Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 ΓΕΛ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ B2

3 Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
3

4 ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τμήμα:Β΄2 Μαθητές: Ιφόγλου Νικολέτα Καλμπουρτζή Ελένη
Κεμεντσετσίδης Σταύρος Λεοντίδης Γιάννης

5

6 Γενικά αιολική ενέργεια ονομάζεται η ενέργεια  που παράγεται από την εκμετάλλευση του πνέοντος ανέμου. Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται "ήπια μορφή ενέργειας" και περιλαμβάνεται στις "καθαρές" πηγές, όπως συνηθίζονται να λέγονται οι πηγές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ή δεν προκαλούν ρύπους. Ονομάζεται αιολική γιατί στην ελληνική μυθολογία ο Αίολος ήταν ο θεός του ανέμου.

7 ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ Η σημερινή τεχνολογία βασίζεται σε ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα 2 ή 3 πτερυγίων, με αποδιδόμενη ηλεκτρική ισχύ 200 – 400kW. Όταν εντοπιστεί μια ανεμώδης περιοχή – και εφόσον βέβαια έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες μετρήσεις και μελέτες – για την αξιοποίηση του αιολικού της δυναμικού τοποθετούνται μερικές δεκάδες ανεμογεννήτριες, οι οποίες απαρτίζουν ένα «αιολικό πάρκο».

8 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Πλεονεκτήματα Απορρέοντας από τον άνεμο, η αιολική ενέργεια είναι μια καθαρή πηγή ενέργειας δεν μολύνει την ατμόσφαιρα όπως τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού τα οποία στηρίζονται στην καύση ορυκτών καυσίμων, Οι ανεμογεννήτριες δεν εκλύουν χημικές ουσίες στο περιβάλλον οι οποίες προκαλούν όξινη βροχή ή αέρια του θερμοκηπίου.

9 Μειονεκτήματα Η αιολική ενέργεια πρέπει να συναγωνιστεί τις συμβατικές πηγές ενέργειας σε επίπεδο κόστους. Ανάλογα με το πόσο ενεργητική, ως προς τον άνεμο, είναι μια τοποθεσία, το αιολικό πάρκο μπορεί ή δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό ως προς το κόστος. Παρότι το κόστος της αιολικής ενέργειας έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία 10 χρόνια, η τεχνολογία απαιτεί μια αρχική επένδυση υψηλότερη από εκείνη των γεννητριών που λειτουργούν με καύση ορυκτών. 

10 Αν και τα αιολικά πάρκα έχουν σχετικά μικρή επίπτωση στο περιβάλλον σε σύγκριση με άλλες συμβατικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, υπάρχει ένας προβληματισμός για τον θόρυβο που παράγεται από τις λεπίδες του ηλεκτρικού κινητήρα (ρότορα), για την αισθητική (οπτική) επίπτωση και για τα πουλιά που μερικές φορές έχουν σκοτωθεί καθώς πετούσαν προς τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχουν επιλυθεί ή έχουν σε σημαντικό βαθμό μειωθεί μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης ή μέσω της επιλογής κατάλληλων περιοχών για τη δημιουργία αιολικών πάρκων.

11 ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΒΙΟΜΑΖΑ Μια νέα ανανεώσιμη πηγή ενέργειας Βασίλης Λιάρος
Πολυξένη Αϊμαλιώτη Μαρία Κιόση

12

13 Βιοαέριο: Η Ενέργεια Του Μέλλοντος
Μεγάλη σημασία στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, υποκαθιστώντας ρυπογόνα ή εισαγόμενα καύσιμα, μπορεί να έχει και το βιοαέριο το οποίο παράγεται κατά την επεξεργασία αποβλήτων και αστικών λυμάτων.

14 Τι είναι το βιοαέριο; Το βιοαέριο παράγεται από τα κτηνοτροφικά κυρίως απόβλητα, από βιομηχανικά απόβλητα και λύματα καθώς και από τα σκουπίδια που πετάμε. Αποτελείται από 65% μεθάνιο(CH4) και 35% διοξείδιο του άνθρακα(CO2) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας και ως καύσιμο για μηχανές εσωτερικής καύσης.

15 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Η ανάπτυξη των τεχνολογιών βιοαερίου προσέφερε πολλά πλεονεκτήματα και περιβαλλοντικά οφέλη όπως: Εξοικονόμηση χρημάτων για τους αγρότες Βελτιωμένη απόδοση της λίπανσης Μικρότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου Οικονομικη και περιβαλλοντικά αποδεκτή ανακύκλωση αποβλήτων Μειωμένες οχλήσεις(ρυπάνσεις) λόγω οσμών και παρουσίας μυγών Δυνατότητες μείωσης παθογόνων οργανισμών

16 Βιομάζα Με τον όρο βιομάζα αποκαλείται οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.

