Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

AΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής. ΚΤΙΡΙΑ Η διαφορά τους ήταν κυρίως στους ) κίονες (κολόνες) Αναπτύχθηκαν δυο είδη αρχιτεκτονικής ΙΩΝΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣΔΩΡΙΚΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "AΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής. ΚΤΙΡΙΑ Η διαφορά τους ήταν κυρίως στους ) κίονες (κολόνες) Αναπτύχθηκαν δυο είδη αρχιτεκτονικής ΙΩΝΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣΔΩΡΙΚΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 AΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής

2 ΚΤΙΡΙΑ Η διαφορά τους ήταν κυρίως στους ) κίονες (κολόνες) Αναπτύχθηκαν δυο είδη αρχιτεκτονικής ΙΩΝΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣΔΩΡΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ

3 ΑΓΑΛΜΑΤΑ Τεχνίτες σκάλιζαν το μάρμαρο και έφτιαχναν αγάλματα: ΚΟΥΡΟΣΚΟΡΗ Ο κούρος εικονίζει γυμνό, νεαρό άντρα. Τα χέρια είναι κολλημένα στα πλάγια του σώματος. Το ένα πόδι είναι λίγο πιο μπροστά από το άλλο. Δίνει την εντύπωση ότι το άγαλμα θα περπατήσει. Η κόρη είναι νεαρή γυναίκα. Είναι ντυμένη ελαφριά και καλοχτενισμέ νη.

4 ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Με την ανάπτυξη του εμπορίου αναπτύχθηκε και η τέχνη της αγγειοπλαστικής Με την ανάπτυξη του εμπορίου αναπτύχθηκε και η τέχνη της αγγειοπλαστικής Οι έμποροι ήθελαν αγγεία για να μεταφέρουν το κρασί, το λάδι κι άλλα τρόφιμα. Οι έμποροι ήθελαν αγγεία για να μεταφέρουν το κρασί, το λάδι κι άλλα τρόφιμα. Επάνω στα αγγεία ζωγράφιζαν σκηνές από τη μυθολογία, και την ιστορία. Επάνω στα αγγεία ζωγράφιζαν σκηνές από τη μυθολογία, και την ιστορία. Εμφανίστηκαν δυο ειδών ρυθμοί Ερυθρόμορφος ρυθμός Μελανόμορφο ς ρυθμός Οι μορφές ζωγραφίζονταν με κόκκινο (ερυθρό) χρώμα Οι μορφές ζωγραφίζονταν με μαύρο (μελανό) χρώμα


Κατέβασμα ppt "AΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής. ΚΤΙΡΙΑ Η διαφορά τους ήταν κυρίως στους ) κίονες (κολόνες) Αναπτύχθηκαν δυο είδη αρχιτεκτονικής ΙΩΝΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣΔΩΡΙΚΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google