Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η πόλη Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που γεννιέται, μεγαλώνει, ακμάζει, παρακμάζει κι ενίοτε πεθαίνει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η πόλη Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που γεννιέται, μεγαλώνει, ακμάζει, παρακμάζει κι ενίοτε πεθαίνει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η πόλη Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που γεννιέται, μεγαλώνει, ακμάζει, παρακμάζει κι ενίοτε πεθαίνει.

2 Η πόλη Η πόλη είναι επένδυση. Όσο πιο πολύ την αγαπήσουμε κι όσο πιο πολλά της δώσουμε, τόσα πιο πολλά θα μας γυρίσει πίσω.

3 Θυμήσου...

4 4 αρχές •Η αρχή της πρόληψης •Η αρχή της ισότητας και της συνευθύνης •Η αρχή της γνώσης και της ευαισθητοποίησης •Η αρχή ότι « ο ρυπαίνων πληρώνει»

5 Δες, σκέψου, αποφάσισε... ΔΡΑΣΕ! ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

6 Μάθε...

7 Η λεωφ. Κηφισίας Γιατί στη λεωφόρο Κηφισίας δημιουργείται πολύ συχνά κυκλοφοριακή συμφόρηση;

8 1) Νοσοκομείο 2) Υπουργείο 3) Εμπορικό κέντρο (Mall) 4) Ολυμπιακό Στάδιο 5)Εμπορικό κέντρο (Αίθριο) 6) Κεντρικά ΟΤΕ 7 & 8) Γραφεία πολυεθνικών 9) Νοσοκομείο (Ιατρικό κέντρο) 10) Λούνα παρκ 11) Νέα γραφεία 12) Εμπορικό κέντρο + Multiplex (Kosmopolis) 13) Γραφεία εταιρειών 14) Εμπορικό κέντρο (Avenue) 15) Πολυκαταστήματα 16) Εκθεσιακό κέντρο (HELL-EXPO) 17) Εμπορικό κέντρο (Golden Hall)

9 18) Cafe + KTEO 19) Γραφεία πολυεθνικών ΕΛΠΕ 20) Γραφεία πολυεθνικών 21) Εμπορικό κέντρο 22) Εμπορικό κέντρο 23) Ξενοδοχείο

10 Όποιος γυρίζει… εμποδίζεται! Αλλά αν τύχει ο εμποδιζόμενος να έχει φωτογραφική μηχανή, τότε έχουμε και καταγραφή των εμποδίων! Οι πιο κάτω φωτογραφίες προέρχονται από επιτόπιες λήψεις στην περιοχή του Αμαρουσίου. Αποκαλύπτουν τις δυσκολίες που εμφανίζονται σε πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών, αλλά και τις αναρίθμητες παραβάσεις από τις τοπικές αρχές σε βάρος των πολιτών, είτε είναι πεζοί, είτε ποδηλάτες, είτε άνθρωποι με αναπηρία.

11 Ρώτα...

12 Άκου...

13 Είναι δρόμος, δεν είναι λεωφόρος! Ένα από τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νέου Αμαρουσίου, είναι η χρήση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών για διαμπερή υπερτοπική κυκλοφορία.

14 Είναι δρόμος, δεν είναι λεωφόρος! Οι κάτοικοι δήλωσαν: «Διαμαρτυρόμαστε για την παντελή αδιαφορία λήψης μέτρων διευθέτησης του κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου και διεκδικούμε άμεσα λύσεις»,

15 Είναι δρόμος, δεν είναι λεωφόρος! Τόνισαν χαρακτηριστικά: «Η Κυπρίων Αγωνιστών & η Μακρυγιάννη είναι δρόμοι γειτονιάς κι όχι λεωφόροι. Θέλουμε ασφάλεια για τους πεζούς και τους μαθητές, και την κατασκευή, εκτός των άλλων, και ασφαλών πεζοδρομίων».

16 Παράπονα κατοίκων Αγίου Θωμά: •Το κυκλοφοριακό, η σήμανση, ο φωτισμός, οι κακοτεχνίες και οι δρόμοι που είναι ένα ατελείωτο παρκινγκ αφαιρούν την ηρεμία και την ησυχία από τους μόνιμους φιλήσυχους κατοίκους. •Δρόμοι στενοί, όπως αυτοί πίσω από το Kosmopolis. •Η σήμανση των μονοδρόμων παραβιάζεται σε καθημερινή βάση.

17 Παράπονα κατοίκων Αγίου Θωμά: •Η σήμανση των μονοδρόμων παραβιάζεται σε καθημερινή βάση. •Οι εταιρείες των αυτοκινήτων, επίσης, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι ένα επιπλέον βάρος στο θέμα του παρκινγκ των κατοίκων.

18 Πάρε θέση...

19 Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά ζητούν λύσεις: 1.Στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση: •α) άμεση απομάκρυνση των αυθαίρετων εμποδίων που κάποιοι τοποθέτησαν στην οδό Στρέιτ Μίλερ δίπλα στο υπουργείο Παιδείας. • β) νέα και άμεση κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή •γ) Παρέμβαση των πολιτών στα εμπορικά κέντρα της περιοχής για άμεση μείωση της τιμής του της στάθμευσης, ώστε να μειωθεί η παράνομη στάθμευση •δ) συγκεκριμένη σε χρόνο και τόπο παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας (επιβολή προστίμων σε παραβάτες)

20 Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά ζητούν λύσεις: 2. Στον οδικό φωτισμό: •Άμεση ενεργοποίηση υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού (οδοί Νιόβης, Χωματιανού, Πρωταγόρα)

21 Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά ζητούν λύσεις: •Απομάκρυνση σιδερένιας πεζογέφυρας (από την Αμαρυσίας-Αρτέμιδος και την Αγίου Θωμά) •Η συγκεκριμένη γέφυρα, είχε εγκατασταθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μετά από σύγκρουση με φορτηγό αυτοκίνητο, δεν αποκαταστάθηκε ξανά και τα κομμάτια της είναι διασκορπισμένα στην περιοχή του Αγίου Θωμά.

22 Σκέψου και πρότεινε...

23


Κατέβασμα ppt "Η πόλη Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που γεννιέται, μεγαλώνει, ακμάζει, παρακμάζει κι ενίοτε πεθαίνει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google