Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ Μ. Μ. Ε

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ Μ. Μ. Ε"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ 2012-2013 Μ. Μ. Ε
ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ Μ.Μ.Ε. ΕΚΠΟΜΠΕΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 NEWS_Storming!! ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΔΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣΤΕΛΛΟΥ ΖΩΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΠΟΥΛΟΥΔΗ ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ. ΚΑΡΑΒΟΥΣΙΑΝΗ

2

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Σήμερα η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η ψυχαγωγία των ανθρώπων γίνεται όλο και πιο μαζική, καθώς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - και ιδιαίτερα η τηλεόραση – έχουν εισχωρήσει δυναμικά σε κάθε σπίτι και ασκούν έντονη επιρροή και παρουσιάζουν διάφορα πρότυπα. Η τηλεόραση έχει τεράστια επικοινωνιακή δύναμη αφού βρίσκεται δίπλα στον πολίτη οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, ασκώντας άμεση ή έμμεση επιρροή στη διαμόρφωση των ιδεών και των απόψεών του πάνω σε κάθε ζήτημα και θέμα.

4

5 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ: Δολοφόνος η ... τηλεόραση
Ακόμη και δυο ώρες τηλεθέασης ημερησίως αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου. Η τηλεόραση... σκοτώνει και μάλιστα πρόωρα τους τηλεθεατές στο Λονδίνο . Η παρακολούθηση τηλεόρασης έχει συνδεθεί με διάφορες παθήσεις αλλά μέχρι σήμερα όλες οι σχετικές έρευνες αναφέρονταν σε πολύωρη παρακολούθηση. Μια νέα μελέτη προκαλεί ανησυχία αφού αναφέρει ότι ακόμη και η ολιγόωρη παρακολούθηση τηλεόρασης ημερησίως μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο. Συγκεκριμένα ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι ακόμη και δύο ώρες τηλεθέασης την ημέρα αυξάνουν κατά 13% τις πιθανότητες θανάτου πριν την ηλικία των 65 ετών.

6 Συμπερασμα: Η παρακολούθηση τηλεόρασης είναι η πλέον συχνή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά στις δυτικές κοινωνίες. Το μήνυμα είναι απλό. Η δραστική μείωση της παρακολούθησης τηλεόρασης μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων παθήσεων που οδηγούν στον θάνατο. Πρέπει να προωθείται όχι μόνο η αύξηση της σωματικής άσκησης αλλά ταυτόχρονα και η μείωση των ωρών παρακολούθησης τηλεόρασης. ΠΗΓΗ: εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ (15/06/2011)

7 Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Εθισμένοι από κούνια; Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύεται στον «Guardian» της περασμένης Τετάρτης φέρνει στο φως της δημοσιότητας ανησυχητικά στοιχεία για την παιδική τηλεθέαση. Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι στην Αυστραλία βρέφη τεσσάρων μηνών παρακολουθούν κατά μέσο όρο ημερησίως 44 λεπτά τηλεόραση, ενώ στις ΗΠΑ τα παιδιά κάτω των δύο ετών βλέπουν κατά μέσο όρο μία ως δύο ώρες ημερησίως τηλεόραση. Όσο μεγαλώνουν οι ηλικίες, αυξάνονται αναλόγως και οι ώρες τηλοψίας. Στη Βρετανία τα παιδιά βρίσκονται απέναντι από μια οθόνη τηλεοράσεως ή από ένα κομπιούτερ για περισσότερες από πέντε ώρες- λίγο λιγότερο από τους μικρούς αμερικανούς.

8 συμπερασμα: Μπορεί πλέον, επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο, να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο τι τρώνε τα παιδιά μας, αλλά καλό θα ήταν να δούμε και με τι ταΐζουμε και το μυαλό τους. ΠΗΓΗ: εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ (18/10/2009).

9 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ;

10

11

12

13 ΕΡΩΤΗΣΗ 2 ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ;

14

15 ΕΡΩΤΗΣΗ 3 ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ; ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ Ή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ;

16

17

18

19

20 ΕΡΩΤΗΣΗ 4 ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;

21

22

23 Γενικο συμπερασμα: Η γνώμη των τηλεθεατών για την τηλεόραση είναι αμφιλεγόμενη . Παρακολουθούν περισσότερο για να ικανοποιήσουν τις ψυχαγωγικές και ενημερωτικές τους ανάγκες Παρολαυτά λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης και των άσχημων προτύπων που προβάλλει, η άποψή τους γι’ αυτή κυμαίνεται από ουδέτερη μέχρι και αρνητική.


Κατέβασμα ppt "ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ Μ. Μ. Ε"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google