Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
ΘΕΜΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΚIΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΗΛΙΑΣ ΟΜΑΔΑ 2 ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

2 Περιεχόμενα Απαγορευμένη Πόλη Ιστορία Πως χτίστηκε η απαγορευμένη πόλη
Εικόνες Απαγορευμένη Πόλη Μέγα Σινικό Τείχος Το σινικό τείχος από το διάστημα Πήλινοι πολεμιστές στο Σιάν, Κίνα: ένας στρατός από τερακότα Ανακάλυψαν αρχαία Μακεδονική πόλη στην Κίνα! Η αρχαία μακεδονική πόλη

3 Εισαγωγή Η Κίνα είναι μια χώρα που πάντα προκαλούσε δέος εξαιτίας του αρχαίου της πολιτισμού. Σήμερα ο «κινέζικος γίγαντας» προκαλεί ενδιαφέρον στην παγκόσμια κοινότητα με τους γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και την αντιφατική εικόνα της αρχαίας κινέζικης παράδοσης και της μοντέρνας δυτικής εξέλιξης. Η παιδεία πάντα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο και οι κινέζοι έδιναν και δίνουν μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των επιστημών και των τεχνών. Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχει πρωταρχικό ρόλο μέσα στο κινέζικο κράτος. Καθώς η Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας είναι ένα κράτος που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός να κάνει κανείς μια επισκόπηση της ιστορικής εξέλιξης της. Καθώς η εξέλιξη επέρχεται μέσα από την γνώση παρουσιάζουμε την ιστορική δημιουργία και εξέλιξη ενός Κινέζικου Πανεπιστημίου που εδρεύει στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο.

4 Απαγορευμένη Πόλη « Απαγορευμενη πολη »
Η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Qing. Είναι πλέον δημόσιο μουσείο γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο με μια μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης. Η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Qing. Είναι πλέον δημόσιο μουσείο γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο με μια μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης. Η Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη (κινεζικά: Gugong, Γκουγκόνγκ) είναι η πόλη – ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα ως γιο του ουρανού. Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Πεκίνου, την οποία οι Δυτικοί αποκαλούσαν «Ταταρική Πόλη». Στα νότια της αυτοκρατορικής πόλης βρίσκεται η ιστορική πλατεία Τιεν–Αν–Μεν της κινεζικής πρωτεύουσας. « Απαγορευμενη πολη »

5 Πως χτίστηκε η απαγορευμένη πόλη
Η Απαγορευμένη Πόλη, το εντυπωσιακό παλάτι της δυναστείας των Μινγκ που βρίσκεται στο κέντρου του Πεκίνου, αποτελούσε ανέκαθεν πονοκέφαλο για τους αρχαιολόγους, αφού ήταν σχεδόν αδύνατο για τα δεδομένα της εποχής να μεταφερθούν οι τεράστιες πέτρες από το λατομείο στο εργοτάξιο. Τώρα, χάρη σε νέα μελέτη χειρόγραφων, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν την απάντηση. Συγκεκριμένα, ερευνητές που μελέτησαν αρχαία χειρόγραφα, υποστηρίζουν ότι πριν από αιώνες, οι κατασκευαστές δημιουργούσαν δρόμους από πάγο και οι γιγάντιες πέτρες μεταφέρονταν από το λατομείο στο εργοτάξιο με τη χρήση έλκηθρων.

6 « Εισοδος Απαγορευμενη πολη »
‘Oπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Γιανγκ Λι από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου, οι παγωμένοι δρόμοι χτίζονταν κατά τους χειμερινούς μήνες και εκτείνονταν για περίπου 70 χιλιόμετρα. O Χαουαρντ Στοουν, μηχανικός από το Πρινστον τονίζει ότι για χρόνια ήταν άξιο απορίας το «πώς μετέφεραν αυτούς του τεράστιους λίθινους όγκους στο Πεκίνο; Το γεγονός εγείρει τεράστια ερωτήματα μηχανικής, ειδικά όταν ορισμένα κομμάτια ζυγίζουν πάνω από 300 τόνους» Αρχαίοι πολιτισμοί από την Αίγυπτο μέχρι το Στόουνχεντζ και τη Νήσο του Πάσχα έχουν χρησιμοποιήσει ομάδες ανθρώπων και ζώων για να μεταφέρουν τα κολοσσιαία αγάλματα ή τις πέτρες με κυλίνδρους ή με καθαρή μυϊκή δύναμη. « Εισοδος Απαγορευμενη πολη »

