Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου

2 ΟΜΑΔΕΣ

3 Νεραντζής Τάσος Στεφανίδης Γιώργος Γκέρος Θωμάς Χαραλαμπίδης Μανώλης
Φανταστικοφανταστικοί Νεραντζής Τάσος Στεφανίδης Γιώργος Γκέρος Θωμάς Χαραλαμπίδης Μανώλης

4 Μπόμπιρες Καλαϊτζής Λάμπρος Ινασαρίτζε Γιώργος Αρβανιτίδου Θάλια Γηρεάδης Νίκος

5 The Powerpuff Girls Σαρίδου Σταματία Λεονταράκη Μαρία

6 Μαυρίδης Γιάννης Βουδουρίδης Λεφτέρης Αϊβάζογλου Κοσμάς
Townmate Μαυρίδης Γιάννης Βουδουρίδης Λεφτέρης Αϊβάζογλου Κοσμάς

7 supermans Πασολάρης Άρης Τζίδρος Χρήστος Ντελιλάι Ελβίς Κένα Γκέρτης

8 Η Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι, η εκπομπή στον χώρο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υπό μορφή κυμάτων που ονομάζονται ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι συγχρονισμένα ταλαντούμενα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία τα οποία ταλαντώνονται σε κάθετα επίπεδα μεταξύ τους και κάθετα προς την διεύθυνση διάδοσης.

9 Διαδίδονται στο κενό με ταχύτητα ίση με την ταχύτητα του φωτός (c=299
Διαδίδονται στο κενό με ταχύτητα ίση με την ταχύτητα του φωτός (c= m/s) αλλά και μέσα στην ύλη με ταχύτητα λίγο μικρότερη απ' την ταχύτητα του φωτός. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα παράγονται από επιταχυνόμενα ηλεκτρικά φορτία. Δημιουργούνται επίσης όταν ένα ηλεκτρόνιο κάποιου ατόμου χάνει μέρος της ενέργειάς του και μεταπίπτει σε χαμηλότερη τροχιά ή ενεργειακή στάθμη κοντά στον πυρήνα. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργηθεί μια ταλάντωση που διαδίδεται πλέον στο χώρο με τη μορφή ενός ταυτόχρονα ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου.

10 Η περιοδικότητα του κύματος.
Κύμα Η περιοδικότητα του κύματος. Κύμα ονομάζεται μια διαταραχή που μεταδίδεται στο χώρο και το χρόνο. Ο όρος Κύμα (από το αρχαίο ελληνικό ρήμα "κύω" = φουσκώνομαι) χαρακτηρίζει τη μεταφορά της διαταραχής συνήθως διαμέσου ενός μέσου. Η μεταφορά αυτή (μετάδοση) γίνεται, στα υλικά μέσα, ως παλμική κίνηση μεταξύ των στοιχειωδών σωματιδίων του μέσου, όμως ορισμένα είδη κυμάτων, όπως τα ηλεκτρομαγνητικά, μπορούν να διαδίδονται και στο κενό.

11 Ο ειδικός ρυθμός απορρόφησης (SAR - Specific Absorption Rate) αποτελεί μέγεθος που εκφράζει το ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Oι κατασκευαστές αναγράφουν τον αντίστοιχο ειδικό ρυθμό απορρόφησης στο συνοδευτικό εγχειρίδιο για τις συσκευές που παράγουν.

12 Υπάρχουν 3 τρόποι να βρείτε το SAR
Από το manual του κινητού σας. Επισκεφτείτε το παρακάτω web site και επιλέξτε το μοντέλο του κινητού σας Μπείτε στο Federal Communications Commission website και γράψτε το FCC ID Number του κινητού σας στο FCC ID

13 Για την Ευρωπαϊκή Ένωση το όριο που υιοθετείται για τις συσκευές είναι στα 2 W/kgr Στις ΗΠΑ το όριο βρίσκεται στο 1,6 W/kgr.

14 Η μέτρηση του ειδικού ρυθμού απορρόφησης (SAR) γίνεται με εκπομπή ακτινοβολίας σε ανθρώπινα ομοιώματα (phantoms) και μέτρησης της ακτινοβολίας που απορροφάται. Τα ομοιώματα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μιμούνται τις ιδιότητες του ανθρώπινου ιστού ως προς την απορρόφηση της ακτινοβολίας. Η ακτινοβολία σε περίπτωση μέτρησης του SAR μιας συγκεκριμένης συσκευής κινητού τηλεφώνου, λαμβάνεται από το ίδιο κινητό τηλέφωνο σε λειτουργία, ενώ το ομοίωμα, είναι ομοίωμα ανθρώπινου κεφαλιού.

15 Πολλές φορές τα ομοιώματα απλουστεύουν τη σύσταση των ιστών σε νερό με πρωτεΐνες, που στην πράξη αντιστοιχεί σε διάλυμα υδρογονανθράκων (π.χ. Ζάχαρης) σε νερό.

