Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2015-2016 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ να μάθουν τι είναι μοντελισμός να αναπαραστήσουν υπό κλίμακα το κτήριο του σχολείου, με όσο το δυνατόν πιο πιστό τρόπο. να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και δεξιότητες να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους, τη φαντασία τους, την επιμονή και υπομονή τους Οι μαθητές :

3 να αποκομίσουν τη χαρά της δημιουργίας και της γνώσης. να μάθουν να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα να μάθουν, μέσω αναζήτησης πηγών, την ιστορία του σχολείου και να παρουσιάσουν στο τέλος, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

4 ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ είναι μια κοινωνική επαφή μεταξύ φίλων που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και του ανταγωνισμού. είναι ένας συνδυασμός ασχολιών και χόμπι, τέχνης και αθλήματος ενώ παράλληλα είναι και ένας τρόπος ψυχαγωγίας. εξασκεί το μυαλό και καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη. προσφέρει ανεκτίμητες ιστορικές γνώσεις μέσω συλλογής πληροφοριών

5 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το κτήριο είναι χωροθετημένο στον άξονα βορά νότου με την κύρια όψη προσανατολισμένη στα ανατολικά.

6 Το κεντρικό τμήμα είναι διώροφο με τριμερή διάταξη και πρόσοψη, αετωματική επίσκεψη και δωρικό πρόπυλο. Εκατέρωθεν του αναπτύσσονται συμμετρικά δύο ισόγειες πτέρυγες. Η κεραμοσκεπή είναι τετράριχτη στο κεντρικό τμήμα και δίρριχτη στις πτέρυγες.

7

8 Ημερομηνία: 9/10/2015 1) Χωρισμός σε ομάδες 2) Αναφορά στο τρόπο που δουλεύουμε στη μακέτα 3) Ανάθεση υποχρεώσεων σε κάθε ομάδα ΟΜΑΔΕΣ Ομάδα 1 : Ομάδα 2 : Ομάδα 3 : Ανδριάννα Γαγάνη Ελένη Ραπάι Ελένη Πασπάτη Ταξιαρχούλα Σαλάνη Φάμπιαν Στράιχ Χατζηχαραλάμπους Β. Μιχάλης Πιτσιλαδής Γεωργιάννα Μπανταβάνη Σωτηρία Λαμπούκα Αγγελική Κοτσαμπουρούνη Αλεξάνδρα Πλιάκα Άλμπι Ιστρέφι Υπεύθυνη καταγραφής πρακτικών : Μαρία Σπυρέλλη

9 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ: Ομάδα 1 : Κατασκευή των σκαλών του Πειραματικού και ενός κομματιού του σχολείου Ομάδα 2 : Κλείσιμο της μικρής αυλής Ομάδα 3 : Κατασκευή σκαλών του Δημοτικού και του κτιρίου του Δημοτικού

10 Ημερομηνία: 16/10/2015 Η ομάδα 1 έκοψε τα κομμάτια που χρειαζόταν και χάραξε παράθυρα. Παράλληλα κατασκεύασε τα σκαλοπάτια. Η ομάδα 2 έκοψε τα κομμάτια που χρειαζόταν και άρχισε να χαράζει τα παράθυρα και το εξωτερικό της αυλής. Η ομάδα 3 έκοψε τα κομμάτια που χρειαζόταν. Ημερομηνία: 23/10/2015 Η ομάδα 1 έκοψε τα κομμάτια των παραθύρων τα οποία θα χαράξει στο μακετόχαρτο. Μένει ένα κομμάτι να χαράξουν. Η ομάδα 2 χάραξε παράθυρα στο μακετόχαρτο. H oμάδα 3 άρχισε να κόβει τα κομμάτια της μακέτας για τη σκάλα προκειμένου να κατασκευάσει τη σκάλα.

11 12/2/2016 Η ομάδα 1 χάραξε και σχεδίασε παράθυρα στο μακετόχαρτο. Η ομάδα 2 χάραξε παράθυρα στο μακετόχαρτο. Η ομάδα 3 χάραξε παράθυρα και κατασκεύασε τη σκάλα του δημοτικού. 11/3/2016 Η ομάδα 1 χρωματίζει τους τοίχους και τα παράθυρα. Η ομάδα 2 μετράει τις αποστάσεις των παραθύρων και τα χαράζει. Η ομάδα 3 χαράζει παράθυρα και χρωματίζει τοίχους.

12 1/4/2016 Η ομάδα 1 έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της και βοηθάει τις υπόλοιπες. Η ομάδα 2 χαράζει παράθυρα και βάφει. Η ομάδα 3 βάφει σκάλες και κολλάει κομμάτια στη μακέτα. Η ομάδα 2 βάφει και χαράζει παράθυρα και η ομάδες 1 και 3 την βοηθάν.

13 Η ΜΑΚΕΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


Κατέβασμα ppt "ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google