Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ

3 Όχι πριν από πολλά χρόνια και πριν πολύ καιρό ,
Όχι πριν από πολλά χρόνια και πριν πολύ καιρό , κάπου στην Γη , πολύ μακριά από τον Βόλο και την Ελλάδα, κάπου στην Κεντρική ή Νότια Αμερική, παρουσιάσθηκε ένας νέος ιός .

4 Ο κάθε ιός είναι ένας μικρο-οργανισμός , πολύ – πολύ μικρός,
που δεν μπορεί να φαίνεται καν με τα μάτια, αλλά μόνο με το μικροσκόπιο ... ... κάπως έτσι.

5 Αλλά όσο μικρός και να είναι ,
μερικές φορές, μπορεί να προξενεί πολύ μεγάλη ζημιά και μπορεί να κάνει πολύ-πολύ μεγάλο κακό, όταν μπεί σε ξένα σώματα.

6 Και τούτος ο νέος ιός στην αρχή μπήκε μέσα σε μια πάπια, που συνάντησε...
Μπορεί να ήταν και κάποιο άλλο πουλί. Ευτυχώς, σίγουρα δεν ήταν καμιά απο τις δικές μας πολύ γνωστές πάπιες Γιατί είναι γνωστό ότι οι γνωστές μας πάπιες και πουλιά ……..

7 …. είναι πολύ έξυπνα και δυνατά,
…. είναι πολύ έξυπνα και δυνατά, αφού συνεχώς προσέχουν την υγεία τους και αποφεύγουν ότι κάνει κακό στην υγεία τους

8 Έμεινε λοιπόν ο ιός μέσα στο σώμα της πάπιας ή του πουλιού και προκάλεσε αρρώστεια
στο πουλί Στην ίδια περιοχή ένας άλλος παρόμοιος , πολύ μικρός και πολύ κακός ιός, αρρώστησε με γρίπη ένα γουρουνάκι

9 Ευτυχώς ούτε εδώ ήταν τα πολύ γνωστά μας γουρουνάκια...
Ευτυχώς ούτε εδώ ήταν τα πολύ γνωστά μας γουρουνάκια... Πέρασε καιρός και οι δυo ιοί συναντήθηκαν μια μέρα, γιατί το άρρωστο πουλί ήταν στο ίδιο κτήμα με το άρρωστο γουρουνάκι. Και παρότι ο κτηνοτρόφος πήρε κάποια μέτρα ....

10 ... Όμως τελικά δεν μπόρεσε να προλάβει το κακό που ερχόταν για τα Ζώα και τους Ανθρώπους και ήταν μια Νέα Γρίπη

11 Στο ίδιο κτήμα όμως βεβαίως ήταν και ο κτηματίας με την γυναίκα του και τα παιδιά του, που παίζαν χαρούμενα στον ήλιο ...

12 Όμως μια άλλη μέρα, οι 2 ιοί , των πουλιών και του γουρουνιού
Όμως μια άλλη μέρα, οι 2 ιοί , των πουλιών και του γουρουνιού ενώθηκαν και έφτιαξαν ένα άλλο νέο ιό. Αυτός όμως πλέον μπορούσε να είναι πολύ κακός και επιθετικός, και μπορούσε να μολύνει και να κολλάει και στους ανθρώπους.

13 Έτσι , μια βροχερή μέρα, ο άλλος νέος ιός ξέφυγε από
το γουρουνάκι και την πάπια και μπήκε μέσα στο σώμα του κτηνοτρόφου, που φρόντιζε το άρρωστο γουρουνάκι και την άρρωστη πάπια. Η μεγάλη ζημιά είχε πλέον δυστυχώς συμβεί. Είχε φανεί για τα καλά νέος ιός τρομακτικός για τους ανθρώπους

14 Εκεί μέσα στο σώμα του κτηνοτρόφου άρχισε να γεννάει πολλούς νέους ίδιους ιούς
Και εκεί που ήταν στην αρχή μόνο ένας, ξαφνικά ο κτηνοτρόφος βρέθηκε να έχει μέσα του πάρα πολλούς κακούς ιούς. Πάρα πολλά εκατομμύρια.