7 «Εξωτερικό διακοσμητικό (αρχαία χελώνα)»
«Σκεπή Απαγορευμένης πόλης»

8 «Είσοδος Απαγορευμένης πόλης
«Εξωτερικό διακοσμητικό (ομοίωμα λιονταριού)»

9 Μέγα Σινικό Τείχος

10 Πύργος στο Σινικό τείχος
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του τείχους ήταν τα εκάστοτε διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Κοντά στο Πεκίνο το τείχος κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο. Σε άλλες θέσεις το διαθέσιμο οικοδομικό υλικό ήταν εξορυγμένος γρανίτης ή πυρότουβλο. Όπου βρίσκονταν τέτοια υλικά, αρχικά χτίζονταν δύο παράλληλοι τοίχοι και ο ενδιάμεσος χώρος γέμιζε με αδρανή υλικά. Σε ορισμένες περιοχές τα υλικά κατασκευής συγκολλούνταν με ένα κολλώδες μείγμα ρυζιού και ασπραδιού αυγών. Στις ακραίες δυτικές θέσεις, σε περιοχές γεμάτες ερήμους και ανεπαρκή οικοδομικά υλικά, ο τοίχος κατασκευαζόταν από απορρίμματα που τοποθετούνταν ανάμεσα σε κομμάτια ξύλου. «Σινικό τείχος»

11 ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
«Έκταση Σινικού τείχους» «Σινικό τείχος από το διάστημα»

12 Πήλινοι πολεμιστές στο Σιάν, Κίνα: ένας στρατός από τερακότα 114 νέοι πήλινοι πολεμιστές
Ο Στρατός από τερακότα (ή πήλινος στρατός) βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ (Qin Shi Huang), στα ανατολικά της πόλης Χσιάν, στην Κίνα. Ο Τσιν Σι Χουάνγκ αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 221 π.Χ. αφού καταφέρε να υποτάξει έξι αντιμαχόμενα κράτη και να ενώσει την Κίνα. Το 1974 κάποιοι Κινέζοι αγρότες προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πηγάδι στην περιοχή με αποτέλεσμα να βρουν ορισμένες από τις πήλινες φιγούρες. Στη συνέχεια οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα λάκκο μήκους 230 μέτρων με 11 διαδρόμους και τουλάχιστον αγάλματα στρατιωτών του πεζικού από τερακότα. Δίπλα βρέθηκε ένας δεύτερος λάκκος με τοξότες, από τους οποίους άλλοι ήταν σε όρθια στάση και άλλοι γονατιστοί, και ιππείς με τα άλογα τους και αρματηλάτες μαζί με ορισμένους πεζούς και ένας τρίτος λάκκος με 68 φιγούρες που ίσως αποτελούσαν το αρχηγείο του στρατού. Επίσης βρέθηκε και ένας ακόμη αλλά άδειος, ίσως επειδή κάποια εξέγερση δεν επέτρεψε την αποπεράτωσή του. Και οι τέσσερις λάκκοι έχουν γύρω στα εφτά μέτρα βάθος και βρίσκονται περίπου ενάμισι χιλιόμετρο ανατολικά του τάφου του αυτοκράτορα. Συνολικά οι πήλινοι στρατιώτες είναι περίπου Υπάρχουν επίσης 130 πήλινα άρματα με 520 άλογα και 150 άλογα ιππικού. «Πήλινοι πολεμιστές στο Σιάν»

