Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗΣ Θ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Π ΜΑΝΤΗΣ Κ. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

2 ΣΚΟΠΟΣ της έρευνας ήταν η καταγραφή του ρυθμού εξέλιξης και ανάπτυξης των αθλητών badminton στην Ελλάδα, με κριτήριο τις διακρίσεις και τη θέση κατάταξης στα πανελλήνια πρωταθλήματα που αγωνίσθηκαν υπό την αιγίδα της αντίστοιχης ομοσπονδίας Ε.Ο.Φ.Σ.Α., από τη χρονική στιγμή που διεξήχθηκε το πρώτο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντιπτέρισης.

3 ΜΕΘΟΔΟΣ Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν τα δεδομένα από τα φύλλα αγώνων της ΕΟΦΣΑ στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Η έρευνα αφορά τη χρονική περίοδο από το 1995 έως και το 1999. Εξετάσθηκαν πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών (ανδρών, εφήβων U19, παίδων U17, παμπαίδων α΄ U15 & παμπαίδων β΄ U13). Οι συναντήσεις που καταγράφηκαν ήταν για τα αποτελέσματα στους αγώνες απλό, διπλό και μικτό.

4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

5

6

7 Αριθμός μεταλλίων αθλητών κάτω των 19 ετών και συλλόγων 1995-99
141,5 - 6 6,5 - 1 34,5 - 2 6,5 - 7 3 - 1

8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τις πρώτες χρονιές πρωταθλημάτων της ΕΟΦΣΑ υπάρχει μονομέρεια στην κατανομή των μεταλλίων ανά σύλλογο (γεωγραφική περιοχή) τόσο για τους άνδρες όσο και για αθλητές κάτω των 19 ετών. Ανάγκη σταθεροποίησης των συλλόγων και των νέων τμημάτων. Η εμφάνιση νεαρής ηλικίας αθλητών είναι σχετικά μεγάλη για όλες τις χρονιές στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών. Παρατηρείται μία σταθερότητα στην διάκριση νέων αθλητών που μάλλον φαίνεται να συντηρεί τα παραδοσιακά κάστρα της αντιπτέρισης και να εμποδίζει την εισαγωγή νέων ηλικιακά αθλητών στο άθλημα του badminton από άλλες περιοχές.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google