Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Ερωτικοί μύθοι» και «Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα» ΟΜΑΔΑ: «Επτάθεον» Μέλη της ομάδας μας:  Ειρήνη Κοροβέση  Λευκοθέα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Ερωτικοί μύθοι» και «Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα» ΟΜΑΔΑ: «Επτάθεον» Μέλη της ομάδας μας:  Ειρήνη Κοροβέση  Λευκοθέα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Ερωτικοί μύθοι» και «Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα» ΟΜΑΔΑ: «Επτάθεον» Μέλη της ομάδας μας:  Ειρήνη Κοροβέση  Λευκοθέα Κατσαντώνη  Κωνσταντίνα Κουντουράκη  Αναστασία Κουλουκάκη  Παύλος Κομματάς  Αγγελική Δεδούκου  Βασιλική Κεμενέ

2 ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ Εστία Αθηνά Δίας ΉραΠοσειδώνας Αφροδίτη Άρης Δήμητρα Ερμής Απόλλωνας Άρτεμις Διόνυσος

3 ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΘΕΩΝ Στους ερωτικούς μύθους των θεών ο Δίας ήταν ο θεός με τις περισσότερες ερωτικές περιπέτεις με τους θεούς αλλά και με τους θνητούς.

4 Ο Δίας τις περισσότερες φορές έπαιρνε διάφορες μορφές για να αποπλανήσει τις θνητές. Εδώ βλέπουμε τον Δία να παρουσιάζεται ως αετός στην Αστερία.

5 Ο Δίας παρουσιάζεται ως χρυσή βροχή στην Δανάη. Ο Δίας παρουσιάζεται ως ταύρος στην Ευρωπή.

6 Ο Δίας παρουσιάζεται ως κύκνος στην Λήδα.

7 Η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς σύμφωνα με το μύθο γεννήθηκε στην Πέτρα του Ρωμιού, μια ακτή της Πάφου στην Κύπρο. Σπρωγμένη από το Ζέφυρο στη θάλασσα, η θεά καλλωπίστηκε από τις θεραπαινίδες τις Ώρες και μεταφέρθηκε στον Όλυμπο, όπου παρουσιάστηκε στο Δία και τους υπόλοιπους θεούς. Η Αφροδίτη ήταν γυναίκα του Ήφαιστου Η Αφροδίτη ερωμένη του θεού Άρη. Η Αφροδίτη με τον θεό Ποσειδώνα. Η Αφροδίτη με τον θεό Δίονυσο. Η Ασφροδίτη με τον θεό Ερμή. Παιδιά τους ήταν ο Έρωτας, ο Δείμος και ο Φόβος. Παιδί τους ήταν ο Έρυκας. Παιδί τους ήταν ο Πρίαππος. Παιδί τους ήταν ο Ερμαφρόδιτος.

8 Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η γυναίκα στην ομηρική εποχή:  Υποταγμένη στην ανδρική κυριαρχία  Κατέχουν σπουδαία θέση στα ανάκτορα  Κυριαρχεί το πρότυπο- υπόδειγμα γυναίκας, η Πηνελόπη  Είναι ελεύθερες να κυκλοφορούν για να γίνονται ζωντανά ερεθίσματα ποιητών

9 Γενικότερα η θέση της γυναίκας στον έγγαμο και δημόσιο βίο Βασικά καθήκοντά της ήταν: 1. Να τεκνοποιήσει 2. Να αναθρέψει τα παιδιά της. 3. Να παρακολουθεί το υπηρετικό προσωπικό ή να αναλάβει η ίδια τις εργασίες του σπιτιού.

10 Εδώ βλέπουμε την μητέρα να φροντίζει για την ανατροφή των παιδιών της. Στην εικόνα βλέπουμε την γυναίκα να υφαίνει

11 Οι γυναίκες έβγαιναν από το σπίτι για να πάρουν μέρος μόνο σε θρησκευτικές τελετές. Επίσης είχαν το δικαίωμα εξόδου μόνο για να παρακολουθήσουν θεατρικές τραγωδίες.(οι κωμωδίες απαγορεύονταν λόγω της αθυρόστομης σάτιρά τους)

12 Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της 3μηνης συνεργασίας που είχε η ομάδα μας. Ευχαριστούμε πολύ που μας παρακολουθήσατε.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Ερωτικοί μύθοι» και «Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα» ΟΜΑΔΑ: «Επτάθεον» Μέλη της ομάδας μας:  Ειρήνη Κοροβέση  Λευκοθέα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google