Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιταλία Σοφία Ηλίας Χρυσούλα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιταλία Σοφία Ηλίας Χρυσούλα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιταλία Σοφία Ηλίας Χρυσούλα

2 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΡΩΜΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΙΤΑΛΙΚΑ
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΡΩΜΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΤΖΟΡΤΖΙΟ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

3 Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία.

4 . Βόρεια συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία, δυτικά με τη Γαλλία και ανατολικά με τη Σλοβενία

5 Ιστορία Η ιστορία της Ιταλίας είναι στενά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό όλης της περιοχής της Μεσογείου αλλά και της Ευρώπης γενικότερα

6 Η χερσόνησος της Ιταλίας κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια
Η χερσόνησος της Ιταλίας κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. Η Μεγάλη Ελλάδα, ο Ετρουσκικός πολιτισμός, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία άφησαν πίσω τους κατάλοιπα του πολιτισμού τους σε αυτή την περιοχή.

7 Η σύγχρονη Ιταλία διαμορφώθηκε το 1861, όταν ενώθηκαν πολλά από τα κρατίδια της χερσονήσου οπότε και ιδρύθηκε το Βασίλειο της Ιταλίας. Το σημερινό πολίτευμά της είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, μετά από δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στις 2 Ιουνίου 1946, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το οποίο τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 1948

8 Η Ιταλία σήμερα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΟΗΕ (για τη διετία συμμετέχει ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού) και της ομάδας G8 των οκτώ πλουσιοτέρων χωρών

9 Διακυβέρνηση Το πολίτευμα της Ιταλίας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όλοι οι Ιταλοί πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τουςΩστόσο, στις εκλογές για την ανάδειξη των Γερουσιαστών το όριο είναι τα 25 έτη.

10 Στις 22 Ιουλίου του 2008 με 171 ψήφους υπέρ, 128 κατά και έξι αποχές, η Ιταλική Γερουσία ενέκρινε το νόμο ο οποίος προστατεύει τους τέσσερις ανώτατους αξιωματούχους του κράτους από ποινικές διώξεις, περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού.

11 Το 2008 παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι και νικητής των εκλογών του Απριλίου, αναδείχθηκε ξανά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

12 Στις 3 Ιουλίου του 2009 επικυρώθηκε από τη Γερουσία ο αμφιλεγόμενος και αυστηρότατος νόμος για τη μετανάστευση, που πυροδότησε τις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης.

13 Γεωγραφία Η Ιταλία αποτελείται κυρίως από μία μεγάλη χερσόνησο σε σχήμα μπότας, που εισχωρεί στην Μεσόγειο, ανάμεσα στην Αδριατική θάλασσα, το Ιόνιο πέλαγος και το Τυρρηνικό πέλαγος. Τα Απέννινα όρη διαμορφώνουν τη ραχοκοκαλιά της χερσονήσου, και φτάνουν ως τα βόρεια όπου ενώνονται με τις Άλπεις. Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη πεδιάδα του ποταμού Πάδου

14 Έχει επίσης 2 μεγάλα νησιά, τη Σικελία και τη Σαρδηνία

15 Το ψηλότερο σημείο είναι το Λευκό Όρος με υψόμετρο 4
Το ψηλότερο σημείο είναι το Λευκό Όρος με υψόμετρο μέτρα, αλλά για την Ιταλία κυρίως γνωστά είναι τα ηφαίστεια του Βεζούβιου κοντά στη Νάπολη και της Αίτνας στη Σικελία

16 Η Ιταλία είναι γνωστή για τις τέχνες, τον πολιτισμό, και πολλά μνημεία της, όπως ο Πύργος της Πίζα

17 και το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο,

18 , όπως και για την κουζίνα της (πίτσα, μακαρονάδες, κλπ.), κρασί

19 , τρόπος ζωής,

20 μόδα, ντιζάιν

21 κινηματογράφος, θέατρο, λογοτεχνία, ποίηση, εικαστικές τέχνες, μουσική (κυρίως όπερα),

22 διακοπές

23 Στην Ιταλία ομίλιουνται πολλές διάλεκτοι των Ιταλικών
Στην Ιταλία ομίλιουνται πολλές διάλεκτοι των Ιταλικών. Μερικοί εκτιμούν πως πολλές από αυτές αποτελούν ξεχωριστές γλώσσες. Υπάρχουν περίπου 33 διάλεκτοι, εκ των οποίων σημαντικότερες, ως προς τον αριθμό των ομιλούντων είναι η διάλεκτος της Λομβαρδίας και της Λιγουρίας, τα Ναπολετάνικα, τα Σικελιάνικα, η διάλεκτος της Σαρδηνίας και της Μπολόνια. [1].

