Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξίες με την ίδια… αξία!! ανάδειξη των αξιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από τις αναπαραστάσεις στην εθνική όψη του € των κρατών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξίες με την ίδια… αξία!! ανάδειξη των αξιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από τις αναπαραστάσεις στην εθνική όψη του € των κρατών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξίες με την ίδια… αξία!! ανάδειξη των αξιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από τις αναπαραστάσεις στην εθνική όψη του € των κρατών - μελών Τάξη Ε1, 6 ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

2

3 Δέντρο που συμβολίζει τη ζωή, τη συνέχεια και την ανάπτυξη. Είναι τοποθετημένο μέσα σ' ένα εξάγωνο και γύρω του αναγράφεται το σύνθημα της γαλλικής επανάστασης "Liberté, Egalité, Fraternité " (ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη).

4

5 Ο αετός, το παραδοσιακό σύμβολο της γερμανικής εθνικής κυριαρχίας, περιβάλλεται από τα αστέρια της Ευρώπης.

6

7 Το περίφημο σχέδιο του Λεονάρντο ντα Βίντσι με τις ιδανικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος, το οποίο βρίσκεται στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Βενετίας.

8

9 Η Βεατρίκη, Βασίλισσα της Ολλανδίας από το 1980.

10

11 Ο Aλβέρτος Β΄, Βασιλέας του Βελγίου από το 1993, και το μονόγραμμά του, ένα κεφαλαίο "A" κάτω από ένα στέμμα, ανάμεσα στα 12 αστέρια που συμβολίζουν την Ευρώπη.

12

13 Ο Μέγας Δούκας Ερρίκος είναι αρχηγός του κράτους του Λουξεμβούργου από το έτος 2000.

14

15 Η κελτική άρπα, παραδοσιακό σύμβολο της Ιρλανδίας.

16

17 Ο σημερινός Βασιλέας της Ισπανίας Χουάν Κάρλος A‘ του Οίκου των Βουρβώνων.

18

19 Τα κάστρα και τα οικόσημα της χώρας, συμβολίζουν το διάλογο, την ανταλλαγή αξιών και τη δυναμική της οικοδόμησης της Ευρώπης.

20

21 Ο διάσημος αυστριακός συνθέτης, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, προβάλλει την Αυστρία ως χώρα της μουσικής.

22

23 Δύο κύκνοι που πετούν. Φιλοτεχνήθηκε σε διαγωνισμό σχεδίου για την κατασκευή αναμνηστικού κέρματος για την 80ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Φινλανδίας.

24

25 Κουκουβάγια, σύμβολο της θεάς Αθηνάς, από αντίγραφο αρχαίου αθηναϊκού τετράδραχμου του 5ου αιώνα π.Χ.

26

27 Πορτραίτο του Πάπα Ιωάννη-Παύλου του Β‘. Ο πρώτος πάπας σλαβικής καταγωγής στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

28 Το εθνόσημο του Σαν Μαρίνο, όπως απεικονίζεται και στη σημαία του.

29

30 Ο Πρίγκιπας Ραινιέ Γ΄, ηγέτης του κρατιδίου του Μονακό (1949-2005) και ο Διάδοχός του Πρίγκιπας Αλβέρτος.

31

32 Ο Primo Trubar, συγγραφέας του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε στα σλοβενικά.

33

34 Το σταυρόσχημο ειδώλιο του Πωμού, της χαλκολιθικής εποχής (3000 π.Χ.), χαρακτηριστικό δείγμα της κυπριακής προϊστορικής τέχνης.

35

36 Σύμβολο της ταυτότητας της Μάλτας, ο σταυρός με τις 8 αιχμές.

37

38 Το σλοβακικό εθνόσημο, διπλός σταυρός επάνω σε τρεις λόφους.

39

40 Ο γεωγραφικός χάρτης και το όνομα της χώρας.

41 6 ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Τάξη Ε1 Μαθητές: Αντζουλίδης Αλκιβιάδης Βρουζάι Κωνσταντίνος Γκόρες Γιάννης Καμινάρη Μελίνα Κανελλόπουλος Μάριος Λάσκο Βασιλική Λούλο Ηλίας Μουχταρίδης Βασίλειος Μπαρούνη Δανάη Παπαρίζου Νεφέλη Πέττα Χρυσούλα Προεστάκη Νικόλ Ράππος Δημήτρης Ρήγας Δημήτρης Σεϊμένης Γιώργος Στάμου Νεφέλη Δασκάλα: Ευαγγελία Κουνέλη Καθηγητής Πληροφορικής: Θοδωρής Νιάρχος


Κατέβασμα ppt "Αξίες με την ίδια… αξία!! ανάδειξη των αξιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από τις αναπαραστάσεις στην εθνική όψη του € των κρατών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google