Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερωτηματολόγιο Α.Κί.ΔΑ για τις βασικές πρόνοιες ενός Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Απόψεις Εκπαιδευτικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερωτηματολόγιο Α.Κί.ΔΑ για τις βασικές πρόνοιες ενός Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Απόψεις Εκπαιδευτικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερωτηματολόγιο Α.Κί.ΔΑ για τις βασικές πρόνοιες ενός Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Απόψεις Εκπαιδευτικών

2 Δείγμα πληθυσμού και πληροφορίες
Βαθμίδα Αριθμός ατόμων Προδημοτική 122 Δημοτική 532 Ειδική 50 Μέση – Τεχνική 44 ΣΥΝΟΛΟ 748

3 Θέση 112 96 322 80 72 66 748 Διευθυντής Β. Διευθυντής Μόνιμος
Αριθμός ατόμων Διευθυντής 112 Β. Διευθυντής 96 Μόνιμος 322 Επί δοκιμασία 80 Συμβασιούχος 72 Αντικαταστάτης 66 ΣΥΝΟΛΟ 748

4 Συνολικά Χρόνια Υπηρεσίας
Αριθμός ατόμων 1 - 5 94 6 - 11 168 74 130 22+ 282 ΣΥΝΟΛΟ 748

5 Μαζί με τον εκπαιδευτικό θα πρέπει να αξιολογείται και:
Ερώτηση 1: Μαζί με τον εκπαιδευτικό θα πρέπει να αξιολογείται και: (α) το εκπαιδευτικό έργο της σχολικής μονάδας: ΝΑΙ (81,8%) ΟΧΙ (18,2%) (β) το εκπαιδευτικό σύστημα: ΝΑΙ (87,7%) ΟΧΙ (12,3%) (γ) όλα τα πιο πάνω: ΝΑΙ (78,6%) ΟΧΙ (21,4%)

6 Ερώτηση 2: Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται μόνο αν προτίθεται να διεκδικήσει διοικητική ή άλλη προαγωγή ΝΑΙ ( 23,3% ) OΧΙ ( 76,7% )

7 Ερώτηση 3: Θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να αξιολογείται από τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας του ΝΑΙ (56,7%) ΟΧΙ (43,3%)

8 Όποιος αξιολογεί θα πρέπει να αξιολογείται :
Ερώτηση 4: Όποιος αξιολογεί θα πρέπει να αξιολογείται : (α) από αυτόν που αξιολογεί: ΝΑΙ (71,4%) ΟΧΙ (28,6%) (β) από ανώτερο του ιεραρχικά: ΝΑΙ ( 89%) ΟΧΙ (11%) (γ) κι από τους δύο πιο πάνω:

9 Ερώτηση 5: Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται με κάποιο τρόπο από τους γονείς ΝΑΙ (25,7% ) OΧΙ (74,3%)

10 Ερώτηση6: Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιολογείται από τους μαθητές του

11 Ερώτηση 7: Θα πρέπει το νέο σύστημα αξιολόγησης να αναδεικνύει την ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού και να τον οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα ΝΑΙ (44,7%) ΟΧΙ (55,3%)

12 Ερώτηση8: Θα πρέπει το νέο σύστημα αξιολόγησης να αναδεικνύει τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού και να τον ενισχύει να τις ξεπερνά

13 Ερώτηση 9: Θα πρέπει το νέο σύστημα αξιολόγησης να αναδεικνύει τις ικανότητες του εκπαιδευτικού και να τον ωθεί προς την ανέλιξη ΝΑΙ (98.9%) ΟΧΙ (1,1%)

14 Ερώτηση10: Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας να αξιολογεί με αριθμητική βαθμολογία το προσωπικό του σε ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης

15 Ερώτηση11: Με τον διδακτικό χρόνο που έχει σήμερα ο Διευθυντής μιας σχολικής μονάδας ( διδακτικές ώρες) μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στον ρόλο του αξιολογητή όπως αναφέρεται στο νέο σχέδιο

16 Ερώτηση 12: Ο Βοηθός Διευθυντής να έχει ρόλο στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου (συμβασιούχων κι αντικαταστατών) ΝΑΙ (42,5%) ΟΧΙ 430 (57,5%)

17 Ερώτηση13: Με τον διδακτικό χρόνο που έχει σήμερα ο Βοηθός Διευθυντής μιας σχολικής μονάδας (23 διδακτικές ώρες) μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στο ρόλο του αξιολογητή όπως αναφέρεται στο νέο σχέδιο

18 Ερώτηση14: Η συμμετοχή του διευθυντή στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού με αριθμητική αξιολόγηση θα επηρεάσει αρνητικά το κλίμα του σχολείου