15 Έτσι αρρώστησε πολύ, έβαλε θερμόμετρο και είδε ξαφνικά ότι είχε πυρετό, πολύ βήχα, φτέρνισμα και συνάχι, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, πονούσε παντού στο κορμί του και μερικές φορές είχε εμέτους και διάρροιες. Είχε κόκκινα μάτια και πολλές μύξες.

16 Είχε αρπάξει κανονική Γρίπη δηλαδή.
Όμως κάθε φορά που ο κτηνοτρόφος φτερνιζόταν, έβηχε και σκούπιζε τις μύξες του, πάρα πολλοί ιοί βγαίναν από το στόμα του και από την μύτη του, με τον βήχα και το φτέρνισμα και σκορπούσαν στον αέρα. Κοντά όμως ήταν η γυναίκα του τα παιδιά που παίζαν ξένοιαστα . Με την αναπνοή τους ο αέρας που είχε βγει με τον βήχα από τον άρρωστο κτηνοτρόφο, έμπαινε στους πνεύμονες της γυναίκας και των παιδιών και έφερνε μέσα στα σώματά τους πολλούς ιούς . Είχε αρπάξει κανονική Γρίπη δηλαδή.

17 Έτσι όμως κόλλησαν γρίπη και επίσης αρρώστησαν
Έτσι όμως κόλλησαν γρίπη και επίσης αρρώστησαν η γυναίκα και τα παιδιά του Και όλοι είχαν πλέον τα ίδια συμπτώματα

18 Και μέσα στα σώματά τους οι στρατιώτες
της άμυνας του οργανισμού τους, έπρεπε να δώσουν μάχες, να νικήσουν και να αρπάξουν με τα πλοκάμια τους και φάνε τους τρομακτικούς ιούς, που ήταν σαν αχινοί αγκαθωτοί.

19 Και με τον δικό τους βήχα, φτερνίσματα και μύξες
κόλλησαν άλλα παιδιά με πολλούς ιούς. Γιατί μέσα στα σώματα των παιδιών οι ιοί γινόντουσαν πολλά εκατομμύρια κάθε φορά . Και κάθε άρρωστο παιδί ή μεγάλος που έχει συνάχι μπορεί να μολύνει και να κολλήσει με ιούς γρίπης άλλα παιδιά.

20 Και πολύ σύντομα , όλος ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι
άρχισαν να βήχουν , να φτερνίζονται και να αρρωσταίνουν και ο ένας να κολλάει τον άλλο με βήχα, φτερνίσματα και μύξες στα χέρια. Γιατί κάθε φορά που πιάνανε την μύτη τους εκατομμύρια ιοί βγαίναν στο αέρα σαν μικρές, αόρατες βόμβες .... ....Έτοιμες να εκραγούν και να κάνουν ζημιά.

21 Και μένανε κολλημένες στα βρώμικα χέρια των παιδιών .
Και μένανε κολλημένες στα βρώμικα χέρια των παιδιών . Και γέμισε παντού ο κόσμος από πολλούς ιούς γρίπης Που γεννούσαν πολλούς άλλους νέους ιούς μέσα σε άλλους ανθρώπους, καθώς μπαίναν από το στόμα, μύτη, μάτια και από τα βρώμικα χέρια. Και μετά μόλυναν ότι πιάνανε τα παιδιά. Μολύβια, τετράδια, πόμολα , παιχνίδια είχαν ήδη γεμίσει με ιούς.

22 Και όταν άλλα παιδιά πιάναν αυτά
και μετά έτριβαν τα μάτια τους ή έβαζαν τα μολυσμένα μολύβια και τα βρώμικα χέρια στο στόμα και στην μύτη , κολλούσαν πολλούς ιούς γρίπης. Και σιγά – σιγά άρχισε όλος ο κόσμος σε όλη την Γη μας να αρρωσταίνει. Γιατί σήμερα οι άρρωστοι ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα πολύ γρήγορα και παντού σε όλη την Γη μας....

