Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΧΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΧΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΧΟΣ

2 Αυτά είναι: Ο Αιθέρας, Ο Αέρας, Η Φωτιά,
Σύμφωνα με την Ανατολική και Ελληνική φιλοσοφία ότι βλέπουμε στον κόσμο και στο σώμα μας, είναι η διαφορετική ανάμιξη 5 στοιχείων. Αυτά είναι: Ο Αιθέρας, Ο Αέρας, Η Φωτιά, Το Νερό και Η Γη. Κάθε στοιχείο απορρέει από το αμέσως προηγούμενο και έχει μια ειδική ιδιότητα δική του. Κληρονομεί όμως και τις γενικές ιδιότητες των προηγουμένων στοιχείων.

3 ΑΙΘΕΡΑΣ έχει ήχο ΑΕΡΑΣ έχει ήχο + αφή ΦΩΤΙΑ έχει ήχο + αφή + μορφή ΝΕΡΟ έχει ήχο + αφή + μορφή + γεύση ΓΗ έχει ήχο + αφή + μορφή + γεύση οσμή ο ήχος υπάρχει και στα 5 στοιχεία, άρα είμαστε 100% ήχος και νερό 80% περίπου. Γίνετε φανερό ότι ο ήχος έχει τεράστια επίδραση στον άνθρωπο και έτσι δικαιολογείτε το γεγονός ότι από άκρη σε άκρη σε όλη την Γη, και σε όλους τους πολιτισμούς υπάρχει ένα κοινό στοιχείο η μουσική.

4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ
ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΙΝΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΙΘΕΡΑΣ Φανερώνομαι. Είναι η αρχή του κενού. Ειδική ιδιότητα ο ήχος. Επομένως μπορεί να ακουστεί. ΑΠΕΙΡΟ Ο Αναξίμανδρος είναι ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος που εισήγαγε την έννοια του απείρου. Το άπειρον είναι η αρχή του κόσμου, είναι πίσω από την απέραντη ποικιλία και τις διαφορετικές ιδιότητες.

5 Ο Αναξιμένης θεώρησε τον αέρα ως πρωταρχική ουσία.
ΑΕΡΑΣ Φυσάω. Η αρχή της κίνησης. Λειτουργία του είναι η πίεση ή η κρούση. Μπορεί να ακουστεί και να ψηλαφιστεί. ΑΕΡΑΣ Ο Αναξιμένης θεώρησε τον αέρα ως πρωταρχική ουσία.

6 ΦΩΤΙΑ Ο Ηράκλειτος χρησιμοποίησε τη φωτιά για να απεικονίσει το κοινό στοιχείο της δημιουργίας. Λέγει: «Όλα τα πράγματα ανταλλάσσονται με φωτιά και η φωτιά με όλα τα πράγματα. Όπως ακριβώς μπορεί κανείς να ανταλλάσσει χρυσό με εμπορεύματα και εμπορεύματα με χρυσάφι». Επίσης: «τα πάντα τα κατευθύνει ο κεραυνός». ΦΩΤΙΑ Δηλώνει την αρχή της φωτεινότητας. Λειτουργία της είναι η διαστολή. Ιδιότητά της είναι η μορφή. Επομένως μπορεί να ιδωθεί.

7 Νερό Είναι το υγρό στοιχείο . Μπορεί να ιδωθεί, να ακουστεί, να αγγιχτεί, έχει γεύση. Νερό Ο Θαλής πατέρας της ελληνικής φιλοσοφίας, ήταν ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος που στοχάστηκε στην ανεύρεση της πρώτης αρχής των κοσμικών φαινομένων, αλλά και των όντων. Όρισε το νερό ως πρώτη αιτία των όντων.

8 Γη: η αρχή της στερεότητας Έχει την ιδιότητα της οσμής.
Μπορεί να γίνει αντιληπτή με όλες τις αισθήσεις.

9 Τα στοιχεία αυτά είναι: 1. Η φωτιά (Ζευς) 2. Το νερό (Νήστις)
Ο Εμπεδοκλής ορίζει σαν πρωταρχική αιτία γέννησης όλων των όντων, την κίνηση τεσσάρων πρωταρχικών στοιχείων που ονομάζει "ριζώματα". Τα στοιχεία αυτά είναι: 1. Η φωτιά (Ζευς) 2. Το νερό (Νήστις) 3. Η γη (Αϊδωνεύς ή Άδης) και 4. Ο Αέρας (Ήρα).