19 Ερώτηση 15: Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται από:
Ερώτηση 15: Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται από:

20 Ερώτηση 16: Θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης η κατάργηση της σημερινής μορφής του επιθεωρητή και να γίνει διαχωρισμός του σε δύο νέους ρόλους, αυτόν του αξιολογητή και αυτόν του παιδαγωγικού συμβούλου ΝΑΙ (92,2%) ΟΧΙ (7,8%)

21 Ερώτηση17: Θα πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα (π. χ
Ερώτηση17: Θα πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα (π.χ. μισθολογική ανέλιξη, μείωση διδακτικού χρόνου κτλ.) σε εκπαιδευτικούς που θα επιλέγουν να μείνουν ως δάσκαλοι τάξης / υποστηρικτές του παιδαγωγικού έργου του σχολείου και δεν θα διεκδικούν διοικητική προαγωγή

22 Ερώτηση 18: Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών (Νέο Σχέδιο Επαγγελματικής Μάθησης) ΝΑΙ (49,9%) ΟΧΙ (50,1%)

23 Ερώτηση 19: Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας ΝΑΙ (9,8%) ΟΧΙ (90,2%)

24 Ερώτηση 20: Η αξιολόγηση πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του σχολείου στο οποίο εργάζεται ο εκπαιδευτικός ΝΑΙ (99,3%) ΟΧΙ 5 (0,7%)

25 Ερώτηση 21: Η αξιολόγηση πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα χαρακτηριστικά της ομάδας μαθητών της τάξης του κάθε εκπαιδευτικού ΝΑΙ (97,6%) ΟΧΙ (2,4%)

26 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Α.Κί.ΔΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Α.Κί.ΔΑ Μαζί με τον εκπαιδευτικό θα πρέπει να αξιολογείται και το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου και το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα. Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται ανεξάρτητα αν προτίθεται να διεκδικήσει διοικητική ή άλλη προαγωγή από τα πρώτα χρόνια υπηρεσίας του. Όποιος αξιολογεί θα πρέπει να αξιολογείται από αυτόν που αξιολογεί αλλά και από ανώτερο του ιεραρχικά. Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιολογείται από τους μαθητές του. Θα πρέπει το νέο σύστημα αξιολόγησης να αναδεικνύει τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού και να τον ενισχύει να τις ξεπερνά.

27 Θα πρέπει το νέο σύστημα αξιολόγησης να αναδεικνύει τις ικανότητες του εκπαιδευτικού και να τον ωθεί προς την ανέλιξη. Εκφράζεται σοβαρή αμφιβολία στο να αξιολογεί ο διευθυντής με αριθμητική βαθμολογία το προσωπικό του σε ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης. Παράλληλα εκφράζεται η έντονη άποψη ότι η εμπλοκή του διευθυντή στην αξιολόγηση του προσωπικού του με αριθμητική βαθμολογία, θα επιδράσει αρνητικά στο κλίμα της σχολικής μονάδας. Με τον διδακτικό χρόνο που έχει σήμερα ο διευθυντής τονίζεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον νέο ρόλο του ως βασικού αξιολογητή. Τα ίδια με τα πιο πάνω ισχύουν και για τον ρόλο του Βοηθό Διευθυντή όσον αφορά την αξιολόγηση. Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται από έναν ή δύο επιθεωρητές με αριθμητική αξιολόγηση και περιγραφική έκθεση του διευθυντή.

28 Σε ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης θα πρέπει να διαχωριστεί ο ρόλος της σημερινής μορφής του επιθεωρητή σε ξεχωριστό ρόλο αξιολογητή και παιδαγωγικού συμβούλου. Θα πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα (π.χ. μισθολογική ανέλιξη, μείωση διδακτικού χρόνου κτλ.) σε εκπαιδευτικούς που θα επιλέγουν να μείνουν ως δάσκαλοι τάξης / υποστηρικτές του παιδαγωγικού έργου του σχολείου και δεν θα διεκδικούν διοικητική προαγωγή Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας Στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες του σχολείου στο οποίο εργάζεται ο εκπαιδευτικός καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά της ομάδας μαθητών της τάξης του κάθε εκπαιδευτικού.

29 ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΊΑΣ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

30 Διευθυντές ηλικίας 60 – 62 ετών Β
Διευθυντές ηλικίας – 62 ετών Β. Διευθυντές ηλικίας – 62 ετών Απλοί εκπαιδευτικοί ηλικίας 45 – 62 ετών

31 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Ερωτηματολόγιο Α.Κί.ΔΑ για τις βασικές πρόνοιες ενός Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Απόψεις Εκπαιδευτικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google