17 Η ενέργεια που είναι δεσμευμένη στις φυτικές ουσίες προέρχεται από τον ήλιο. Με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, τα φυτά μετασχηματίζουν την ηλιακή ενέργεια σε βιομάζα. Οι ζωικοί οργανισμοί αυτή την ενέργεια την προσλαμβάνουν με την τροφή τους και αποθηκεύουν ένα μέρος της. Αυτή την ενέργεια αποδίδει τελικά η βιομάζα, μετά την επεξεργασία και τη χρήση της.

18 Χαρακτηριστικά Η ενέργεια της βιομάζας (βιοενέργεια ή πράσινη ενέργεια) είναι δευτερογενής ηλιακή ενέργεια. Η ηλιακή ενέργεια μετασχηματίζεται από τα φυτά μέσω της φωτοσύνθεσης. Οι βασικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, είναι το νερό και ο άνθρακας, που είναι άφθονα στη φύση.

19 Πλεονεκτήματα 1) Η καύση της βιομάζας δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου - επειδή οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας. 2) Η μηδαμινή ύπαρξη του θείου στη βιομάζα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του θείου (SO2) που είναι υπεύθυνο για την όξινη βροχή. 3) Εφόσον η βιομάζα είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, η αξιοποίησή της σε ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα. 4) Η ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας σε μια περιοχή, αυξάνει την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές με τη χρήση εναλλακτικών καλλιεργειών (διάφορα είδη ελαιοκράμβης,σόργο, καλάμι, κενάφ)

20 Μειονεκτήματα 1) Ο αυξημένος όγκος και η μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρασία, σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα δυσχεραίνουν την ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας. 2)Η μεγάλη διασπορά και η εποχιακή παραγωγή της βιομάζας δυσκολεύουν την συνεχή τροφοδοσία με πρώτη ύλη των μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης της βιομάζας. 3)Βάση των παραπάνω παρουσιάζονται δυσκολίες κατά τη συλλογή, μεταφορά, και αποθήκευση της βιομάζας που αυξάνουν το κόστος της ενεργειακής αξιοποίησης. 4)Οι σύγχρονες και βελτιωμένες τεχνολογίες μετατροπής της βιομάζας απαιτούν υψηλό κόστος εξοπλισμού, συγκρινόμενες με αυτό των συμβατικών καυσίμων.

21

22 Βιοκαύσιμα

23

24 Τι Είναι Βιοκαύσιμα; Βιοκαύσιμα ονομάζονται τα καύσιμα εκείνα στερεά, υγρά ή αέρια τα οποία προέρχονται από τη βιομάζα

25 Γιατί βιοκαύσιμα; Τα βιοκαύσιμα αποτελούν λύση για την
αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου Κλειστός κύκλος άνθρακας Το CO2 που εκπέμπεται κατά την καύση των βιοκαυσίμων είναι ίσο με το αντίστοιχο ποσό που απορροφάται κατά την καλλιέργεια της βιομάζας

26 Αλλά…… …υπάρχουν και μειονεκτήματα
Εκπομπές CO2 κατά τη διεργασία παραγωγής Επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα Χρήση γης (κίνδυνος αποψίλωσης) Κινούμαστε ή τρώμε; Αύξηση τιμής τροφίμων Αποσάθρωση και διάβρωση εδαφών Ρύπανση υδάτινων πόρων (εντατική χρήση λιπασμάτων)

27 Γεωθερμία Μακόλλι Ντόνα Μανάβη Ελένη Γκαντέ Γιώτα Αναστασιάδου Ελένη

28

29 ΄Ενα παλιό όνειρο του ανθρώπου είναι η εκμετάλλευση της μεγάλης θερμοκρασίας που επικρατεί στο εσωτερικό της Γης. Η ιδέα προήλθε από την ανάβλυση μεγάλης ποσότητας θερμού νερού ή/και ατμών ή, απλώς, θερμού αέρα (τα ονομαζόμενα γεωθερμικά ρευστά) σε πολλές περιοχές της Γης.

30 Ορισμός της Γεωθερμίας
Γεωθερμία ή Γεωθερμική ενέργεια ονομάζουμε τη φυσική θερμική ενέργεια της Γης που διαρρέει από το θερμό εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια.

