έμβρυο από εξωτερικές επιδράσεις.

21

22 ΤΟΚΕΤΟΣ

23 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ρένια Παπαγεωργίου Α3 Γυμνασίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google