Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό ΙΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό ΙΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό ΙΙ
Πολυτεχνείο Κρήτης Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2014 Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό ΙΙ Φοιτητές: Ανδρεάδης Αντώνης Δασκαλάκης Ιωάννης Καθηγητές: Γιαννούδης Σωκράτης Παρθένιος Παναγιώτης

2 Κατοικία Μελέτης: Peninsula House
Αρχιτέκτονας: Sean Godsell

3 Η κεντρική ιδέα του αρχιτέκτονα ήταν η κατοικία να φαντάζει σαν ένα ξύλινο «κουτί» που σφηνώθηκε στον λόφο. Τα υλικά που χρησιμοποιεί (σκουριασμένο μέταλλο, ξύλο, γυαλί, ανεπίχριστο σκυρόδεμα) φέρνουν το κτίριο ακόμα πιο κοντά στη φύση και το κάνουν να δένει με το περιβάλλον του.

4 Στον χώρο του καθιστικού το γυάλινο πάνελ ανασηκώνεται, με σκοπό την ανεμπόδιστη συνύπαρξη του εσωτερικού του σπιτιού με το εξωτερικό. Παράλληλα, τα πλαϊνά επάλληλα παράθυρα βοηθάνε στην ενίσχυση της αίσθησης ότι το σπίτι είναι ένα με τη φύση.

5 Στην πλάγια όψη της κατοικίας, ο αρχιτέκτονας τοποθέτησε ανοιγόμενα πάνελ με ξύλινες περσίδες, με σκοπό την είσοδο του φωτός αλλά και την οπτική επαφή του εσωτερικού με το εξωτερικό. Όταν τα πάνελ ανοίγουν, το μέσα γίνεται ένα με το έξω.

6 Ο βασικός σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από μεταλλικά δοκάρια, πάνω στα οποία στηρίζεται ο επίσης μεταλλικός σκελετός των ξύλινων περσίδων. Το ίδιο σκουριασμένο μέταλλο τοποθετείται και στο πλαίσιο των μεγάλων γυάλινων επιφανειών στον χώρο του καθιστικού και της κουζίνας.

7 Όροφος Στο ισόγειο είναι συγκεντρωμένοι οι χώροι διημέρευσης, με το καθιστικό και την κουζίνα να βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο που συνδέεται οπτικά με τον εξωτερικό χώρο. Στον όροφο ξεχωρίζει το μπάνιο με τον διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του. Ισόγειο

8 Όροφος Ισόγειο Οι κύριες πορείες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της κατοικίας, στα όρια της, ώστε να έχουν φως όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι δευτερεύουσες πορείες τοποθετούνται πάλι κατά μήκος, ώστε να συνδέουν τους εσωτερικούς χώρους.

9 Άποψη της κατοικίας από την πλευρά του εξωτερικού χώρου

10 Άποψη της κατοικίας από την πλευρά του καθιστικού

11 Άποψη του εξωτερικού χώρου το μεσημέρι και το απόγευμα

12 Άποψη της εξωτερικής διαμόρφωσης του μπάνιου

13 Άποψη του καθιστικού και της κουζίνας

14 Άποψη του καθιστικού και του εξωτερικού χώρου

15 Άποψη της βιβλιοθήκης (νυχτερινή λήψη)

16 Άποψη του σαλονιού (νυχτερινή λήψη)


Κατέβασμα ppt "Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό ΙΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google