Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣΜΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΔΡ. ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ    Σχεδιασμός - Επιμέλεια: Π. Πανταζοπούλου

2 Σύστημα αφαλάτωσης με αντίστροφη ώσμωση

3 Φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων(κάτω) και φίλτρο ενεργού άνθρακα για κατακράτηση χλωρίου(πάνω)

4 Ροόμετρα (μέτρηση παροχής νερού) και μανόμετρα (μέτρηση πίεσης)
Ροόμετρα (μέτρηση παροχής νερού) και μανόμετρα (μέτρηση πίεσης)

5 Μεμβράνες αντίστροφης ώσμωσης

6 Δεξαμενή τροφοδοσίας αλμυρού κι υφάλμυρου νερού

7 Παραδείγματα εφαρμογών Πλωτή πλατφόρμα αφαλάτωσης με ανεμογεννήτρια στην Ηράκλεια (μικρές ανατολικές Κυκλάδες) Η κατασκευή, η οποία ζυγίζει 150 τόνους και καλύπτει έκταση μισού στρέμματος, έχει ύψος όσο μια δεκαώροφη πολυκατοικία και παράγει εβδομήντα χιλιάδες (70000) λίτρα πόσιμου νερού το 24ωρο. Το καινοτόμο πρόγραμμα εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με 9 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η κατασκευή της μονάδας κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο ( ) ευρώ , ποσό το οποίο υπολογίζεται ότι θα μειωθεί στις επτακόσιες χιλιάδες (700000) ευρώ για τις επόμενες μονάδες αφαλάτωσης. Έχει επιτευχθεί λειτουργία χωρίς χημική επεξεργασία του θαλασσινού νερού και είναι 100 % οικολογική, αφού το σύστημα δε χρησιμοποιεί καθόλου καύσιμα. Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τη λειτουργία της μονάδας περιορίζονται ουσιαστικά στην απόθεση του αλμυρού νερού (ύστερα από την αφαλάτωση), η οποία γίνεται στο ανοικτό πέλαγος, μακριά από τις ακτές, και σε μικρές ποσότητες.

8 Η πρώτη πλωτή μονάδα αφαλάτωσης
Η πρώτη πλωτή μονάδα αφαλάτωσης ελληνικής μάλιστα έμπνευσης και κατασκευής, η οποία έχει τη δυνατότητα μετακίνησης και παραγωγής πόσιμου νερού με αποκλειστικά τη χρήση οικολογικών μέσων και εναλλακτικών ενεργειακών πηγών.

9 Σχηματική αναπαράσταση της πλωτής κατασκευής του συστήματος αφαλάτωσης
Σχηματική αναπαράσταση της πλωτής κατασκευής του συστήματος αφαλάτωσης H περιφέρεια αποτελείται από τέσσερις κυλινδρικούς πλωτήρες που πλαισιώνουν τον τριώροφο κεντρικό άξονα, όπου βρίσκονται οι βασικές λειτουργικές εγκαταστάσεις, το κέντρο ελέγχου, καθώς και η δεξαμενή που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος φύλαξης του παραγόμενου πόσιμου νερού.

10 Παραδείγματα εφαρμογών Σταθµός αφαλάτωσης µε χρήση αιολικής ενέργειας στη Μήλο
Η µονάδα της Μήλου, δυναµικότητας 2240 m3 πόσιµου νερού την ηµέρα, έχει σχεδιαστεί, ώστε να καλύπτει πλήρως, τόσο τις βραχυπρόθεσµες ανάγκες του νησιού σε νερό, καλύπτοντας µάλιστα και τις καλοκαιρινές αιχµές του συστήµατος, όσο και τις µακροπρόθεσµες ανάγκες του σε ορίζοντα εικοσαετίας, µε πρόβλεψη επέκτασής της το 2015 κατά 1120 m3/d. Η µονάδα αυτή αντισταθµίζει την απαιτούµενη για τη λειτουργία της ηλεκτρική ενέργεια από ίση παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία προέρχεται από µια ανεµογεννήτρια ισχύος 850 kW, εξασφαλίζοντας µε αυτόν τον τρόπο µηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον και ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας πόσιµο νερό σε χαµηλή τιµή. Τα εγκαίνια του έργου έγιναν στις

11


Κατέβασμα ppt "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google