16 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ

17 Φίλτρο για handsfree Είναι δυνατόν το καλωδιο του handsfree να λειτουργήσει ως κεραία και να διοχετεύσει την ακτινοβολία του κινητού μας τηλεφώνου μέσα στο αυτί και επομένως πιο κοντά στον εγκέφαλο!

18 Εάν τοποθετήσουμε το μαγνητικό φίλτρο της εικόνας στο καλώδιο του handsfree θα μειώσει την ακτινοβολία στο αυτί σας.

19 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

20 Ασπίδα για το κινητό. Εάν τοποθετήσουμε ένα ειδικό εύκαμπτο αγώγιμο φύλλο ανάμεσα στο σώμα μας και στο κινητό. Μπορούμε να επενδύσουμε με αυτό τη θήκη του κινητού μας, τις τσέπες και τις τσάντες μας όπου βάζουμε το κινητό μας τηλέφωνο, για να μην δέχεται το σώμα μας ακτινοβολία.!

21 Απαραίτητο για όλους αυτούς που μιλάνε με το handsfree και έχουν το κινητό στην θήκη του επάνω στη ζώνη τους ή στις τσέπες τους κοντά στα γεννητικά όργανα.

22 Ειδικές μπογιές για προστασία από εξωτερικές πηγές ακτινοβολίας Ακτινοβολία θωρακίζοντας το σπίτι σας με τις ειδικές μπογιές HSF. Ανάλογα με το είδος και την ισχύ της ακτινοβολίας από την οποία θέλουμε να προστατευτούμε υπάρχει και η κατάλληλη μπογιά με ικανότητα μείωσης της ισχύος της ακτινοβολίας: πάνω από φορές!

23 Η βάση αυτής της μπογιάς, είναι ο άνθρακας και αγώγιμα μεταλλικά κομμάτια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί προστατευόμενος χώρος από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

24 Εξωτερική κεραία κινητού Για όσους μιλάνε πολύ στο κινητό τους μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, δεν πρέπει να το έχουν κοντά στο αυτί διότι το κινητό ζορίζεται από τους τοίχους στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με την κεραία βάσης της κινητής τηλεφωνίας και επομένως αυξάνει την ισχύ εκπομπής του πολλές φορές στο μέγιστο. Εκπέμπει δηλαδή πάρα πολύ δυνατά.

25 Η σύνδεση του κινητού με την εξωτερική αυτή κεραία γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού βύσματος ανάλογα με το κάθε μοντέλο κινητού. Δυστυχώς κάποιοι κατασκευαστές έχουν καταργήσει αυτή τη δυνατότητα στα νέα κινητά, διότι σχεδόν κανείς δεν τη ζητάει.

26 ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

27 ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα όργανα που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης (π.χ. του εμβρύου η του παιδιού) είναι περισσότερο ευαίσθητα σε πιθανές επιδράσεις από την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ κρατάτε τη συσκευή σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου από το σώμα σας, η ισχύς του πεδίου μειώνεται 4 φορές όταν η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση 10 cm από το σώμα μας και 50 φορές σε απόσταση ενός μέτρου. Χρησιμοποιείτε το μεγάφωνο της συσκευής (ανοιχτή ακρόαση), hands free η ακουστικό blue tooth, προσέχοντας να μην το αφήνετε διαρκώς στο αυτί σας όταν η συσκευή βρίσκετε σε αναμονή. ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ μεγαλύτερη του ενός μέτρου από ένα πρόσωπο που μιλάει στο κινητό του και αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας στο μετρό, το τρένο ή το λεωφορείο, όπου εκθέτετε παθητικά, στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της συσκευής σας, αυτούς που βρίσκονται δίπλα σας. ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μπορείτε να κρατάτε πάνω σας κινητά τηλέφωνα, ακόμη και σε κατάσταση αναμονής. Μην το αφήνετε κοντά στο σώμα σας τη νύκτα. ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, βεβαιωθείτε πως η πλευρά του πληκτρολογίου είναι στραμμένη προς το σώμα σας και η πλευρά της κεραίας (μέγιστη ισχύς του πεδίου) προς τα έξω.

28 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ μόνο για συνομιλίες λίγων λεπτών (οι βιολογικές επιπτώσεις συνδέονται άμεσα με τη διάρκεια της έκθεσης). Αν θέλετε να μιλήσετε περισσότερο, είναι προτιμότερο να τηλεφωνήσετε μετά από σταθερό ενσύρματης τηλεφωνίας και όχι από ασύρματο, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία μικροκυμάτων συγγενή προς αυτή των κινητών. ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο σας αλλάζετε τακτικά αυτί και πριν το βάλετε στο αυτί σας, περιμένετε να απαντήσει πρώτα ο συνομιλητής σας. ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ το κινητό όταν το σήμα είναι ασθενές. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ SMS μάλλον παρά με το τηλέφωνο (έτσι περιορίζεται η διάρκεια της έκθεσης και η εγγύτητα της συσκευής με το σώμα). ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ειδικό ρυθμό απορρόφησης SAR (μετρά την ισχύ που απορροφά το σώμα μας).


Κατέβασμα ppt "ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google