Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.                                          Τούρτα προς τιμήν της γιορτής της μητέρας

2 Ιστορικά στοιχεία στην Αρχαία Ελλάδα
Η πρωταρχική αναφορά για γιορτή της μητέρας και της μητρότητας έρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα.... Η λατρεία περνά κατόπι στην κόρη της Ρέα σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η "Μητέρα των Θεών" και σαν η πρώτη μητέρα καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα.Επίσης ήταν γυναίκα και αδελφή του τιτάνα Κρόνου. Δίπλα στον Κρόνο καθόριζε τη ροή των πραγμάτων (Ρέα = αυτή που ρέει), καθόριζε μέσα στο βασίλειο του Κρόνου-Χρόνου την κίνηση και τη διαδοχή. Αργότερα, έγινε η θεά της γονιμότητας και από τα σπλάχνα της βγήκαν οι πρώτοι Ολύμπιοι θεοί, Εστία, Δήμητρα, Ήρα, Άδης, Ποσειδώνας, Δίας. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη καθώς ήταν και θεά της γης και

3 Ιστορικά στοιχεία στην Αγγλία το 160
Στην Αγγλία του 1600 η "γιορτή της μητέρας" ,αποκαλούμενη "Mothering Sunday", γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες, που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους, έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα αυτή με τις μητέρες τους.

4 Ιστορικά στοιχεία στο ιθος της Αμερικής
Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια, της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ,ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το1914, με προεδρικό διάταγμα, που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας. .

5 Εγώ Και η Αγαπημένη Μου Μαμά!!
Στην γιορτή της μητέρας λέω στη μαμά μου Χρόνια Πολλά και της φτιάχνω κάρτες με ευχές επίσης εγώ και ο μπαμπάς μου της δίνουμε λουλούδια και κάνουμε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Ο μπαμπάς φέρνει μια τούρτα στο σπίτι και το βράδυ βγαίνουμε έξω να φάμε.

6 Οι ευχές μου για την μαμά
Είσαι η αγαπημένη μου μαμά!! Χρόνια Πολλά!! Σ΄ ΑΓΑΠΑΩ πάρα πολύ μαμάκα μου!!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google