Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

2 Έξυπνο σπίτι

3

4

5 Έξυπνο Σπίτι Η σημερινή τεχνολογία στο χώρο της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των αυτοματισμών παρέχει ένα σύνολο λύσεων, υπηρεσιών και προϊόντων, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση αυτού που αποκαλούμε <<ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ>>.

6 Τι μας προσφέρει το έξυπνο σπίτι
Ένα έξυπνο σπίτι πρέπει να μας επιτρέπει, όταν είμαστε μέσα, να ενεργούμε εύκολα, χωρίς να πηγαινοερχόμαστε στους χώρους, ενώ, παράλληλα, πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί ως κλασικό σπίτι. Όταν πάλι είμαστε μακριά, πρέπει να μπορούμε να ενεργούμε εύκολα, σαν να είμαστε εκεί, μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου. Μπορείτε να σβήσετε την ξεχασμένη ηλεκτρική κουζίνα ή το θερμοσίφωνα, να κόψετε το νερό, να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, να ανοίξετε την εξώπορτα σε πρόσωπο που το εμπιστεύεστε, ενεργήστε σα να ήσασταν σπίτι σας.

7 Κάνοντας το σπίτι μας έξυπνο
Φεύγω / Έρχοµαι (όταν αποχωρώ από το σπίτι το σύστηµα κλείνει όλες τις ηλεκτρικές καταναλώσεις, θέρµανση, ύδρευση, ρολά, τέντες, συναγερµό, φυσικό αέριο κ.α.). Σενάρια φωτισµού κατοικίας (party mode, home cinema κ.α.) Κλείσιµο, άνοιγµα όλων των ρολών ταυτόχρονα / ασφάλιση της κατοικίας (το βράδυ ή όταν ξυπνάµε το πρωί). ∆υνατότητα προγραµµατισµού αυτόµατης εκτέλεσης λειτουργιών (ανάβουν σταδιακά τα φώτα όσο δύει ο ήλιος, ανοίγουν αυτόµατα τα ρολά όταν έχουµε alarm φωτιάς, κ.α.) Έλεγχος θέρµανσης ή κλιµατισµού.

8 Πράσινο σπίτι

9 Πράσινο Σπίτι Πράσινο ονομάζετε το σπίτι το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιεί δηλαδή λιγότερη ενέργεια, νερό και φυσικούς πόρους συγκριτικά με ένα συνηθισμένο σπίτι. Επίσης δημιουργεί λιγότερα απόβλητα έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνετε πιο υγιεινό και για τους ίδιους τους κατοίκους του. Τα σπίτια μπορούν είτε να κατασκευαστούν πράσινα είτε να υποβληθούν σε πράσινες βελτιώσεις μετά την κατασκευή τους.

10 Πλεονεκτήματα Τα πλεονεκτήματα για τα πράσινα σπίτια είναι δύο. Πρώτον, είναι πιο υγιεινά για το περιβάλλον , τον ίδιο σου τον εαυτό και την οικογένεια σου και δεύτερον εξοικονομούν χρήματα στην συντήρηση του σπιτιού.

11 Σε περίπτωση που το σπίτι δεν έχει κατασκευαστεί πράσινο υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να το δημιουργήσεις και να εξοικονομήσεις ενέργεια. Μερικούς από τους τρόπους αυτούς είναι: 1)αντικαθιστώντας τις απλές λάμπες με λάμπες φθορισμού. 2)εγκαθιστώντας αισθητήρες κινήσεων ώστε τα φώτα να ανάβουν μόνο όταν χρειάζονται. Ένας άλλος τρόπος για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι η εγκατάσταση αυτόνομων χρονομέτρων για τα φώτα που συχνά μένουν ανοιχτά σε άδεια δωμάτια. 3)και τέλος ένας άλλος δωρεάν τρόπος με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας πράσινο είναι με το να ανοίξουμε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και να αφήσουμε το φως του ήλιου να ζεστάνει το σπίτι μας.

12

13

14

15 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ;

16 ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΌΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ;

17 ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ;

18 ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ;

19 5ο Λύκειο Ηρακλείου Μαθητές : Χάρης Κορνελάκης Λευτέρης Μαλλιωτάκης Ειρήνη Μανουσάκη Αγγελική Λουλάκη Μαρία – Χριστίνα Μαυράκη Υπεύθυνος καθηγητής : Μήτρογλου Εμμανουήλ


Κατέβασμα ppt "ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google