Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΕ3_ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΕ3_ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΕ3_ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.

2 Οι Ισραηλίτες ήταν νομαδικός λαός.

3  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ: Π.Δ +Κ.Δ = ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ: ΣΤΑΔΙΑΚΑ:ΠΡΩΤΑ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΓΡΑΠΤΑ. ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ; -Άνθρωποι σημιτικής καταγωγής. -Κέντρο της ζωής τους ο Θεός. -Εμπνευσμένοι από το Θεό (θεόπνευστοι). Φανέρωσε δηλαδή στην καρδιά τους αλήθειες που μόνοι τους δε θα μπορούσαν να καταλάβουν, π.χ. να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό, η συμπεριφορά προς τους άλλους, πως ο άνθρωπος σχετίζεται με το Θεό.

4 Εργασία στην τάξη (1, σελ. 20) Εργασία στην τάξη (1, σελ. 20) «Άκουσα προσεκτικά τα λόγια σου. Κάθε σου λέξη ήταν για μένα Κάθε σου λέξη ήταν για μένα χαρά και ευτυχία στην καρδιά μου, γιατί εγώ ανήκω σ’ εσένα γιατί εγώ ανήκω σ’ εσένα Κύριε του σύμπαντος». Κύριε του σύμπαντος». (Ιερ. 15,16) (Ιερ. 15,16)

5 Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ:  Είναι έργο: ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ (ο Θεός ενέπνευσε τους συγγραφείς) αλλά και έργο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ (γράφτηκε από τους ανθρώπους).  Έχει γλώσσα: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ.  Χρησιμοποιεί: ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ (= παρουσιάζουν το Θεό σαν άνθρωπο).

6 ΣΥΜΒΟΛΑ

7 Με τα σύμβολα λέμε πολύ περισσότερα από τις λέξεις!

8 ΧΕΙΡΟΜΟΡΦΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

9 Ο Θεός παρουσιάζεται σαν άνθρωπος, πχ. βοσκός, πατέρας, σύζυγος….Αυτό ονομάζεται ανθρωπομορφική έκφραση!

10 Εργασία στην τάξη (2, σελ.20) Ποιμένας μου ο Κύριος και δε θα στερηθώ. Σε πράσινα λιβάδια με αναπαύει, με πάει σε νερά δροσιστικά. Ανανεώνει τη ζωή μου, στο σωστό δρόμο με οδηγεί για να δοξάσει τ’ όνομά του. Αν πορευτώ μες σε θανατερό σκοτάδι, κακό κανένα δε φοβάμαι, γιατί μαζί μου, Κύριε, εισ’ εσύ, η γκλίτσα και το ρόπαλό σου μου δίνουν σιγουριά. (Ψαλμός 22) Σχέση Θεού – Δαβίδ: εμπιστοσύνη- αγάπη και στήριξη

11


Κατέβασμα ppt "ΔΕ3_ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google