31 Η γεωθερμική ενέργεια προέρχεται από το εσωτερικό της γης είτε μέσω ηφαιστειακών εκροών είτε μέσω ρηγμάτων του υπεδάφους, που αναβλύζουν ατμούς και θερμό νερό.

32 Εφαρμογές της Γεωθερμίας
Οι εφαρμογές της γεωθερμικής ενέργειας ποικίλουν ανάλογα με τη θερμοκρασία και περιλαμβάνουν: ηλεκτροπαραγωγή (θ>90 °C), (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με δυαδικό κύκλο) θέρμανση χώρων (με καλοριφέρ για θ>60 °C, με αερόθερμα για θ>40 °C, με ενδοδαπέδιο σύστημα (θ>25 °C),

33

34 ψύξη και κλιματισμό (με αντλίες θερμότητας απορρόφησης για θ>60 °C, ή με υδρόψυκτες αντλίες θερμότητας για θ<30 °C) θέρμανση θερμοκηπίων και εδαφών επειδή τα φυτά αναπτύσσονται γρηγορότερα και γίνονται μεγαλύτερα με τη θερμότητα (θ>25 °C), ή και για αντιπαγετική προστασία

35 ιχθυοκαλλιέργειες (θ>15 °C) επειδή τα ψάρια χρειάζονται ορισμένη θερμοκρασία για την ανάπτυξή τους βιομηχανικές εφαρμογές όπως αφαλάτωση θαλασσινού νερού (θ>60 °C), ξήρανση αγροτικών προϊόντων, κλπ θερμά λουτρά για θ = °C

36

37 Η χώρα μας λόγω της διαμόρφωσης του υπεδάφους της, είναι πλούσια σε γεωθερμική ενέργεια, όπως φαίνεται στο χάρτη. Η ενέργεια αυτή αξιοποιείται με αυξανόμε-νους ρυθμούς. Στην περιοχή του Νότιου Αιγαίου οι θερμοκρασίες των γεωθερμικών ρευστών είναι πολύ ψηλές, ενώ περιοχές πλούσιες σε γεωθερμία, με ρευστά χαμηλότερων θερμοκρασιών, είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη τη χώρα.

38 Τα «θετικά» της Γεωθερμίας
Τα «θετικά» της Γεωθερμίας Τα περιβαλλοντικά οφέλη της γεωθερμίας μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: Συνεχής παροχή ενέργειας, με υψηλό συντελεστή λειτουργίας (load factor), >90%. Μικρό λειτουργικό κόστος, αν και το κόστος παγίων είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση και με τις συμβατικές μορφές ενέργειας. Μικρή απαίτηση γης. Αποτελεί τοπική μορφή ενέργειας με συνέπεια την οικονομική ανάπτυξη της γεωθερμικής περιοχής. Συμβολή στην μείωση της ενεργειακής εξάρτησης μιας χώρας, με τον περιορισμό των εισαγωγών ορυκτών καυσίμων

39 Συμπεράσματα έρευνας Η Γεωθερμική Ενέργεια, γνωστή από την αρχαιότητα,  αποτελεί μια ευρέως και παγκόσμια διαδεδομένη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (Α.Π.Ε.),  με πληθώρα εφαρμογών (ηλεκτροπαραγωγή – άμεσες θερμικές χρήσεις),  με ελάχιστες και πάντα αντιμετωπίσιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις,  είναι φιλική και καθαρή προς το περιβάλλον,  με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και χωρίς να υστερεί καθόλου σε σχέση με τις άλλες Α.Π.Ε.

40 ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα Κοντογιώργου Καλλιόπη
Νικολαϊδου Παναγιώτα Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα Κοντογιώργου Καλλιόπη Παλιαλιά Σταυρούλα Δαλάτση Μαρία

41

42 Ηλιακή ενέργεια χαρακτηρίζεται το σύνολο των διαφόρων μορφών ενέργειας που προέρχονται από τον Ήλιο. Τέτοιες είναι το φως ή φωτεινή ενέργεια, η θερμότητα ή θερμική ενέργεια καθώς και διάφορες ακτινοβολίες ή ενέργεια ακτινοβολίας. Η ηλιακή ενέργεια στο σύνολό της είναι πρακτικά ανεξάντλητη, αφού προέρχεται από τον ήλιο, και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιορισμοί χώρου και χρόνου για την εκμετάλλευσή της.

