Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8

2 Η δεκαετία του 1950 Mέχρι τη δεκαετία του 1950 με τους περιορισμούς του πολέμου, η γοητεία έγινε δημοφιλής και οι γυναίκες προσπάθησαν να είναι όσο πιο κομψές μπορούσαν. Τα χτενίσματα της δεκαετίας του 1950 ήταν απλούστερα από ό, τι ήταν στη δεκαετία του '40. Η μόδα επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο και οι σχεδιαστές αρχίζουν να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην κομψότητα της γυναίκας όπως επίσης και στην άνεση των ρούχων. Έκαναν μόνιμους κυματισμούς και διάφορα μεγέθη μπουκλών, που προσπαθούσαν να τα διατηρήσουν με τα διάφορα προϊόντα για τα μαλλιά. Τα μαλλιά ήταν γενικά μαλακά, σγουρά και συχνά κοντά.

3 Για όσες δεν έχουν πολύ μακριά μαλλιά στη δεκαετία του 1950, οι μπούκλες με καρφάκια (curling) τη νύχτα για να ξυπνήσει με μια σφιχτή και μπερδεμένη μπούκλα είναι must. Θα μπορούσαν να βουρτσίζονται σε όμορφα, χαλαρά κύματα που ήταν δημοφιλής σαν τα αστέρια, οπως η Μέριλιν Μονρόε και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

4 H Μέριλιν Μονρόε (1926 -1962) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 1950. Νόρμα Τζην Μόρτενσεν ήταν το όνομα με το οποίο την δήλωσε η μητέρα της στο ληξιαρχείο από το όνομα ενός περιστασιακού συντρόφου της, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Νόθο παιδί της Γκλάντυς Περλ Μπαίηκερ και άγνωστου πατέρα, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία: η μητέρα της νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε ως ψυχοπαίδι σε διάφορες οικογένειες. Εννέα ετών μπήκε σε ορφανοτροφείο, στα έντεκά της έμενε σε μια φίλη της μητέρας της και σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκαταλείπει το σχολείο για να παντρευτεί έναν νεαρό εργάτη. [1] Σε ηλικία είκοσι ετών ήταν ήδη παντρεμένη και διαζευγμένη. Ξεκίνησε ως μοντέλο και μετά ασχολήθηκε ως κομπάρσος σε ταινίες. Οι πρώτες επιτυχίες, ως ηθοποιός, ήρθαν το 1950 19261962Αμερικανίδαηθοποιός1950 [1]1950

5 Το κόψιμο των μαλλιών της εκκεντρικής γυναίκας του 1950 ήταν σγουρά και κοντά Για τους άντρες τα μαλλιά ήταν κομμένα κοντά με πιο μακριά προς τα πίσω, όπου κτενίζονταν προς τα πίσω. Οι γυναίκες του 50 προσπάθησαν να επιτύχουν ένα μοντέρνο στυλ. Τα μαλλιά άρχισαν να γίνονται μόνιμα κυματισμένα και να υπάρχουν διάφορα μεγέθη μπούκλων όπου προσπαθούσαν να τα διατηρήσουν με λάκα. Οι γυναίκες άρχισαν να επισκέπτονται τα σαλόνια σε εβδομαδιαία βάση για το λούσιμο, κόψιμο και κτένισμα. Οι άντρες της εποχής ήταν έτοιμοι να ξοδέψουν τον χρόνο και τα χρήματα τους για να αντιγράψουν τα είδωλα τους ένας από αυτούς ο Εlvis Prisley

6 ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΙ Μα ποιος ήταν αυτός ο Πρίσλεϊ; Ένας νεαρός που το 1954 είχε καταφέρει ν' ανέβει στο νούμερο 3 των επιτυχιών με το τραγούδι That's all right mama. Έλβις Πρίσλεϊ, το νέο προϊόν και αρκετά σύντομα το μυστικό της επιτυχίας των «Σταρλάϊτ Ράνγλερς», ξεπέρασε τα όρια της πόλης και άρχισαν να τους ζητούν να εμφανιστούν και σε άλλα μέρη. δεν ήταν αυτός που εφηύρε το Ροκ εν Ρόλ. Ήταν αυτός που το προχώρησε πάρα πέρα και έγινε ο πρώτος ροκ σούπερσταρ. Το αγόρι "Ροκ εν Ρολ" βάζει στα μαλλιά "Μπριλκρίμ" και έχει φράντζες, το κορίτσι "Ροκ εν Ρολ", φοράει πλισέ φούστες και οι δύο πηγαίνουν σινεμά και επιστρέφοντας ίσως να φιληθούν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

