Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα σύμβολα της ΕΕ Η ΕΕ χαρακτηρίζεται από ορισμένα σύμβολα, τα γνωστότερα από τα οποία είναι τα κίτρινα αστέρια σε κύκλο με μπλε φόντο. Σ' αυτόν τον δικτυακό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα σύμβολα της ΕΕ Η ΕΕ χαρακτηρίζεται από ορισμένα σύμβολα, τα γνωστότερα από τα οποία είναι τα κίτρινα αστέρια σε κύκλο με μπλε φόντο. Σ' αυτόν τον δικτυακό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα σύμβολα της ΕΕ Η ΕΕ χαρακτηρίζεται από ορισμένα σύμβολα, τα γνωστότερα από τα οποία είναι τα κίτρινα αστέρια σε κύκλο με μπλε φόντο. Σ' αυτόν τον δικτυακό τόπο θα βρείτε και άλλα σύμβολα, όπως τον ύμνο και το σύνθημα της ΕΕ.

2 Η ιστορία της σημαίας της ΕΕ
Η σημαία της ΕΕ Η σημαία της ΕΕ δεν είναι μόνο σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ενότητας και της ταυτότητας της Ευρώπης γενικότερα. Η σημαία της ΕΕ περιέχει 12 κίτρινα αστέρια σε κύκλο με μπλε φόντο. Τα αστέρια συμβολίζουν τα ιδανικά της ενότητας, της αλληλεγγύης και της αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Ο αριθμός των αστεριών δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των κρατών μελών. Ο κύκλος είναι σύμβολο ενότητας. Η ιστορία της σημαίας της ΕΕ Η ιστορία της σημαίας άρχισε το 1955, όταν το Συμβούλιο της Ευρώπης , που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προάγει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, επέλεξε το σημερινό σχέδιο για δική του χρήση. Στα χρόνια που ακολούθησαν, το Συμβούλιο της Ευρώπης ενθάρρυνε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, που μόλις είχαν αρχίσει να λειτουργούν, να αναγνωρίσουν τη σημαία ως έμβλημά τους. Το 1983 η σημαία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το 1985 αναγνωρίστηκε από όλους τους ηγέτες της ΕΕ ως το επίσημο έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τότε "Ευρωπαϊκές Κοινότητες"). Κάθε ευρωπαϊκό όργανο έχει τώρα το δικό του έμβλημα.

3 Ο ύμνος της ΕΕ Η μελωδία που χρησιμοποιείται για να συμβολίζει την ΕΕ προέρχεται από την Ενάτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν το 1823.

4 Το σύνθημα της ΕΕ Το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι "Ενωμένοι στην πολυμορφία". Το σύνθημα αυτό τονίζει την απόφαση των Ευρωπαίων να ενωθούν δημιουργώντας την ΕΕ και να συνεργαστούν για την ειρήνη και την ευημερία, αποκομίζοντας ταυτόχρονα οφέλη από τον πολιτιστικό πλούτο, τις παραδόσεις και τις γλώσσες της Ευρώπης.

5 Το σύνθημα σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ
Βουλγαρικά : Единство в многообразието Τσεχικά : Jednotná v rozmanitosti Δανικά : Forenet i mangfoldighed Ολλανδικά : In verscheidenheid verenigd Αγγλικά : United in diversity Εσθονικά : Ühinenud mitmekesisuses Φινλανδικά : Moninaisuudessaan yhtenäinen Γαλλικά : Unie dans la diversité Γερμανικά : In Vielfalt geeint Ελληνικά : Ενωμένοι στην πολυμορφία Ουγγρικά : Egység a sokféleségben Ιρλανδικά : Aontaithe san éagsúlacht Ιταλικά : Uniti nella diversità Λετονικά : Vienoti daudzveidībā Λιθουανικά : Suvienijusi įvairovę Μαλτέζικα : Magħquda fid-diversità Πολωνικά : Zjednoczeni w różnorodności Πορτογαλικά : Unidade na diversidade Ρουμανικά : Unitate în diversitate Σλοβακικά : Zjednotení v rozmanitosti Σλοβενικά : Združeni v različnosti Ισπανικά : Unida en la diversidad Σουηδικά : Förenade i mångfalden

6 Ημέρα της Ευρώπης Οι ιδέες στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση διατυπώθηκαν για πρώτη φορά στις 9 Μαΐου 1950 από τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ρομπέν Σουμάν. Για τον λόγο αυτόν, η 9η Μαΐου εορτάζεται ως σημαντική επέτειος της ΕΕ. Οι ιδέες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση διατυπώθηκαν στις 9 Μαΐου 1950 από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν. Η ημερομηνία αυτή εορτάζεται σήμερα ως μια ιστορική στιγμή για τη δημιουργία της ΕΕ. Στις 9 Μαΐου (Ημέρα της Ευρώπης) εορτάζεται η επέτειος της "Διακήρυξης Σουμάν". Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν (Γάλλος υπουργός Εξωτερικών) πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός υπερεθνικού ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Το όργανο αυτό δημιουργήθηκε με τη συνθήκη που υπεγράφη ακριβώς έναν χρόνο μετά και τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο 1952. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται ως η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε συνάντηση κορυφής της ΕΕ στο Μιλάνο, το 1985, αποφασίστηκε να εορτάζεται η 9η Μαΐου ως η "Ημέρα της Ευρώπης"  . Η "Ημέρα της Ευρώπης" δίνει την ευκαιρία για δραστηριότητες και εκδηλώσεις που φέρνουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πιο κοντά στο ευρύ κοινό και προάγουν την προσέγγιση των λαών της Ευρώπης.


Κατέβασμα ppt "Τα σύμβολα της ΕΕ Η ΕΕ χαρακτηρίζεται από ορισμένα σύμβολα, τα γνωστότερα από τα οποία είναι τα κίτρινα αστέρια σε κύκλο με μπλε φόντο. Σ' αυτόν τον δικτυακό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google