Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ

2 ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ  Τα ενζυμικά πηλινγκ περιλαμβάνουν ένζυμα που προκαλούν την λύση της συνέχειας της κυτταρικής μεμβράνης των κερατινοκυττάρων. Η επιλεκτική δράση των ενζύμων απέναντι στα νεκρά κερατινοκύτταρα αποκλείει την ερεθιστική τους δράση στους ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι η δράση φτάνει ακριβώς μέχρι το σημείο που επιθυμείται και για αυτό χρησιμοποιούνται σε όλους τους τύπους δέρματος. Συνήθως χρησιμοποιούνται οροί ή κρέμες που περιέχουν ως δραστικό συστατικό τα πρωτεολυτικά ένζυμα.

3  Τρόπος εφαρμογής  Τοποθετούνται σε πολύ λεπτό στρώμα με σπάτουλα ή με τα ακροδάκτυλα. Στη συνέχει όμως, αν το στρώμα της κεράτινης είναι ιδιαίτερα παχύ, εφαρμόζεται μάλαξη ώστε να διεισδύσουν βαθύτερα. Αφήνονται 15 – 20 λεπτά στο δέρμα φροντίζοντας να παραμένει υγρό. Τα ένζυμα σταματούν τη λειτουργία τους αν δεν βρίσκονται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Η αφαίρεση τους γίνεται με νερό και όπως άλλωστε και στα περισσότερα απολεπιστικά προϊόντα.  Αντενδείξεις: Ανοικτές πληγές Τραύματα και εγκαύματα Δερματοπάθειες Αλλεργίες

4 ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ  Το ήπιο φυτικό πήλινγκ δρα απολεπίζοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με τη βοήθεια φυσικών ουσιών που παίρνουμε από φυτά και βότανα. Το πηλινγκ αυτό απλώνεται σε καθαρό από ρύπους δέρμα και γίνεται μασάζ για 5- 7 λεπτά. Απομακρύνεται με έκπλυση με χλιαρό νερό.

5 ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ  Τα χημικά απολεπιστικά είναι τα πλέον δραστικά για την απομάκρυνση των νεκρών κερατινοκυττάρων. Στην πραγματικότητα δεν γίνεται απομάκρυνση, αλλά οι μεμβράνες καίγονται από κάποιο οξύ. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ευρύτατα τα οξέα φρούτων. Πρόκειται για τα γνωστά AHA ή αλλιώς α-υδροξυοξέα, κυριότερο από τα οποία είναι το γλυκολικό οξύ. Το ποσοστό γλυκολικού οξέος που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σπάνια ξεπερνάει το 10%.  Οι προτεινόμενοι μηχανισμοί δράσης είναι οι παρακάτω:

6  Ως οξέα σπάνε τους δεσμούς στις πρωτεϊνες της κυτταρικής μεμβράνης αποσυνθέτοντας έτσι τα κερατινοκύτταρα.  Ελέγχουν τον σχηματιμό της κεράτινης στιβάδας, μειώνοντας την κυτταρική συνοχή των νεοσχηματισμένων κερατινοκυττάρων  Η δράση τους δεν επεκτείνεται στην αποσύνθεση των βαθύτερων στρωμάτων της επιδερμίδας, κυρίως λόγω της χαμηλής συγκέντρωσής τους.  Προκαλούν ερεθιστική δράση στο δέρμα διεγείροντας το μηχανισμό της κερατινοποίησης και προωθώντας την αναγέννηση της κεράτινης στιβάδας.

7  Τρόπος εφαρμογής  Αρχικά τοποθετείται μια μικρή ποσότητα από το προϊόν σε κάποιο σημείο του σώματος, συνήθως πίσω από το λαιμό ή στην εσωτερική επιφάνεια του πήχη ώστε να αποκλεισθεί η περίπτωση ερεθιστικής ή αλλεργικής αντίδρασης.  Τα αποτελέσματα φαίνονται τουλάχιστο 5 λεπτά μετα την εφαρμογή.  Τα AHA βρίσκονται συνήθως σε ορούς και απλώνονται στο πρόσωπο με μπατονέτα σε ένα πολύ λεπτό στρώμα.  Αφήνονται περίπου 10 λεπτά και μετά εξουδετερώνονται με κατάλληλη λοσιόν ή αραιώνονται μέχρι πλήρους αφαίρεσης τους με νερό.

8  Ενδείξεις:  Τα χημικά απολεπιστικά αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για ώριμα, λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα. Το όξινο περιβάλλον δημιουργεί συνθήκες αντισηψίας και για αυτό προκαλεί ευεργετικά αποτελέσματα στην ακμή.  Επιπλέον, βελτιώνουν την υφή του δέρματος  Μειώνουν το πάχος των ρυτίδων και  Καταπολεμούν τις δυσχρωμίες.  Αντενδείξεις:  Ανοικτές πληγές  Τραύματα και εγκαύματα  Ευρυαγγείες  Δερματοπάθειες  Αλλεργίες  Ευαίσθητα δέρματα


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google