Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ά Λυκείου ΘΕΜΑ: «Η Συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Εξέλιξη και Διάσωση του Πολιτισμού» Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζαρούλας Τιμόθεος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ά Λυκείου ΘΕΜΑ: «Η Συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Εξέλιξη και Διάσωση του Πολιτισμού» Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζαρούλας Τιμόθεος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ά Λυκείου ΘΕΜΑ: «Η Συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Εξέλιξη και Διάσωση του Πολιτισμού» Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζαρούλας Τιμόθεος

2 ΟΜΑΔΑ Ά (Αιολική): Ρώσογλου Γιάννης, Δερέσκος Γιώργος, Χορνός Κυριάκος, Σαλούρος Ολύμπιος ΟΜΑΔΑ ΄Β (Υδρομδυναμική) Βούρης Ζήσης, Κορδός Γιάννης, Βαμαβακάς Χρήστος, Κοντογιώργης Γεράσιμος ΟΜΑΔΑ ΄Γ (Ηλιακή) Αντωνίου Ραφαήλ, Μπούγας Ηλίας, Ντι Τζιούντα Βιντσέντζο, Χαδιαράκος Μάριος ΟΜΑΔΑ ΄Δ (Υδρογόνου) Γεωργαντάς Δημήτρης, Ανανιάδης Άγγελος, Νίνος Γιάννης

3 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (π.χ. Ηλιακός Θερμοσίφωνας) (θέρμανση)
ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (π.χ. Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων) (θέρμανση / ψύξη) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (π.χ. Ηλιακός Θερμοσίφωνας) (θέρμανση) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Φωτοβολταϊκά στοιχεία – πάνελ – συστοιχίες) (ηλεκτρισμός)

4 Φωτοβολταϊκά ηλιακά συστήματα
Τα Φ/Β συστήματα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη λεγόμενη «Διάσπαρτη Παραγωγή Ενέργειας», η οποία αποτελεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης σύγχρονων ενεργειακών συστημάτων παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

5 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Φ/Β Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα
Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας Είναι φιλικά προς το περιβάλλον Η λειτουργία τους είναι αθόρυβη Απαιτούν ελάχιστη συντήρηση

6 Μπορούν να λειτουργήσουν για 20 έως 30 χρόνια χωρίς προβλήματα
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία μικρών τοπικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

7 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Φ/Β Υψηλό κόστος εγκατάστασης
Η εγκατάστασή τους απαιτεί τη διάθεση αρκετών στρεμμάτων γης Η ανάπτυξη χλωρίδας κρίνεται απαγορευτική, καθώς και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υπαρκτός. Οι ποσότητες τσιμέντου που θα χρειαστούν για την εγκατάστασή τους ανέρχονται σε τόνους. Ολόκληρες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης θα «ποτιστούν» με τσιμέντο.

8

9

10 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1. Πού εφαρμόζεται το Ειδικό Πρόγραμμα; Το Ειδικό Πρόγραμμα αφορά όλη την επικράτεια. Ως μέγιστη ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανά εγκατάσταση ορίζεται για την ηπειρωτική χώρα, τα Διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό Σύστημα Νησιά και την Κρήτη τα 10 kWp και για τα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά τα 5 kWp.

11 2. Πού μπορεί να εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό σύστημα; Σε κτιριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων και κυρίως σε δώματα και στέγες κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων κτιρίων, καθώς και των βοηθητικών χώρων των κτιρίων, όπως αποθήκες, χώροι στάθμευσης κ.α.

12

13 3. Ποιός μπορεί να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σύστημα; Το δικαίωμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος σε κτίριο ιδιοκτησίας Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, τη χρήση του οποίου έχει αναλάβει διαχειριστής, παρέχεται στο διαχειριστή, μετά από συναίνεση του κυρίου του κτιρίου.

14 4. Ποιές οι βασικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος; Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενεργού παροχής ρεύματος στο όνομα του κυρίου του φωτοβολταϊκού συστήματος στο κτίριο όπου εγκαθίσταται.

15 Επιπλέον, όταν το κτίριο επί του οποίου εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα χρησιμοποιείται ως κατοικία, πρέπει μέρος των θερμικών αναγκών του σε ζεστό νερό να καλύπτεται από χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

16


Κατέβασμα ppt "Ά Λυκείου ΘΕΜΑ: «Η Συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Εξέλιξη και Διάσωση του Πολιτισμού» Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζαρούλας Τιμόθεος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google