Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄

2 ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

3 ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο.

4 ΣΤΙΒΟΣ

5 Στίβος [αρχ. Στίβος,στείβω (=καταπατώ)] μέρος ισοπεδωμένο, σταδίου ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων, αναφερόμενο στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

6 ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ

7 Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), είναι άθλημα, μια παραλλαγή του τένις. Μόνο που το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής.

8 ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ

9 ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ Το μπέιζμπολ (αγγλ.: baseball) είναι ένα ομαδικό άθλημα, το οποίο παίζεται από ομάδες των εννέα παικτών. Επινοήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ αλλά η πρώιμη μορφή του κατάγεται από τα Αγγλικά rounders και Κρίκετ.

10 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

11 Η καλαθοσφαίριση (αγγλικά basketball, προφέρεται μπάσκετμπολ) ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα. Εμπνευστής και δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Σπρίνγκφιλντ.

12 ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙΜΠΟΛ

13 Το 1992 στη Βαρκελώνη συμπεριλήφθηκ ε ως άθλημα επίδειξης και το μπιτς βόλεϊ, το οποίο από το 1996 αποτελεί επίσημο ολυμπιακό αγώνισμα για άνδρες και γυναίκες.

14 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ BMX

15 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ BMX Η ποδηλασία είναι από τα κλασικά ολυμπιακά αθλήματα, αφού διεξάγεται στις Ολυμπιάδες από το 1896 στην Αθήνα. Αγώνες ποδηλασίας έγιναν και στους μεσολυμπιακούς του 1906.

16 ΠΥΓΜΑΧΙΑ

17 Η πυγμαχία, κοινώς μποξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν.

18 ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

19 ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ Το κανόε καγιάκ είναι από τα παλιά ολυμπιακά αθλήματα, αφού μπήκε στις Ολυμπιάδες το 1936 στο Βερολίνο. Προηγουμένως, υπήρξε άθλημα επίδειξης το 1924 στο Παρίσι με έξι αγωνίσματα. Το 1948 στο Λονδίνο μπήκαν στο πρόγραμμα και οι αγώνες γυναικών.

20 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

21 Οι καταδύσεις είναι από τα παλιότερα ολυμπιακά αθλήματα. Μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1904 στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ. Τα αγωνίσματα γυναικών ξεκίνησαν το 1912 στη Στοκχόλμη.

22 ΙΠΠΑΣΙΑ

23 ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα παλιότερα ολυμπιακά αθλήματα, στις Ολυμπιάδες το 1900 στο Παρίσι. Από το 1912 διεξάγεται συνεχώς. Είναι το μόνο άθλημα που δεν υπάρχουν ξεχωριστά ανδρικά και γυναικεία αγωνίσματα

24 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google