Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Ας θυμηθούμε την ορχήστρα. Ένα σύνολο διαφορετικών οργάνων συντονίζονται με τις οδηγίες του μαέστρου και παράγουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Ας θυμηθούμε την ορχήστρα. Ένα σύνολο διαφορετικών οργάνων συντονίζονται με τις οδηγίες του μαέστρου και παράγουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Ας θυμηθούμε την ορχήστρα. Ένα σύνολο διαφορετικών οργάνων συντονίζονται με τις οδηγίες του μαέστρου και παράγουν μελωδίες που τέρπουν την ψυχή. Η ποιότητα της μελωδίας εξαρτάται από την αρμονική σχέση του κάθε οργάνου με τα άλλα και όλα μαζί συντονίζονται με τις οδηγίες του μαέστρου. Θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι ο μαέστρος είναι η ψυχή της ορχήστρας;

3 ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ Για να βιώνει την αρμονία ο άνθρωπος θα πρέπει, να υπάρχει κανονική σχέση του κάθε επιπέδου με το σύνολο. Σύμφωνα με την φιλοσοφία της γιόγκα τα τέσσερα επίπεδα δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά η λειτουργία του ενός επηρεάζει δραστικά τα υπόλοιπα. Για να βιώνει την αρμονία ο άνθρωπος θα πρέπει, να υπάρχει κανονική σχέση του κάθε επιπέδου με το σύνολο. Σύμφωνα με την φιλοσοφία της γιόγκα τα τέσσερα επίπεδα δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά η λειτουργία του ενός επηρεάζει δραστικά τα υπόλοιπα.

4 Έχει την ικανότητα να το κάνει, το χάρισμα Έχει την ικανότητα να το κάνει, το χάρισμα ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Το κάθε κύτταρο γνωρίζει τι πρέπει να κάνει Το κάθε κύτταρο γνωρίζει τι πρέπει να κάνει Κάθε κύτταρο εργάζεται από μόνο του κάνοντας αυτό που πρέπει, και ταυτόχρονα συνεργάζεται αρμονικά με άλλα κύτταρα σχηματίζοντας τους ιστούς, πολλοί ιστοί σχηματίζουν τα όργανα και τους αδένες.

5 Όποιες και αν είναι οι συνθήκες έξω από το ανθρώπινο σώμα οι οποίες είναι μεταβαλλόμενες, οι εσωτερικές του συνθήκες πρέπει να διατηρούνται σταθερές. Η σταθερότητα αυτή επιτυγχάνεται με τη διαδικασία της ομοιόστασης και είναι αναγκαία για την ζωή. Ομοιόσταση λοιπόν, είναι η διατήρηση σταθερών συνθηκών στο εσωτερικό του κυττάρου ή του σώματος.

6 ΝΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

7 ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΥΪΣΜΟΣ ΧΑΡΑ ΛΥΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΡΕΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Όταν διατηρείτε η νοητική ομοιόσταση απολαμβάνουμε την νοητική αρμονία σε ικανοποιητικό βαθμό.

8 ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ Ή ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ

9

10 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΦΥΠΝΗZEI TON ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΦΥΠΝΗZEI TON ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

11 «ΓΝΩθΙ ΣΑΥΤΟΝ»

12 ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ο ΝΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ο ΝΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ:

13 ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

14 Η ΓΙΟΓΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ…..

15 ΕΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ

16 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

17 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΗΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ «ΚΥΜΑΤΑ»

18 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ Ή ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ Ή ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.

19 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

20 ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ – ΝΟΗΤΙΚΟ – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Ας θυμηθούμε την ορχήστρα. Ένα σύνολο διαφορετικών οργάνων συντονίζονται με τις οδηγίες του μαέστρου και παράγουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google