Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛHΤΗΣ: Φ. Κ ό κ κ α λ η (Φαρμακοποιός, Μέλος ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Κοσμετολογίας)

2 Φ ι λ ι ώ Κ ό κ κ α λ η Φαρμακοποιός
Ρ0ΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤ0 ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Φ ι λ ι ώ Κ ό κ κ α λ η Φαρμακοποιός

3 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Αθανασίου Γεώργιος Χημικός
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Αθανασίου Γεώργιος Χημικός Αρμόνη Ελένη Βασιλάτου Κατερίνα Γεωργακόπουλος Ευάγγελος Γεωργιάδου Ευανθία Φαρμακοποιός Ζωγραφίδη Κατερίνα Marketing Manager Καμμένου Ελένη Κόκκαλη Τριανταφυλλιά Κορρές Φώτιος Νικόλαος Κουτσιανάς Ξυραφά Αγγελική Παπαϊωάννου Γεώργιος Φαρμακοποιός /Χημικός Παχωπός Γεώργιος Ράλλης Μιχαήλ Ραλλίδης Βασίλιος Χημικός Μηχανικός Τζωρτζάτου Άννα Τσάκας Ιωάννης Τσιατάς Θεόδωρος Τσιτούρης Χαρίλαος Τυμπανίδου Χρύσα Χασαπογλίδου Σταυρούλα Χατζηαντωνίου Σοφία Χολέβα Ιωάννα

4 Σκοποί της Εταιρείας Κοσμετολογίας
1. Η ενθάρρυνση της βασικής έρευνας από το Πανεπιστήμιο και από ανεξάρτητους φορείς, που μπορεί να προσθέσει στη γνώση της χημείας και τεχνολογίας των Καλλυντικών. 2. Η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών της με Συνέδρια, Σεμινάρια, Διαλέξεις και Συναντήσεις, για την πρόοδο και τα επιτεύγματα της επιστήμης αυτής, στην Ελλάδα και Διεθνώς. 3. Η δημοσίευση άρθρων επιστημονικής και τεχνικής φύσης. 4. Η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με Ελληνικά και ξένα ινστιτούτα όμοιου χαρακτήρα, καθώς και με κρατικά ιδρύματα και οργανισμούς στον τομέα της επιστήμης των Καλλυντικών. 5. Η μελέτη των εκπαιδευτικών αναγκών στον χώρο της Κοσμητολογίας.

5 Τακτικά μέλη της Ε.Ε.Κ. μπορούν να γίνουν:
1. Άτομα που ασχολούνται με την έρευνα της χημείας και τεχνολογίας, καθώς και κλινικής εφαρμογής των Καλλυντικών. 2. Άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά στον τομέα των Καλλυντικών και έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του τομέα αυτού. Επίτιμα μέλη μπορούν να γίνουν άτομα που δεν πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις για να γίνουν τακτικά μέλη, αλλά τυχαίνουν ειδικής αναγνώρισης για την εξαιρετική συμβολή τους στον τομέα της Κοσμητολογίας.

6 Εγγραφή μελών 1. Για την εγγραφή μέλους απαιτείται η υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου στο Διοικητικό Συμβούλιο. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο πριν αποφασίσει, καλεί τον υποψήφιο, μέσω του Γραμματέα, να προσκομίσει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη των αναγκαίων προϋποθέσεων για την εγγραφή του ως τακτικό μέλος. 3. Η αποδοχή της αίτησης εγγραφής γίνεται από το Δ.Σ., μετά από εισήγηση του Γραμματέα και εφόσον κατά την κρίση του συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

7 Πόροι Οι πόροι της Ε.Ε.Κ. προέρχονται από το δικαίωμα εγγραφής και την ετήσια εισφορά των μελών, καθώς και τα έσοδα που προκύπτουν από δωρεές, από διάφορες εκδηλώσεις ή από κάθε νόμιμη αιτία. Τα μέλη της Ε.Ε.Κ. δεν έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν οποιοδήποτε άλλο χρηματικό ποσό ως εισφορά στην Ε.Ε.Κ. Η Ε.Ε.Κ. έχει την Γραμματειακή και Νομική υποστήριξη του Π.Σ.Β.Α.Κ.