13 «Πήλινοι πολεμιστές στο Σιάν»
Οι πήλινες φιγούρες δεν έχουν όλες το ίδιο ύψος. Άλλες είναι γύρω στο 1 μέτρο και 80 εκατοστά και άλλες, κυρίως αυτές που απεικονίζουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς, φτάνουν και το 1 μέτρο και 95 εκατοστά. Για την κατασκευή των προσώπων των στρατιωτών πρέπει να χρησιμοποίηθηκαν ως μοντέλα πραγματικοί στρατιώτες, καθώς ο Τσιν Σι Χουάνγκ είχε απαιτήσει κανένα από τα πρόσωπα των στρατιωτών να μην μοιάζει με άλλο. Σύμφωνα με τον ιστορικό Sima Qian ( π.Χ.), η κατασκευή του μαυσωλείου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκαν 700,000 άνθρωποι, ξεκίνησε το 246 π.Χ. όταν ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουανγκ ήταν 13 ετών.

14 Ανακάλυψαν αρχαία Μακεδονική πόλη στην Κίνα!
Βρέθηκε αρχαία πόλη των Μακεδόνων στην Κίνα! Ευρήματα μαρτυρούν αρχαία σχέση της Κίνας με Μακεδονία-Βοιωτία-Θεσσαλία-Κάσο... Υπάρχουν δυο κοινοί θεοί στην μυθολογία και την θεογονία των δυο αρχαίων λαών, των Ελλήνων και των Κινέζων: Η Αθηνά (Φου Σι στα κινεζικά) και ο Παν. Οι Κινέζοι αναφέρονται στην αρχαία Ελληνική γραμματεία ως Σίνες. Το αρχαίο Ελληνικό όνομά τους διατήρησαν έως σήμερα (China). Οι Σίνες ήταν ληστές και εξολοθρευτές. Εξολόθρευσαν τους Ίωνες Έλληνες, που κατοίκησαν στα ΝΑ. της σημερινής εκτάσεως της αχανούς χώρας. Οι Ίωνες αφανίσθηκαν απ' εκεί, αλλά όχι το τοπωνύμιο. Ακόμη η περιοχή αυτή λέγεται Γιουνάν (δηλ. Ιωνία)... Τα αρχαιότερα ευρήματα που έχουν βρεθεί έως τώρα στην Κίνα, ευρέθησαν σε αυτήν την επαρχία, την Γιουνάν, και είναι κουμπιά και λίθινα εργαλεία, χρονών, που έχουν κάνει κάποιους παλαιοανθρωπολόγους να μιλούν πια για τον «άνθρωπο του Yuanmou», είδος του erectus. Ευρέθησαν δύο κοπτήρες του, στο Danawu στην επαρχία Yuanmou, στα ΝΔ. της Γιουνάν. Ανακαλύφθηκαν στις , από τον γεωλόγο Fang Qian, ο οποίος εργαζόταν για το Γεωλογικό Ινστιτούτο Ερευνών Μηχανικής.

15 Τα απολιθώματα εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στο Πεκίνο
Τα απολιθώματα εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στο Πεκίνο. (Αργότερα, στην ίδια περιοχή ευρέθησαν λίθινα αντικείμενα, κομμάτια οστών ζώων κλπ. σημάδια ανθρώπινης εργασίας και τέφρας από φωτιές). Υπάρχουν επίσης και τα ευρήματα 50 σκελετών, που συμβατικώς ονομάσθηκαν «Άνθρωπος του Πεκίνου», και που βρέθηκαν στο σπήλαιο του Τσουκουτιέν, την δεκαετία του 1920, μαζί με εργαλεία. Είναι ο παλαιότερος κάτοικος της περιοχής, αφού αυτός ανάγεται στα χρόνια πριν από σήμερα.Παρ' όλ' αυτά, η συμβατική επιστήμη, εξακολουθεί να λέει και να διδάσκει πως ο πολιτισμός, στην μακρινή Κίνα, ξεκινά την... 3η χιλιετία π.Χ.! «Αρχαία ασπίδα» «Μυκηναϊκό μνημείο»


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google