23 Και αφού τα μικρόβια και οι ιοί είναι πολύ
μικροί, ελαφρείς και αόρατοι ταξιδεύουν, χωρίς κανείς να τους δει και να τους καταλάβει, σαν χαρτί στον αέρα μαζί με τους αρρώστους και μέσα στους αρρώστους, παντού τριγύρω στην Γη. Και έτσι γρήγορα αρρωσταίνουν πολλοί άνθρωποι σε πολλές διαφορετικές χώρες. σε όλες τις περιοχές όλης της Γης ,

24 Και όπως ακούμε και βλέπουμε στις Ειδήσεις στην Τηλεόραση.
Αυτό ακριβώς είναι που ονομάζεται Πανδημία Γρίπης . Και κάνει να μοιάζει η Γη με το κεφάλι ενός αρρώστου . Δηλαδή να υπάρχουν άρρωστοι σε όλες τις χώρες της Γης. Και η Πανδημία είναι πολύ άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση για όλους τους Ανθρώπους σε όλη την Γη.

25 Όμως τούτο βέβαια μπορεί να σταματήσει.
Όμως τούτο βέβαια μπορεί να σταματήσει. Και οι ιοί της Νέας Γρίπης να περιορισθούν . Και τα παιδιά να μη αρρωσταίνουν από Γρίπη. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει όλοι να προσέχουμε και να κάνουμε κάποια απλά πράγματα. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός... αφού ξέρουμε ότι το πρόβλημα και η λύση του είναι στην κυριολεξία και στα χέρια μας για να το αντιμετωπίσουμε

26 Τα άρρωστα παιδιά, δεν πρέπει
να πηγαίνουν στο σχολείο και στα μαθήματα, αλλά να μένουν στο σπίτι τους μέχρι να γίνουν καλά, να τρώνε καλά, να παίρνουν τα φάρμακα που δίνει ο γιατρός. Πρέπει απαραίτητα να βάζουν χαρτομάντηλο ή στην ανάγκη το χέρι τους, όπως στην εικόνα στο στόμα, όταν βήχουν και φτερνίζονται και μετά να πετάνε το βρώμικο χαρτομάντηλο μέσα σε κλειστή πλαστική σακκούλα, στα σκουπίδια. Γιατί μεγάλη διασπορά ιών γίνεται με τον βήχα και το φτέρνισμα

27 Απαραίτητα πρέπει συνεχώς και πολύ συχνά να πλένουν πολύ καλά και για αρκετή ώρα τα χέρια τους με σαπούνι. Ενώ τα παιδιά που δεν έχουν αρρωστήσει με γρίπη θα πρέπει να μη πλησιάζουν άρρωστους φίλους και συμμαθητές, μέχρι εκείνοι να γίνουν εντελώς καλά και να πλένουν συνεχώς τα χέρια τους, να μη βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, στην μύτη και να μη τρίβουν τα μάτια τους με τα χέρια. Γιατί όπως είπαμε οι ιοί και το πρόβλημα είναι στα βρώμικα , άπλυτα χέρια μας .

28 Αν χρειασθεί θα πρέπει να βάζουν μάσκα στο στόμα και στην μύτη, όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι
και μπορεί να χρειάζεται να χρησιμοποιεί μάσκα όλη η οικογένεια

29 Αν χρειασθεί όλοι θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο για να μη αρρωστήσουν.
Έτσι σίγουρα όλοι οι άρρωστοι θα γίνουν καλά παίρνοντας τα φάρμακα των γιατρών, μένοντας στο ζεστό σπίτι με καλό φαγητό και ζεστά. Και θα έχουμε μόνο λίγους αρρώστους , όταν έλθει ο χειμώνας με τα κρύα, τα χιόνια και τις βροχές.

30 Και έτσι όλοι θα ζήσουν καλά
Και έτσι όλοι θα ζήσουν καλά ευτυχισμένοι και υγιείς στο σπίτι τους και όλοι εμείς πολύ καλύτερα , στο ζεστό μας σπίτι και σχολείο.


Κατέβασμα ppt "ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google