Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016

2 Νείλος Ο Νείλος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της βόρειας Αφρικής, αλλά και στον κόσμο. Πηγάζει νότια του Ισημερινού και ρέοντας προς Βορρά δια μέσου της βορειοανατολικής Αφρικής εκβάλλει στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έχει μήκος 6.648 περίπου χιλιόμετρα και αποστραγγίζει έκταση που υπολογίζεται σε 3.349.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

3 Αμαζόνιος Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό. θεωρείται ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στη Γη μετά τον Νείλο, με μήκος 6.400 χιλιόμετρα.Ο ισπανός κατακτητής Φρανθίσκο ντε Ορεγιάνα, διέπλευσε τον ποταμό Αμαζόνιο το 1541-1542. Στην πορεία του συνάντησε φυλές με γυναίκες που πολεμούσαν και για τον λόγο αυτό του έδωσε το όνομα «Αμαζόνιος»

4 Μισισιπής Ο Μισσισσιππής ή Μισισιπής είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρεια ς Αμερικής με μήκος 5.969 χλμ, από τη λίμνη Itasca ως τον κόλπο του Μεξικού όπου εκβάλλει. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη misi- ziibi της γλώσσας Ojibwe που σημαίνει ο μεγάλος ποταμός.

5 Νίγηρας Ο Νίγηρας είναι ο σημαντικότερος ποταμός της δυτικής Αφρικής, με μήκος περίπου στα 4.180 χιλιόμετρα.Η ροή του σχηματίζει ένα μεγάλο τόξο, που περνά από τα κράτη Γουινέα, Μάλι, Νίγηρα (κράτος που πήρε το όνομά του από τον ποταμό), από τα σύνορα του Μπενίν και τελικά από τη Νιγηρία, από όπου και χύνεται στον Κόλπο της Γουινέας μετά από ένα εκτεταμένο ποτάμιο δέλτα.

6 Δούναβης Ο Δούναβης ρέει προς τα νοτιοανατολικά για 2.872 χλμ. περνώντας μέσα από τέσσερις πρωτεύουσες χωρών της κεντρικής Ευρώπης προτού εκβάλλει στον Εύξεινο Πόντο μέσω του Δέλτα του σε Ρουμανία και Ουκρανία.

7 ΠΗΓΕΣ Κείμενο www.haraclat.gr Εικόνες www.google.gr

8 5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016


Κατέβασμα ppt "5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google