Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Λογισμικό του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Περιεχόμενα zΟρισμός Λογισμικού zΚατηγορίες yΛογισμικό Συστήματος yΛογισμικό Εφαρμογών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Λογισμικό του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Περιεχόμενα zΟρισμός Λογισμικού zΚατηγορίες yΛογισμικό Συστήματος yΛογισμικό Εφαρμογών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Λογισμικό του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

2 Περιεχόμενα zΟρισμός Λογισμικού zΚατηγορίες yΛογισμικό Συστήματος yΛογισμικό Εφαρμογών

3 Εισαγωγή zΈχουμε γράψει ένα κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου του υπολογιστή μας…... zΘέλουμε να το εκτυπώσουμε….. zΜε ποιο τρόπο το πρόγραμμα του επεξεργαστή κειμένου θα γνωστοποιήσει στον υπολογιστή ότι είναι συνδεδεμένος με κάποιον εκτυπωτή; zΜε ποιο τρόπο ο υπολογιστής μας θα καταλάβει με ποιόν εκτυπωτή είναι συνδεδεμένος;

4 Το λογισμικό zΤο λογισμικό είναι: yΤο συνόλο των προγραμμάτων και δεδομένων yΤο σύνολο εντολών που τίθενται στην διάθεση του χρήστη προκειμένου να υποδείξει στον Η/Υ το είδος των πράξεων που θα πρέπει να εκτελέσει. zΤο λογισμικό είναι υπεύθυνο για: yΤην επικοινωνία των προγραμμάτων και των χρηστών με τον Η/Υ yΤην αυτοματοποίηση των διαδικασιών της διαχείρισης της ΚΜΕ, της μνήμης και των μονάδων εισόδου-εξόδου.

5 Κατηγορίες Λογισμικού zΛογισμικό Συστήματος (System Software): yΠεριλαμβάνει το σύνολο των προγραμμάτων που ελέγχουν διαχειρίζονται και συντονίζουν τους πόρους των Η/Υ y Λειτουργεί σε καθεστός ανεξαρτησίας από συγκεκριμένες εφαρμογές. yΗ λειτουργία του δεν είναι άμεσα αντιληπτή από τον απλό χρήστη. zΛογισμικό Εφαρμογών (Application Software): yΠεριλαμβάνει προγράμματα που επιτρέπουν την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών των χρηστών π.χ την δημιουργία κειμένων, την σχεδίαση γραφικών, την οργάνωση δεδομένων κλπ.

6 Κατηγορίες Λογισμικού

7 Λογισμικό Συστήματος zΤο Λογισμικό Συστήματος περιλαμβάνει: yTo Λειτουργικό Σύστημα (π.χ. DOS, OS/2, Windows, MacOS, Unix, Linux) yΤους Οδηγούς Υλικού – Device Drivers (π.χ. οδηγοί κάρτας γραφικών, κάρτας ήχου, ποντικιού κλπ.) yΤους Μεταγλωττιστές και μεταφραστές – Compilers και Interpreters (π.χ. C++ compiler) yΠρογράμματα υπηρεσιών – Utilities (π.χ. προγράμματα μορφοποίησης δισκετών)

8 Λογισμικό Εφαρμογών zΤο λογισμικό εφαρμογών (Application Software), αποτελείται από προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσουν τους χρήστες στην ολοκλήρωση των εργασιών τους, κατά τρόπο ταχύτερο, ευκολότερο και περισσότερο αποδοτικό. zΤο λογισμικό εφαρμογών μπορεί να διακριθεί στις εξής κατηγορίες: yΓενικευμένο λογισμικό εφαρμογών yΕξειδικευμένο λογισμικό εφαρμογών yΟλοκληρωμένο λογισμικό.

9 Ερωτήσεις ?


Κατέβασμα ppt "Το Λογισμικό του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Περιεχόμενα zΟρισμός Λογισμικού zΚατηγορίες yΛογισμικό Συστήματος yΛογισμικό Εφαρμογών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google