Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ Παρουσίαση Γαλλικού τμήματος

2 Μετά από 15 έτη επιτυχιών στις εξετάσεις Delf- Dalf το σχολείο μας βραβεύτηκε από το γαλλικό ινστιτούτο Αθηνών και τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα ως το μεγαλύτερο κέντρο ξένων γλωσσών στον Πειραιά τόσο σε αριθμό μαθητών όσο και στο ποσοστό επιτυχίας το οποίο αγγίζει το 100%. Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με αμοιβαίες υποχρεώσεις οι οποίες θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης τόσο με την διάθεση παιδαγωγικού υλικού όσο και την επιμόρφωση καθηγητών από το γαλλικό ινστιτούτο.

3 Θέματα συνάντησης Γιατί τα Γαλλικά;
Σε ποιά ηλικία συνίσταται τα παιδιά να αρχίζουν την δεύτερη ξένη γλώσσα; Πόσα χρόνια απαιτούνται για την απόκτηση των πτυχίων; Γαλλικά πτυχία – Διαφορές ανάμεσα στοDelf / Dalf και το Sorbonne. Εκπαίδευση στη Γαλλία. Ευκαιρίες εργασίας στη Γαλλία.

4 Τα Γαλλικά είναι μια ευκαιρία!
- Τα Γαλλικά είναι η μόνη γλώσσα μαζί με τα Αγγλικά που διδάσκεται και ομιλείται σε 5 ηπείρους. γαλλόφωνοι σε ολόκληρο τον κόσμο. 2η ξένη γλώσσα της Ευρωπαικής Ενωσης. Ειναι η γλώσσα των μεγάλων διεθνών οργανισμών και των 68 χωρών μελών της γαλλοφωνίας. Στην Ελλάδα το 2011,αύξηση 3,5%των παιδιων που μαθαίνουν Γαλλικά!!

5 Συνήθως οι μαθητές μας αρχίζουν Γαλλικά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού (5η / 6η δημοτικού).
Ο σχεδιασμός των τμημάτων μας έχει γίνει ώστε οι μαθητές μας να μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο C2 στις πρώτες τάξεις του Λυκείου το αργότερο!

6 Οι τάξεις μας Cours I Cours II ( Delf A1) Cours III (Delf A2) Cours B1
Cours C1 Sorbonne Cours C2 Dalf – Cours C2 Sorbonne

7 COURS I COURS II (DELF A1) COURS III (DELF A2) COURS B1 COURS B2
Για αρχάριους σπουδαστές. Κατά την διάρκεια της πρώτης αυτής χρονιάς οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη Γαλλική γλώσσα και αποκτούν πολύτιμες βάσεις. 4 ώρες την εβδομάδα. 8 μηνη φοίτηση. COURS II (DELF A1) Για μαθητές οι οποίοι έχουν ήδη καλύψει την ύλη του COURS Ι. Κατά την διάρκεια της φοίτησής τους οι σπουδαστές εμβαθύνουν στη Γαλλική γλώσσα. Το μάθημα γίνεται στο μεγαλύτερο βαθμό στα Γαλλικά. 4 ώρες την εβδομάδα. 8μηνη φοίτηση. COURS III (DELF A2) Οι σπουδαστές πρέπει να έχουν καλύψει την ύλη των τάξεων Cours Ι+ΙΙ.Προαιρετική συμμετοχή στις εξετάσεις διπλώματος Α2. 4 ώρες την εβδομάδα. 8 μηνη φοίτηση. COURS B1 Προετοιμασία για το δίπλωμα Β1. Τάξη πτυχίου. 5 ώρες την εβδομάδα. 8 μηνη φοίτηση. COURS B2 Προετοιμασία για το δίπλωμα Β2. Τάξη πτυχίου. [Αντίστοιχο Lower Αγγλικών]. 6 ώρες την εβδομάδα. 8 μηνη φοίτηση. COURS C1 Προετοιμασία για το δίπλωμα C1. [Αντίστοιχο Advanced] 6 ώρες την εβδομάδα. COURS C2 Προετοιμασία για το δίπλωμα C2. [Αντίστοιχο Proficiency] ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

8 ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

9 Οι σπουδές στη Γαλλία Σπουδές σχεδόν χωρίς δίδακτρα: Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, τα βασικά δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία ήταν 174 ευρώ το χρόνο! Ενώ τα δίδακτρα για μεταπτυχιακά σε Γαλλικά πανεπιστήμια ήταν 237ευρώ το χρόνο! και πολύ χαμηλά έξοδα εγγραφής, ίδια για όλους τους φοιτητές (Γάλλους ή αλλοδαπούς). Επίδομα στέγασης και πολλές κοινωνικές παροχές. Εγγραφή στα πανεπιστήμια με επίδειξη του διπλώματος Delf.

10 Επαγγελματικές προοπτικές
1ος επενδυτής στην Ελλάδα με θέσεις εργασίας σε 120 γαλλικές επιχειρήσεις. 3η χώρα επενδύσεων σε παγκόσμια κλίμακα. 5η παγκόσμια δύναμη. Χώρα τεχνολογικής καινοτομίας Airbus ,TGV.

11 Η ζωή σε Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία
Στις γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο ζωής είναι ένας από τους λόγους για κάποιον να θελήσει να ζήσει και να δουλέψει εκεί.


Κατέβασμα ppt "Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google