Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό . Οι κοίτες των ποταμών αυτών υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Του Ιλισού , κάτω από τις στήλες του Ολυμπίου Διός δίπλα από την Αγία Φωτεινή και του Ηριδανού στην Καισαριανή. Και τα δύο ποτάμια ακολουθούν τη διαδρομή τους για το Φάληρο εγκλωβισμένα σε υπόγεια τούνελ της ΕΥΔΑΠ. Η συνοικία των Ιλισίων πήρε το όνομά της από τη Δούκισσα της Πλακεντίας, που είχε κτίσει τη βίλα της δίπλα στον ποταμό Ιλισό (εκεί που είναι σήμερα το Βυζαντινό μουσείο). Οι Έλληνες δίπλα στον Ιλισό ποταμό κατασκεύασαν το Παναθηναϊκό στάδιο για τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες (1896). Ο Δήμος Ζωγράφου είναι σήμερα μια πόλη περίπου κατοίκων. Στις αρχές όμως του 1900 δεν ήταν παρά μια μικρή κοινότητα. Την ευκαιρία για την κατοίκηση και τη δημιουργία του πρώτου οικισμού έδωσε ο Ιωάννης Ζωγράφος, όπου το κτήμα, που είχε αγοράσει το 1902, το μοίρασε σε μικρά οικόπεδα και μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, άρχισε να τα πουλάει. Έτσι σχηματίστηκε ένας οικισμός που αποσπάστηκε από το Δήμο της Αθήνας και αποτέλεσε (το 1929) την κοινότητα Ζωγράφου (περίπου 100 σπίτια). Ένας από τους γιους του, ο Σωτήρης Ζωγράφος, έγινε αργότερα (1947) ο πρώτος Δήμαρχος Ζωγράφου.

2 Βίλα Ζωγράφου Η οικογένεια Ζωγράφου από το 1902 εως το 1905 κατοί-κουσε σε μια Βίλα. Σήμερα αυτή η Βίλα έχει το όνομα της οικογένειας που κατοίκουσε παλιά εκεί.

3 Το πάρκο του Γουδή Ο χώρος που προορίζεται για το μητροπολιτικό πάρκο του Γουδή, αποτελεί μια δημόσια έκταση 965 στρεμμάτων στα όρια των δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου, που είναι από τις πιο πυκνοκα τοικημενες περιοχές της Αττικής.

4 Θεατρο Βadminton Το Badminton Theater ή Θεατρο Badminton που βρίσκεται εντός του μητροπολιτικού Πάρκου . Στους χώρους του φιλοξενεί συναυλίες ,θεατρικές παραστάσεις , παραστάσεις χορού και μιούζικαλ. Παράλληλα πραγματοποιούνται συνέδρια και εταιρικές Εκδηλώσεις.

5 Πανεπιστήμιο Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο συνήθως αναφέ- ρεται απλώς ως Πανεπιστήμιο ,αποτελεί ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην ελληνική πρωτεύουσα. Ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου Σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα σε αριθμό φοιτητών .

6 Ο Άγιος Θεράποντας χτίστηκε το 1924
Ο Άγιος Θεράποντας χτίστηκε το 1924.Στις ,ο ναός καθιερώθηκε ως ο πολιούχος του Ζωγράφου. Άγιος Θεράποντας

7 Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Το 1964,ο Άγγελος και η Νίκη Γουλανδρή ίδρυσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστο-ρίας γνωστό ως Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Το 1964,ο Άγγελος και η Νίκη Γουλανδρή ίδρυσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστο-ρίας γνωστό ως Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

8 Μουσείο Ιωάννη Παπά Ο Ιωάννης Παπάς ( ) ήταν Έλληνας γλύπτης, ένας από τους πιο σημαντικούς Νεοέλληνες γλύπτες. Το εργαστήριο αποτελεί χώρο εργασίας για τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

9 ΓΗΠΕΔΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Ο Ηλυσιακός Αθλητικός Όμιλος είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα των δραστηριοτήτων του τον δήμο Ζωγράφου στην Αθήνα. Επίσημο έτος ί- δρυσής του είναι το Διατηρεί τμήματα σε οκτώ ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση, υδατοσφαί- ριση, κολύμβηση, ξιφασκία και τοξοβολία.

10 Οι μαθήτριες της έκτης τάξης
Μαριάννα ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΑΝΙΑ ΣΙΧ-ΑΛ –ΖΟΡ ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΤΛΙΝΣΚΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google