Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μύτη σαν σαλάμι Σελ. 48-49.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μύτη σαν σαλάμι Σελ. 48-49."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μύτη σαν σαλάμι Σελ

2 Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4
*Επιλογή

3 Φόντο ένα μανάβικο με μπανάνες, μήλα, φράουλες, κεράσια, μαρούλια, λάχανα, μελιτζάνες. Μιλά ο Μέλιος ο μανάβης. Καλήμερα και καλώς ήρθες στο μανάβικο μου! Εγώ είμαι ο Μέλιος, ο μανάβης και πουλώ τα πιο νόστιμα φρούτα και τα πιο φρέσκα λαχανικά της αγοράς! Μαζί θα παίξουμε και θα μάθουμε την φωνούλα Μ κεφαλαίο μ μικρό!

4 Άσκηση 1 μαρούλια μήλα μπανάνες μελιτζάνες
Πάτησε πάνω στα φρούτα και λαχανικά που η φωνούλα τους αρχίζει από Μ μ.

5 Γεια σου κυρ Μάρκο! Εγώ και ο βοηθός μου θα σου τα διαλέξουμε.
Άσκηση 2 Εμφανίζεται ο πελάτης του κυρίου Μέλιου, ο Μάρκος και μιλά. Τα παιδιά θα πρέπει να πατήσουν πάνω στα μήλα που βρίσκονται στο μανάβικο του κυρ Μέλιου, που έχουν γραμμένη την φωνούλα Μ μ. Γεια σου κυρ Μέλιο! Σήμερα θέλω να αγοράσω μήλα για να φτιάξει μηλόπιττα η γυναίκα μου η Μαρία. Θέλω να αγοράσω τα μήλα που έχουν πάνω την φωνούλα Μ μ. Γεια σου κυρ Μάρκο! Εγώ και ο βοηθός μου θα σου τα διαλέξουμε.

6 κ Α Μ μ Μ Ν β μ μ Μ γ

7 Άσκηση 3 Μαρούλια που έχουν γραμμένες πάνω λέξεις. Έπεσαν από τα χέρια του μανάβη και έσπασαν. Οι λεξούλες είναι σπασμένες σε συλλαβές πάνω στα σκορπισμένα φύλλα των μαρουλιών. Κάθε μαρούλι έχει γραμμένη μια μόνο λέξη. Τα μαρούλια εμφανίζονται με τη σειρά. Μου έπεσαν τα μαρούλια και κόπηκαν! Τώρα πώς θα τα πουλήσω. Έλα, βοήθησε με να τα ξαναφτιάξω και να διαβάσουμε μαζί τις λέξεις!

8 μύτη μάτι μαρούλι μικρός μολύβι μήλο μελιτζάνα

9 Άσκηση 4 Φυσά αέρας στο μανάβικο. Υπάρχουν μελιτζάνες που έχουν γραμμένες λέξεις και σβήνονται κάποια γράμματα. Πω πω τι έπαθα! Σβήστηκε η φωνούλα Μ μ από τις λέξεις που είναι γραμμένες πάνω στις μελιτζάνες! Μπορείς να την ξανά γράψεις σε παρακαλώ;

10 καλα_αρί σαλά_ι _άσκα _ουσική _εξικό

11 Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε, ήσουν σπουδαίος βοηθός!


Κατέβασμα ppt "Μύτη σαν σαλάμι Σελ. 48-49."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google