Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξιοποίηση Kοινωνικών δικτύων στην Εκπαίδευση Η περίπτωση του Ning.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξιοποίηση Kοινωνικών δικτύων στην Εκπαίδευση Η περίπτωση του Ning."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξιοποίηση Kοινωνικών δικτύων στην Εκπαίδευση Η περίπτωση του Ning

2 Τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στην Εκπαίδευση Στην εκπαίδευση η επικοινωνία μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία είναι θέματα ζωτικής σημασίας. Τα κοινωνικά δίκτυα που δημιουργούνται και λειτουργούν με αξιοποίηση του παγκόσμιου ιστού μπορούν να προσφέρουν εν δυνάμει πολλά στο χώρο της εκπαίδευσης. Ενδιαφέροντα ερωτήματα εγείρονται και απασχολούν ολοένα και περισσότερους κυρίως εκπαιδευτικούς αναφορικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης της κοινωνικής δικτύωσης μέσω του διαδικτύου στη διδακτική πρακτική. http://logogreekworld.ning.com/group/groupnetworkin g

3 Τι είναι το Ning Το Ning είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία προσωπικού κοινωνικού δικτύου. Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2005. Ο κύριος στόχος είναι η δημιουργία ενός προσωπικού δικτύου του χρήστη που θα εστιάζεται στα ενδιαφέροντά του.

4 Χαρακτηριστικά Κ ατά την κατασκευή του χώρου του, δίνεται η ευκαιρία στο χρήστη να ενσωματώσει το στυλ το οποίο ταιριάζει στις προσωπικές τους προτιμήσεις, καθώς και τα εργαλεία που θα εξυπηρετούν το σκοπό που έχει θέσει ο χρήστης κατά την κατασκευή του δικτύου του. Η πλατφόρμα διαθέτει μία ευρεία γκάμα δωρεάν εργαλείων που μπορούν να εμπλουτίσουν την ιστοσελίδα κάποιου χρήστη, παρέχει όμως και πολύ πιο εξελιγμένα εργαλεία επί πληρωμή. Η πλατφόρμα αυτή είναι web-based, τρέχει σε server του Ning, και δίνεται ελάχιστη δυνατότητα παραμετροποίησής της από το χρήστη.

5 Η ευρεία διάδοση της κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορους τομείς οδήγησε στην ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών που επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία και λειτουργία δικτύων από μεμονωμένα άτομα ή/και οργανισμούς. Η Ning (http://www.ning.com/)http://www.ning.com/ Αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες διαδικτυακές πλατφόρμες, που παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν ένα δίκτυο από την αρχή παρέχοντάς τους ποικιλία δυνατοτήτων και εργαλείων χωρίς να απαιτούνται προγραμματιστικές γνώσεις.

6 Η πλατφόρμα Ning χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία ΔΕΚΔ (Ning in education, http://education.ning.com/) και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα ΔΕΚΔ τα οποία αξιοποιούν την τεχνολογία Ning (τελευταία ενημέρωση 15/12/09):  Classroom 2.0 - http://www.classroom20.com/ - (35.094 μέλη)  Ning in education - http://education.ning.com/ - (8.316 μέλη)  AACE Connect - http://www.aaceconnect.org/ - (1.709 μέλη)  eLatin eGreek eLearn - http://eclassics.ning.com/ - (1.470 μέλη)  Apprendre - http://apprendre2point0.ning.com/ - (1.288 μέλη) Αξιοποίηση διαδικτυακών υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης στην ελληνική εκπαίδευση Κ. Γλέζου, Μ. Γρηγοριάδου, Ν. Κωνσταντίνου


Κατέβασμα ppt "Αξιοποίηση Kοινωνικών δικτύων στην Εκπαίδευση Η περίπτωση του Ning."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google