Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ατλαντική Highway (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος, ώστε από την ηπειρωτική ακτή, πηδώντας από νησί σε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ατλαντική Highway (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος, ώστε από την ηπειρωτική ακτή, πηδώντας από νησί σε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Ατλαντική Highway (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος, ώστε από την ηπειρωτική ακτή, πηδώντας από νησί σε νησί, να φτάσεις στο Averøy σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα από γέφυρες πάνω από τη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δρόμος αυτός είναι ο δεύτερος τουριστικός προορισμός στη Νορβηγία.

2 Atlanterhavsveien

3

4 Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983 και χαρακτηρίστηκε από τον αγώνα ενάντια στα στοιχεία. Κατά την εξαετή διάρκεια των εργασιών καταγράφηκαν μέχρι και 12 καταιγίδες κατηγορία τυφώνα. Είναι λίγο περισσότερα από οκτώ χιλιόμετρα (περίπου 5 μίλια) του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων οκτώ γέφυρες πάνω από τον ωκεανό.

5

6 Το κύριο ορόσημο του δρόμου είναι ακριβώς η Storseisundet γέφυρα, η μεγαλύτερη όλων (260 μ. = 853 ft), η οποία κάνει μια δραματική στροφή.

7

8

9

10 Τέτοια είναι η σημασία αυτού του δρόμου που οι Νορβηγοί την επέλεξαν ως το έργο του αιώνα στη χώρα. Επιπλέον, η βρετανική εφημερίδα The Guardian που επέλεξε ως το καλύτερο οδικό ταξίδι στον κόσμο.

11

12 Βρίσκεται στο δυτικό τομέα φιόρδ και σε ορισμένες εποχές του χρόνου φώκιες, ακόμα φάλαινες παρουσιάζονται. Η αλιεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της περιοχής. Σε τέτοιο βαθμό που πολλά ψάρια και άνθρωποι βρίσκονται στις γέφυρες, γεγονός για το οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

13

14 Από το 2009, ο Ατλαντικός δρόμος συνεχίζει από Averøy σε Kristiansund από σήραγγας με καταβολή διοδίων και ονομάζεται Atlanterhavstunnelen (δηλαδή «Atlantic Tunnel").

15

16 Η κατασκευή του παρατάθηκε για έξι χρόνια (σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο = 0,9 μίλια ανά έτος), αλλά από το άνοιγμά του το 1989, έχει καταστεί το δεύτερο πιο επισκέψιμος παραλιακός δρόμος από τους τουρίστες, ενώ στη συνέχεια κέρδισε το 2005 βραβείο για το καλύτερο νορβηγική κατασκευή.

17

18

19


Κατέβασμα ppt "Η Ατλαντική Highway (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος, ώστε από την ηπειρωτική ακτή, πηδώντας από νησί σε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google