24 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ :ΠΟΛΕΝΤΑ
Πατροπαράδοτη πολέντα Υλικά (6-8 άτομα): 6 φλιτζ. νερό 2 κουτ. του γλυκού αλάτι 2 φλιτζ. κίτρινο καλαμποκάλευρο 1/4 φλιτζ. σπορέλαιο

25 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ: ΠΟΛΕΝΤΑ
Εκτέλεση: Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αλάτι να βράσουν (σε μέτρια φωτιά). Προσθέστε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο στο νερό που βράζει, ενώ παράλληλα ανακατεύετε το νερό δυνατά και γρήγορα. (Θέλει προσοχή εδώ για να μη σας σβωλιάσει). Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά. Μαγειρέψτε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας γύρω στα λεπτά. Ανακατεύετε συχνά το μείγμα μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα που μοιάζει με πουρέ. (Ένας τρόπος να βεβαιωθείτε πως η πολέντα είναι έτοιμη, είναι να βάλετε ένα κουτάλι όρθιο στο κέντρο της. Αν στέκεται όρθιο, είναι έτοιμη).

26 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Χλωρίδα και Πανίδα της Ιταλίας είναι τόσο ποικίλα όσο η γη είναι μικρή. Είναι μια χώρα με απίστευτη ποικιλία όσον αφορά τα είδη των ζώων και των φυτών. Χλωρίδα και Πανίδα της Ιταλίας είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους όπως οι αλπικές βόρεια γρήγορα αλλαγές στο μεσογειακό κλίμα του Νότου.

27 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Τους ψυχρούς βόρειους βουνά θα φυτά, όπως το λιμάνι οξιές, έλατα, πεύκα, τέφρα, πουρνάρι, σφενδάμι, με τα αλπικά λουλούδια όπως η τρομπέτα Gentian, Glacial Buttercup, Άνοιξη Pasque λουλούδι, Alpine Crocus, Alpine πανσές.

28 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Τα ζώα που ζουν μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά της χλωρίδας και της πανίδας της Ιταλίας.

29 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Είναι έντομα όπως το Gold-δακτυλιώθηκε Λιβελλούλες, Απόλλων πεταλούδες, Swallowtail πεταλούδες. Πουλιά, όπως το όρνιο και θηλαστικά όπως σκιουράκια, αγριόγιδο, και κρι-κρι. Κάποια στιγμή καφέ αρκούδα, ermines, κόκκινο ελάφι, ζαρκάδι, μπλε λαγοί, και lynxes και λύκοι μπορεί να θεωρηθεί.

30 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Οι ουρανοί βουνό γεμάτο με γερακίνες, γεράκια και χαρταετούς, οι πιο κοινές από τις οποίες ο πετρίτης, διπλοσάινο, αετός, κουκουβάγια, ο χρυσαετός, ο βουνοσφυριχτή που φωλιάζει μόνο σε αυτό το βουνό στην Ιταλία.

31 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Μια διαφορετική διασπορά της χλωρίδας και της πανίδας της Ιταλίας μπορούν να βρεθούν στο προσχωσιγενή πεδιάδες και κοιλάδες, ημι τροπική βλάστηση, όπως bougainvilla, φοίνικες, άγριες ορχιδέες και τροπικά δάση flowers.The βλάστηση είναι πλούσια σε ανεμώνης, ranunculi, κόκκινα κρίνα και martagons, belladonna , θάμνοι βατόμουρου και διαφορετικά είδη της άγριας ορχιδέας.

32 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Η Loricato Pine είναι ένα σπάνιο είδος των φυτών που βρέθηκαν εδώ. Τα ζώα εδώ περιλαμβάνονται στα Απέννινα Wolf, αγριόγατα, αγριογούρουνα, σκίουροι, αγριόγιδο και αλεπούδες.

33 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Υπάρχουν πουλιά όπως ο Μέγας spotted δρυοκολάπτης, φάσσες, Alpine Accentor και νερό και pipits ροκ. Υπάρχουν 3 διαφορετικές κατηγορίες σαλαμάνδρα και το Paddled Salamander. ζώα όπως ο βασιλικός αετός και ο Capriol, ελάφια Σπάνιες επίσης βρίσκονται εδώ.

