Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γνωρίζω και σέβομαι τον εαυτό μου. Αποδέχομαι και συνεργάζομαι με τους άλλους γύρω μου. Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ 2009 – 2010 Παρουσίαση: Μαρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γνωρίζω και σέβομαι τον εαυτό μου. Αποδέχομαι και συνεργάζομαι με τους άλλους γύρω μου. Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ 2009 – 2010 Παρουσίαση: Μαρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γνωρίζω και σέβομαι τον εαυτό μου. Αποδέχομαι και συνεργάζομαι με τους άλλους γύρω μου. Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ 2009 – 2010 Παρουσίαση: Μαρία Τσούντα

2 Στόχοι του προγράμματος Γνωρίζω τον εαυτό μου και τους άλλους. Αποδέχομαι τους άλλους και συνεργάζομαι μαζί τους. Επιλύω τις διαφορές μου με διάλογο. Γίνομαι καλός ακροατής και εξωτερικεύω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου. Αποδέχομαι τη μεσολάβηση για την επίλυση της διαφοράς. Καλλιεργώ δεξιότητες λύσης προβλήματος, για την επίλυση συγκρούσεων. Προετοιμάζομαι ότι πρέπει να κάνω συμβιβασμούς για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεχτής λύσης.

3 Περιγραφή δραστηριοτήτων

4 Δημιουργία αίθουσας ψυχαγωγίας

5 Παίζοντας παιχνίδια στην αίθουσας ψυχαγωγίας

6 Ομαδική ζωγραφιά σε τοίχους του σχολείου «Πανηγύρι χαράς»

7 «Η ζωή στο βυθό»

8

9 Οργάνωση εκδήλωσης «Παζαράκι Χαράς»

10 Συγγραφή και εικονογράφηση αυτοσχέδιου παραμυθιού

11

12 Συνεργασία με άλλα σχολεία Δημοτικό Σχολείο Πεύκιου Γεωργιάδη

13 Δημιουργία Γωνιάς των Συναισθημάτων στις τάξεις Μερικές φορές θυμώνω, δίχως λόγο και αιτία. Ξανασκέψου το λιγάκι και θα βρεις την ηρεμία.

14 «Το χαλί του Θυμού» Όταν τα παιδιά νιώθουν θυμό πηγαίνουν και κάθονται σ’ αυτό το χαλί που έφτιαξαν οι ίδιοι με δικές τους ζωγραφιές και όταν νιώσουν ότι ηρέμησαν πηγαίνουν πίσω στη θέση τους.

15 «Είμαστε μοναδικοί... είμαστε διαφορετικοί... είμαστε φίλοι !!!»

16 Τι αισθάνομαι... Τι νιώθω...

17 Κιβώτιο συναισθημάτων και ικανοτήτων

18 Τα συναισθήματα

19 Διάφορες δραστηριότητες Ο εαυτός μου Τι μπορώ να κάνω;

20 Διώχνω τους φόβους μου

21 Το σπιτάκι της χαράς

22 Επίλογος «Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία». Πρέπει πάντοτε να σκεφτόμαστε θετικά και να θυμόμαστε ότι στην αρχή όλα φαίνονται δύσκολα. Όμως με καλή θέληση, προσπάθεια και υπομονή όλα είναι εφικτά!!


Κατέβασμα ppt "Γνωρίζω και σέβομαι τον εαυτό μου. Αποδέχομαι και συνεργάζομαι με τους άλλους γύρω μου. Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ 2009 – 2010 Παρουσίαση: Μαρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google