Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΔΙΑΥΛΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΜΠΟΣ

2 ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ Ο ενισχυτής είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να ενισχύσει ένα ηλεκτρικό σήμα.Περιέχει τρανζίστορ η άλλα στοιχεία που μπορούν να ελέγχουν και να αυξάνουν το επίπεδο ενός ηχητικού σήματος χωρίς να αλλάζουν τη μορφή του κύματος.χρησιμοποιούνται αρκετά είδη ενισχυτών κατά τη διάρκεια της μεταδόσεως και της λήψεως.

3 ΔΙΑΥΛΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ Οι ατμοσφαιρικοί δίαυλοι δεν απαιτούν καλώδιο για την σύνδεση πομπού και δέκτη.Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα από την κεραία εκπομπής. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές μορφές κυμάτων:τα άμεσα,τα εδάφους και τα ιονοσφαιρικα. Τα άμεσα κύματα ταξιδεύουν σε ευθείες γραμμές από σημείο σε σημείο

4 Τα κύματα εδάφους ακολουθούν την καμπυλότητα της γης και μπορούν να ταξιδέψουν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα πριν εξασθενίσουν

5 Τα ιονοσφαρικα κύματα κινούνται προς την κατεύθυνση του διαστήματος
Τα ιονοσφαρικα κύματα κινούνται προς την κατεύθυνση του διαστήματος.Τα ιονοσφαιρικα κύματα χαμηλότερης συχνότητας ανακλώνται προς την κατεύθυνση της γης από την ιονόσφαιρα.Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές,είναι πιθανόν τα ιονοσφαιρικα κύματα να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

6 ΜΕΓΑΦΩΝΑ Τα μεγάφωνα αλλάζουν το σήμα και το μετατρέπουν εκ νέου σε ήχο.Τα πλέον συνηθες είναι το δυναμικό μεγάφωνο κινητού πηνίου.Υπάρχουν δυο τύποι: Το μεγάφωνο μόνιμου μαγνήτη αποτελείται από έναν μόνιμο μαγνήτη και ένα πηνίο φωνής προσαρμοσμένο πίσω από έναν κώνο.

7 Το ηλεκτροδυναμικό ηχείο λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό κατά τον ίδιο τρόπο.Όμως διαθέτει ένα ηλεκτρομαγνήτη αντί για ένα μόνιμο μαγνήτη.

8 ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ Οι μηχανικοι ηχου σε ένα ραδιοφωνικο σταθμο εργαζονται σε ένα δωματιο ελεγχου του ηχου,που είναι ηχομονωμενο.Αυτό το δοματιο περιλαμβανει συνηθως έναν πινακα συνδεσεως,ένα συστημα παρακολουθησεως ηχου και μια κονσολα ηχου. Οι κονσολες ηχου η οι μεικτες προσφερονται σε πολλα σχηματα και μεγεθη,όμως κανουν ολες το ιδιο πραγμα.Επιτρεπουν σε έναν μηχανικο να ελεγχει την ακοθστικη ενταση και την ποιοτητα προσερχομενου ηχου. Η εισερχομενη ακουστικη ενταση αυξανενει η μειωνετε με ολισθαινοντες μεταγωγεις που επιτρεπουν λεπτες ρυθμισεις. Οι ηχοι μπορουν να εξισορροπηθουν.

9 Οι υψηλές,μέσου φάσματος και χαμηλών συχνοτήτων μπορούν να εξισορροπηθούν.
Έλεγχοι ήχους και αντηχήσεως μπορούν να προσθέσουν ένα εφε ήχους. Ένας αριθμός ηχητικών εισόδων όπως οι φωνές τραγουδιστών και ήχοι μουσικών οργάνων μπορούν να συνδυάζονται σε ένα σήμα και να ρυθμίζονται μέσω ενός διακόπτη. Ο συνδυασμός ζωντανών ήχων μαγνητοφωνημένης μουσικής ειδικών ηχητικών εφε ονομάζεται μείξη.

10 ΠΟΜΠΟΣ Στον πομπό δημιουργούνται ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν το ηχητικό σήμα στον πομπό.Αυτό γίνεται με την παροχή συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος σε μια συσκευή που ονομάζεται ταλαντωτής.Ο ταλαντωτής μετατρέπει το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο που έχει σταθερή συχνότητα και πλάτος.Το εναλλασσόμενο ρεύμα δημιουργεί το φέρον κύμα. Το ηχητικό σήμα συνδέεται με το φέρον κύμα.Το σήμα κατόπιν μπορεί να ενισχυθεί πριν σταλεί στην κεραία του πομπού.

11 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Σχολικό βιβλίο β’ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
Εικόνες από το GOOGLE IMAGES.


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google