Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαχείριση δασών Γιάννης Θεοχάρης Πέτρος Βαρελάς

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαχείριση δασών Γιάννης Θεοχάρης Πέτρος Βαρελάς"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαχείριση δασών Γιάννης Θεοχάρης Πέτρος Βαρελάς
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

2 Υλοτομία Καταστροφή δασών Λυσεις για την καταστροφή των δασών

3 Υλοτομία Το θέμα της συμπιεσμένης βιομάζας και της χρήσης της σε τυποποιημένη μορφή (“συσσωματώματα ξύλου” ή pellets) για θέρμανση και ενέργεια, φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια τέτοια χρήση βοηθάει την καλύτερη διαχείριση των δασών και στη μείωση των κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς αξιοποιείται ως πρώτη ύλη  το πλεόνασμα δασικής βιομάζας όπως τα ξερόκλαδα ή τα κατάλοιπα της υλοτομίας. Επιπλέον, η ενέργεια που παράγεται είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανανεώσιμη και δεν επιβαρύνει το κλίμα, καθώς το διοξείδιο που απελευθερώνεται με την καύση είναι ακριβώς όσο απορροφήθηκε για την παραγωγή της καύσιμης ύλης.

4 Καταστροφή δασών Κάθε δευτερόλεπτο καταστρέφεται και ένα κομμάτι του «πνεύμονα» της Γης, του παρθένου αμαζονιακού δάσους το οποίο παρέχει στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες οξυγόνου ετησίως. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τις συνεχείς πυρκαγιές σε Ευρώπη και Αμερική.

5 Λύσεισ για την καταστροφή των δασών
Οι λύσεις για την καταστροφή των δασών ειναι:  Η κατασκευή δρόμου, με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε προστατευόμενη περιοχή του Καμερούν, η οποία ανήκει στην Παγκόσμια Κληρονομιά των Ηνωμένων Εθνών (Dja reserve), οδήγησε σε ταχύτατη υποβάθμιση της περιοχής, σε μεγάλης κλίμακας υλοτόμηση και σε εξόντωση των πληθυσμών του γορίλα και του ελέφαντα που ζούσαν εκεί. Σύμφωνα με πρόσφατη μετέτη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση και της παγκόσμιας Τράπεζας, μόνο το 3% των προστατευόμενων περιοχών της Ρωσίας τυγχάνουν ικανοποιητικής προστασίας.

6 τελοσ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Καθηγητής:Κωνσταντίνος Αλεξιάδης


Κατέβασμα ppt "Διαχείριση δασών Γιάννης Θεοχάρης Πέτρος Βαρελάς"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google