43 Όσον αφορά την εκμετάλλευση της ηλιακής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες εφαρμογών: τα παθητικά ηλιακά συστήματα, τα ενεργητικά ηλιακά συστήματα και τα φωτοβολταϊκά συστήματα ενέργειας,

44 Ηλιακοσ θερμοσιφωνασ Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η πιο απλούστερη και πιο δημοφιλής συσκευή. Πρόκειται για ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα το οποίο ζεσταίνει νερό, εκμεταλλευόμενο την ηλιακή ακτινοβολία. Αποτελεί μια από τις ‘’καθαρότερες’’ και πλέον αποδοτικές συσκευές που αξιοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

45

46 Η δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τόσο σε απομακρυσμένες όσο και σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον, κάνει ελκυστική τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα. Tα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν τη δυνατότητα μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική.

47 Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να αξιοποιηθούν ως :
Αυτόνομα, όπου η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται μόνο για κάλυψη των αναγκών του χρήστη και συνήθως διαθέτουν σύστημα αποθήκευσης (μπαταριών).

48 Τα φωτοβολταϊκά πάρκα, η εγκατάσταση δηλαδή με άλλα λόγια φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αγροτεμάχια, αποτελούν μια από τις πλέον έξυπνες και επίκαιρες επενδυτικές ενέργειες.

49 Το πρόγραμμα ‘’φωτοβολταϊκά τις στέγες ‘’ ισχύει εδώ και περίπου ένα χρόνο κ δίνει την δυνατότητα σε οικιακούς καταναλωτές κ πολύ μικρές επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα διασυνδεόμενα με το δίκτυο ισχύος έως και 10kWp! Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητη στέγη, ταράτσα ή στέγαστρο χωρίς να απαιτείται άδεια από την πολεοδομία. Ο ιδιοκτήτης δεν φορολογείται για την πώληση του ρεύματος!

50 Φωτοβολταϊκα –πλεονεκτηματα & μειονεκτηματα
Φωτοβολταϊκα –πλεονεκτηματα & μειονεκτηματα ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Τεχνολογία φιλική στο περιβάλλον: δεν προκαλούνται ρύποι από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή, διατίθεται παντού και δεν στοιχίζει απολύτως τίποτα Με την κατάλληλη γεωγραφική κατανομή, κοντά στους αντίστοιχους καταναλωτές ενέργειας, τα Φ/Β συστήματα μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς να απαιτείται ενίσχυση του δικτύου διανομής Η λειτουργία του συστήματος είναι ολοσχερώς αθόρυβη Έχουν σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης Υπάρχει πάντα η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών Μπορούν να εγκατασταθούν πάνω σε ήδη υπάρχουσες κατασκευές, όπως είναι π.χ. η στέγη ενός σπιτιού ή η πρόσοψη ενός κτιρίου.

51 Φωτοβολταϊκα –πλεονεκτηματα & μειονεκτηματα
Φωτοβολταϊκα –πλεονεκτηματα & μειονεκτηματα ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Ως μειονέκτημα θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς στα φωτοβολταϊκά συστήματα το κόστος τους, το οποίο, παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις παραμένει ακόμη αρκετά υψηλό. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ένα ΦΒ σύστημα κοστίζει πολύ περισσότερο από αυτήν που παράγεται από τη χρήση άλλων ανανεώσιμων ή συμβατικών πηγών ενέργειας.

52 ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αγρογιάννη Χριστίνα Αλ-Σαράχε Νικολέτα Γάσπαρη Αφροδίτη Μπαρά Μάρθα Παπακωνσταντίνου Ελευθερία

53 Τι είναι η υδροηλεκτρική ενέργεια;
Η Υδροηλεκτρική Ενέργεια είναι η ενέργεια η οποία στηρίζεται στην εκμετάλλευση της μηχανικής ενέργειας του νερού των ποταμών και της μετατροπής της σε ηλεκτρική ενέργεια με τη βοήθεια στροβίλων και ηλεκτρογεννητριών.

54 Πλεονεκτήματα Είναι πρακτικά ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από συμβατικούς ενεργειακούς πόρους Μπορεί να αποτελέσει πυρήνα για την αναζωογόνηση οικονομικά και κοινωνικά υποβαθμισμένων περιοχών καθώς και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, με την προώθηση σχετικών επενδύσεων Δεν παράγει ατμοσφαιρικούς ρύπους και θόρυβο

55 Τι είναι υδροηλεκτρικό εργοστάσιο;
Υδροηλεκτρικά εργοστάσια ονομάζονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εκμετάλλευση της δυναμικής ενέργειας του νερού (π.χ. ενός ποταμού, μιας λίμνης κτλ.).

56 Τύποι υδροηλεκτρικών εργοστασίων

57 Λειτουργία ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου

58 ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΠΕ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

59 ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ (ΝΕΣΤΟΣ)

60 ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ (ΝΕΣΤΟΣ)

61 Πηγές

62 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

63 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google