10 «Τα τέσσερα ριζώματα των πάντων άκου πρώτα
Ο Εμπεδοκλής αναφέρει ότι όλες οι εκδηλώσεις μέσα στον φαινομενικό κόσμο είναι μετασχηματισμοί τεσσάρων αρχών. «Τα τέσσερα ριζώματα των πάντων άκου πρώτα Ζευς λαμπερός, Ήρα ζωοδότρα, Αϊδωνεύς, Και η Νίστις που δακρύζοντας θνητό κρουνό αναβρύζει». «Ως τέτοια ετούτα υπάρχουν, μα διαπερνώντας το ένα το άλλο, άλλοτε αυτό, άλλοτε εκείνο γίνονται, και πάντα μένουν τα ίδια».

11 Οι Πυθαγόρειοι ορκίζονταν στην ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
Οι Πυθαγόρειοι ορκίζονταν στην ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ... ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, σημαίνει τέσσερις άκρες, δηλαδή ο ισοσκελής σταυρός. Με τον συμβολισμό της ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ, οι Πυθαγόρειοι κωδικοποίησαν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, για τις αντιλήψεις τους περί Σύμπαντος και Κόσμου. Όπως λέει ο όρκος, υπάρχουν κάποια «ριζώματα», τα οποία αποτελούν (την ρίζα) την πηγή της Φύσης. Αυτά είναι τα 4 στοιχεία από τα οποία -κατά τους Έλληνες -αποτελείται το Σύμπαν. Αυτά είναι: ΠΥΡ, ΑΗΡ, ΩΚΕΑΝΟΣ, ΓΑΙΑ. Σε κάθε μία από τις τέσσερις άκρες του σταυρού, τοποθετείται ιεραρχικά και από ένα στοιχείο. Αυτό το «σχήμα» όλο, περιβάλλεται κυκλικά από τον ΑΙΘΕΡΑ ο οποίος είναι το 5ο ρίζωμα ή 5ο σώμα, το "κυκλικό" όπως το ονόμαζαν ή ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.

12 «Κάθε τι είναι κενό και η μορφή είναι συμπυκνωμένο κενό»
AΪΝΣΤΑΪΝ

13 Όπως είδαμε ο ήχος υπάρχει και στα 5 στοιχεία, άρα είμαστε 100% ήχος και νερό 80% περίπου. Γίνετε φανερό ότι ο ήχος έχει τεράστια επίδραση στον άνθρωπο.

14 Ο Δρ. Εμότο Ιάπωνας επιστήμονας επιχειρεί κάτι, να αποδείξει ότι το νερό είναι μια ζωντανή οντότητα που ανταποκρίνεται συνειδητά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και στις ανθρώπινες ψυχικές ενέργειες. Τα πειράματα του αυτά παρουσιάζει στο βιβλίο του : «Το μυστικό μήνυμα του νερού» εκδόσεις «Έσοπτρον». Ο Δρ. Εμότο έκανε πειράματα εκθέτοντας το νερό σε διαφορετικά είδη μουσικής. Δείτε τι ανακάλυψε:

15 Μότσαρτ

16 Μπαχ

17 Μετά την προσευχή

18 Μουσική Heavy metal

19 Αγάπη

20 Η λέξη «ευχαριστώ»

21 «Θα σε σκοτώσω»

22 Σύμφωνα με αυτά, η μουσική:
Πριν από μερικά χρόνια είχε κυκλοφορήσει και είχε κάνει πάταγο το περίφημο βιβλίο Ε Mozart Effect του Ντον Κάμπελ, στο οποίο συνοψίζονταν στοιχεία ερευνών από όλο τον κόσμο πάνω στα ευεργετικά αποτελέσματα της ακρόασης ορισμένων ειδών μουσικής, με πρώτες τις συνθέσεις του Μότσαρτ εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου. Σύμφωνα με αυτά, η μουσική:

23 Βελτιώνει την επίδοση σε διάφορα τεστ
*Βελτιώνει την επίδοση σε διάφορα τεστ. *Ελαττώνει τον απαιτούμενο χρόνο εκμάθησης. *Ενοποιεί τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου για αποτελεσματικότερη μάθηση. *Ηρεμεί τα υπερκινητικά παιδιά. *Μειώνει τα λάθη κατά τη διάρκεια της εργασίας ή της μελέτης. *Βελτιώνει τη δημιουργικότητα και τη διαύγεια. *Επιταχύνει την ανάρρωση από ασθένειες ή ατυχήματα. *Αυξάνει το δείκτη νοημοσύνης κατά 9 μονάδες (σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια).


Κατέβασμα ppt "ΗΧΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google