8 1ο Διοικητικό Συμβούλιο - Νοέμβριος 1995-1996
Η ΕΕΚ διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο . 1ο Διοικητικό Συμβούλιο - Νοέμβριος Πρόεδρος Γεώργιος Θ. Παπαϊωάννου Αντιπρόεδρος Νικόλαος Κουτσιανάς Γραμματέας Μιχάλης Ράλλης Ταμίας Τριανταφυλλιά Κόκκαλη Σύμβουλοι Χαράλαμπος Λαζάρογλου Χαρίλαος Τσιτούρης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

9 Η ΕΕΚ αποτελεί επίσημα μέλος της IFSCC (International Federation Societies of Cosmetic Chemists) από τις 22 Οκτωβρίου του 1996.

10 Στο τέλος του 1996 η ΕΕΚ αριθμούσε 176 ενώ στο τέλος του 2005 τα μέλη είχαν φθάσει τα 275.
Τα μέλη της ΕΕΚ κατανέμονται ανάλογα με τη Πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση ως εξής: Τα μέλη της ΕΕΚ κατανέμονται ανάλογα με τη Πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση ως εξής: Φαρμακοποιοί Χημικοί Δερματολόγοι Χημικοί Μηχανικοί Άλλοι κλάδοι (αισθητικοί,γεωλόγοι,φυσικοί, βιολόγοι κλπ.)

11 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

12 Ημερίδες Στα πλαίσια των σκοπών της ΕΕΚ, από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν οργανωθεί 23 Ημερίδες με θέματα: Ασφάλεια και “Αποτελεσματικότητα”Καλλυντικών, Αντιηλιακά Προϊόντα, Διασφάλιση Ποιότητας-Εφαρμογή στη Βιομηχανία Καλλυντικών, Συντηρητικά-Έλεγχοι στα Καλλυντικά, Συστατικά Φυτικής Προέλευσης στα Καλλυντικά, Υλικά συσκευασίας -Eco Labeling, Άρωμα,Χρώμα και Καλλυντικά, Φυσιολογία Δέρματος και Μαλλιών, Επιφανειοδραστικές Ουσίες στα Καλλυντικά, Υγιεινή και Ασφάλεια στη Βιομηχανία Καλλυντικών και Φαρμάκων, Μικροβιακή Μόλυνση Καλλυντικών και Φαρμακευτικών προϊόντων Πηγές Μόλυνσης, Έλεγχος-Αντιμετώπιση-Συντήρηση, Παθήσεις Τριχών και Καλλυντικά Προϊόντα, Δερμοκαλλυντικά κλπ.

13 Συνέδρια Έχει καθιερωθεί η διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Technical Conference and Exhibition of Cosmetic Ingredients, ”COSMETORAMA” στο οποίο παρουσιάζονται ομιλίες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που αφορούν νέες α΄ύλες, νέες φόρμουλες, νέες διαδικασίες (π.χ logistics κλπ. ) Το πρώτο Cosmetorama οργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2000 και το τέταρτο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

14 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Οι επισκέψεις αυτές άρχισαν από το 2003 και μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί εργοστάσια παραγωγής Καλλυντικών ( Lavifarm, Famar, Παπουτσάνης, Lamda Detergents και Vioryl) Τα μέλη έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτές τις επισκέψεις και απεκόμισαν γνώση και εμπειρία για το πως παράγονται τα καλλυντικά προϊόντα στην Ελλάδα.

15 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ “ΤΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ”
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ “ΤΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ” Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 10 τεύχη του ενημερωτικού φυλλαδίου «Το Καλλυντικό». Στα τεύχη αυτά περιέχονται οι ομιλίες των Ημερίδων και Συνεδρίων, Επιστημονικά Άρθρα, οι Νέες Οδηγίες που Αφορούν Καλλυντικά, αναγγελία Συνεδρίων και Σεμιναρίων σχετικών με Καλλυντικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό κλπ.

16 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΦ Προτείνουμε η ΕΕΚ να προστεθεί στον κατάλογο των αποδεκτών ενημέρωσης για θέματα Καλλυντικών όπως είναι οι σύλλογοι (ΠΣΒΑΚ,ΠΕΒΕΚ) και άλλοι φορείς σχετικοί με τα Καλλυντικά. Το ΔΣ αντίστοιχα θα ενημερώνει εγγράφως για τις εκδηλώσεις της ΕΕΚ τις Αρμόδιες Διευθύνσεις του ΕΟΦ και το Σύλλογο των εργαζομένων ο οποίος θα μπορεί να ενημερώνει τα μέλη του.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google