34 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Τις παράκτιες περιοχές βρείτε μια πλήρη ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα της Ιταλίας, τα φυτά εδώ είναι semitropical και τροπικής φύσης, όλα τα είδη των φτέρες, θάμνοι, βότανα, αμπέλι και φοίνικες αναπτύσσονται εδώ

35 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Υπάρχουν περίπου 700 διαφορετικά είδη φυτών που βρέθηκαν εδώ. Τα ζώα περιλαμβάνουν το πολύ απειλούνται με εξαφάνιση αγριοκάτσικα που ονομάζεται mufloni, σπάνια βατράχια που ονομάζεται Discoglossus Sardo, Pellegrino γεράκι, το κοράκι Imperial, ο γλάρος Royal, της Κορσικής Seagull και κορμοράνοι είναι τα κοινά πουλιά

36 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
πουλιά όπως διάφορα αρπακτικά και καρακαξών μελιού, Black Kites, Marsh επιδρομείς, βραχοκιρκίνεζα και χόμπι είναι όμως επίσης ότι στα ταξίδια τους μεταναστευτικά. Χλωρίδα και Πανίδα της Ιταλίας είναι τόσο ποικίλο και μοναδικό που απαιτεί μια λεπτομερή μελέτη για τις περιφερειακές ώστε να μπορέσει να είναι πλήρως κατανοητός. Αν η ζωή των φυτών ή των ζώων ή ακόμη και την ορνιθοπανίδα της Ιταλίας είναι ευλογημένη με σπάνιας ομορφιάς.

37 ΙΤΑΛΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Ιταλική λαϊκή μουσική έχει μια βαθιά και σύνθετη ιστορία. ενοποίηση Εθνική ήρθε πολύ αργά για να την ιταλική χερσόνησο , έτσι εκατοντάδες πολλών διαφορετικών πολιτισμών παραμένει un-ομογενοποιημένα μέχρι πρόσφατα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

38 Σήμερα, η λαϊκή μουσική της Ιταλίας είναι συνήθως διαιρείται σε πολλούς τομείς της γεωγραφικής επιρροής, το σύστημα ταξινόμησης που προτείνει ο Alan Lomax το 1956 [1], και συχνά επαναλαμβάνεται έκτοτε. Η Σέλτικ και η σλαβική επιρροή για την ομάδα και με ανοιχτό φωνή χορωδιακά έργα του Βορρά αντίθεση με τα αραβικά, ελληνικά, και της Αφρικής επηρεάζεται έντονα μονωδία του νότου.

39 Il Canto degli Italiani (Το Άσμα των Ιταλών) είναι το ιταλικό εθνικό ύμνο . Είναι καλύτερα γνωστός μεταξύ των Ιταλών ως L'Inno di Mameli (Ύμνος Mameli) και συχνά αναφέρεται ως Fratelli d'Italia (Αδελφοί της Ιταλίας), από τους ανοίγοντας γραμμή

40 Giuseppe Verdi , των οποίων έχει (Ύμνο των Εθνών), συγκείμενο από την Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου του 1862 , επέλεξε Il Canto degli Italiani - και όχι η Marcia Reale - να εκπροσωπεί την Ιταλία, τη θέση της δίπλα God Save the Queen και η Μασσαλιώτιδα

41 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ Οι ελληνικοί στίχοι Οι ιταλικοί στίχοι
Fratelli d Italia, L Italia s è desta, Dell'elmo di Scipio S'è cinta la testa. Dov'è la Vittoria? Le porga la chioma, Chè schiava di Roma Iddio la creò. Stringiamci a coorte Siam pronti alla morte L'Italia chiamò... Οι ελληνικοί στίχοι Αδέλφια της Ιταλίας Η Ιταλία έχει ξυπνήσει Έχει στεφανωθεί Με την περικεφαλαία του Σκιπίωνα Που είναι η νίκη; Υποκλίνεται σε σένα, Εσένα που ο Θεός δημιούργησε Ως το σκλάβο της Ρώμης. Επέτρεψέ μας να συσπειρωθούμε Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε, Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε, Η Ιταλία μας καλεί...

42 Σημαία της Ιταλίας Εθνόσημο της Ιταλίας


Κατέβασμα ppt "Ιταλία Σοφία Ηλίας Χρυσούλα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google