7 https://www.youtube.com/watch?v=o 1fIJWRavvI

8 ΒΙΝΤΑΛ ΣΑΣΟΥΝ – ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ Ο Βιντάλ Σασούν, ο άνθρωπος που μετέτρεψε τον ασήμαντο μέχρι τότε κλάδο της κομμωτικής σε δημιουργικό επάγγελμα, πέθανε σε ηλικία 84 ετών από λευχαιμία. «Για μένα κόμμωση σημαίνει σχήμα» είχε γράψει ο Βιντάλ Σασούν στην αυτοβιογραφία του. Πράγματι για τον διάσημο κομμωτή το κούρεμα ήταν το άλφα και το ωμέγα της κουπ. Ηταν ο πρώτος που εισήγαγε στο τέλος της δεκαετίας του 1950 το αρχιτεκτονικό ντιζάιν στα γυναικεία κεφάλια απελευθερώνοντάς τα ταυτόχρονα τα από τους λακαρισμένους όγκους των μαλλιών.

9 Ο Σασούν έκανε μόδα τα γεωμετρικά σχήματα και τις οξείες γωνίες που τόνιζαν το σχήμα του προσώπου των πελατισσών του. Τα κοντοκουρεμένα κεφάλια του που απέπνεαν ένα νέο είδος σεξουαλικότητας ήταν πολύ εύκολο να συντηρηθούν αφού το μόνο που χρειαζόντουσαν ήταν λούσιμο και στέγνωμα. Οι κομμώσεις του Βιντάλ Σασούν έδωσαν μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη νεανική μόδα της δεκαετίας του ‘60 που ξεκίνησε από το Λονδίνο για να κατακτήσει πολύ γρήγορα όλο τον κόσμο. Μια από τις πρώτες πελάτισσές του ήταν και η Μέρι Κουάντ η δημιουργός της μίνι φούστας.Το 1963, η καρέ κουπ της Μέρι Κουάντ έγινε το σήμα κατατεθέν της. Το ίδιο συνέβη και ένα χρόνο αργότερα, με το κεφαλάκι της Μία Φάροου, που ο Σασούν δημιούργησε για τις ανάγκες του ρόλου της σε ταινία Για τη δουλειά του αυτή ο λονδρέζος κομμωτής κέρδισε 5.000 δολλάρια, κυρίως όμως διεθνή αναγνώριση.

10 Ο Βιντάλ Σασούν υπήρξε επίσης πρωτοπόρος επιχειρηματίας καθώς λανσάρισε μια σειρά από προϊόντα με την υπογραφή του. Σαμπουάν, κοντίσιονερ, και άλλα προϊόντα με το όνομά του έκαναν τεράστιες πωλήσεις που έφτασαν τα 100 εκατομμύρια δολλάρια πριν πουλήσει την εταιρεία το 1983. Κατά τη διάρκεια του μισού αιώνα της επαγγελματικής του δραστηριότητας ο Βιντάλ Σασούν εκπαίδευσε στις σχολές του περισσότερο από ένα εκατομμύριο κομμωτές, έγραψε τρία βιβλία ενώ επίσης είχε δική του καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή.

11 Πέρασε εννιά χρόνια προσπαθώντας να τελειοποιήσει το στυλ του, και τελικά τα κατάφερε. Το 1958, ο Βιντάλ Σασούν επηρεασμένος από τη σχολή Μπάουχάουζ δημιούργησε το «σχήμα», ένα κούρεμα που έφερε την υπογραφή του και το οποίο τον έκανε διάσημο. Τα τελευταία χρόνια ο Βιντάλ Σασούν έπασχε από λευχαιμία. Αφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών, στο σπίτι του στο Λος Αντζελες στις 9 Μαϊου2012.

12 Η αλογοουρά του 1950 της Sandra Dee

13 http://tvxs.gr/news/sinema/merilin-monroe-i- anodos-kai-i-ptosi-enos-lamperoy-asterioy

14 Wella 1950 & 1953


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google