Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

2 Διαμόρφωση (modulation) είναι :
Η αλλαγή των ραδιοκυμάτων για την πραγματοποίηση μεταφοράς μηνυμάτων. Όταν δεν επεμβαίνομε στα ραδιοκύματα, αυτά έχουν σταθερό πλάτος και συχνότητα. Θα ηχούν ως θόρυβοι, αν ακουστούν σε ένα ραδιόφωνο.

3 Διαμόρφωση (modulation)
Η διαμόρφωση πραγματοποιείται ως εξής: Οι ταλαντώσεις του ήχου που πρέπει να μεταδοθεί [σχ (α)] συμπτύσσονται σε ραδιοκύματα (φέροντα κύματα) [σχ (β)]. Πρώτα μετατρέπονται τα κύματα του ήχου (σε ένα μικρόφωνο για παράδειγμα) σε ηλεκτρικά σήματα. Κατόπιν το ηχητικό σήμα χαμηλής συχνότητας [σχ (β)] συνδυάζεται με το σήμα του φέροντος κύματος. Υπάρχουν δύο ήδη διαμόρφωσης: Πλάτους και Συχνότητας

4 Διαμόρφωση πλάτους και συχνότητας
Το ηχητικό σήμα χαμηλής συχνότητας [σχ (β)] συνδυάζεται με το σήμα του φέροντος κύματος υψηλής συχνότητας οπότε η συχνότητα του φέροντος κύματος αλλάζει [σχ (δ)] .Το κύμα δέχεται Διαμόρφωση συχνότητας Το ηχητικό σήμα χαμηλής συχνότητας [σχ (β)] συνδυάζεται με το σήμα του φέροντος κύματος μεγάλου πλάτους οπότε το πλάτος ή η δύναμη του φέροντος κύματος αλλάζει [σχ (γ)] . Το κύμα δέχεται Διαμόρφωση πλάτους.

5 Σχ

6 Το σήμα που έχει δεχθεί διαμόρφωση πλάτους μπορεί να το συλλάβει ένα ραδιόφωνο στις συχνότητες AM (Amplitude Modulation= διαμόρφωση πλάτους). Το σήμα που έχει δεχθεί διαμόρφωση συχνότητας μπορεί να το συλλάβει ένα ραδιόφωνο στις συχνότητες FM (Frequency Modulation = διαμόρφωση συχνότητας). Ενώ στην τηλεόραση η διαμόρφωση πλάτους (ΑΜ) εφαρμόζετε για τα σήματα εικόνας ενώ η διαμόρφωση (FM) για τα σήματα του ήχου

7 Δίαυλοι Μετάδοσης Οι ατμοσφαιρικοί δίαυλοι μεταδόσεως (atmospheric transmission channels) χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να μεταφέρουν πληροφορίες μέσω της ατμόσφαιρας. Τα κύματα εκπέμπονται από μία κεραία και μπορούν να αναμεταδοθούν με ένα δορυφόρο. Τα ραδιόφωνα, η τηλεόραση και τα κυψελοειδή τηλέφωνα (κινητά), όλα εξαρτώνται από δίαυλο αυτής της μορφής.

8 Δίαυλοι Μετάδοσης Οι δίαυλοι φυσικής μεταδόσεως (physical transmission channels) διαθέτουν ένα καλώδιο ή κάποιο άλλο μέσο συνδέσεως μεταξύ του αποστολέα και του δέκτη. Τα κανονικά τηλέφωνα και η καλωδιακή τηλεόραση διαθέτουν αυτό το είδος διαύλου μεταδόσεως.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google