Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Συναίσθημα είναι μια κατάσταση εσωτερική, μια μοναχική εμπειρία του ατόμου.Υπάρχει λεκτική έκφραση του συναισθήματος και μη λεκτική.Οι συναισθηματικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Συναίσθημα είναι μια κατάσταση εσωτερική, μια μοναχική εμπειρία του ατόμου.Υπάρχει λεκτική έκφραση του συναισθήματος και μη λεκτική.Οι συναισθηματικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

2 Συναίσθημα είναι μια κατάσταση εσωτερική, μια μοναχική εμπειρία του ατόμου.Υπάρχει λεκτική έκφραση του συναισθήματος και μη λεκτική.Οι συναισθηματικές αντιδράσεις συνδέονται με φυσιολογικές που κατευθύνονται από το αυτονομοκεντρικό μας σύστημα.Τα συναισθήματα χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες:αρνητικά και θετικά.

3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΑΡΝΗΤΙΚΑ  Οσοι βιώνουν αρνητικά συναισθήματα είναι καταδικασμένοι να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που υπαγορεύει το κάθε αρνητικό συναίσθημα.  Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι να περιορίσουν το άτομο σε μια συγκεκριμένη αντίδραση. ΘΕΤΙΚΑ Μπορεί να οριστούν ως τα συναισθήματα που προκαλούν ψυχική και σωματική ευχαρίστηση στο άτομο που τα αισθάνεται.

4 ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Είναι η απόλυτη πίστη προς τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας.Συμπεριλαμβάνει το αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια.

5 ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Είναι η θεμελιακή αξία και συναισθηματική δεξιότητα,ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να λέμε ευχαριστώ στους άλλους. Συνδέεται επίσης με την αίσθηση της εκτίμησης

6 ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ Η συναίσθηση και η κατανόηση της κατάστασης των αισθημάτων και των κινήτρων ενός άλλου ατόμου.Σημαίνει παραδέχομαι και αποδέχομαι αυτό που νιώθω.

7 ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ Πρόκειται για μια υποκειμενική και κοινωνιολογική επίδραση που διατηρείται και αναπτύσεται με την πάροδο του διαλόγου

8 ΣΤΟΡΓΗ Συναίσθημα αγνής και τρυφερής αγάπης.''Συναισθηματική ανταπόκριση''.

9 ΠΑΘΟΣ Δίνει πάντα νόημα και αξία στη ζωή. Είναι ισχυρό συναίσθημα Μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμός για κάτι.

10 ΕΡΩΤΑΣ Είναι από τα ισχυρότερα συναισθήματ α που μπορούμε να αισθανθούμε. Ο οργανισμός αναγνωρίζει τον έρωτα ως μια κατάσταση στρες και αντιδρά ανάλογα: π.χ η καρδιά ανεβάζει παλμούς.

11 PROJECT Εργασία των μαθητών της Α3 τάξης για τα συναισθήματα. Μαθητές που πήραν μέρος: ΤΟΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΣΑΠΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΜΗΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑ Υπεύθυνος καθηγητής: ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Συναίσθημα είναι μια κατάσταση εσωτερική, μια μοναχική εμπειρία του ατόμου.Υπάρχει λεκτική έκφραση του συναισθήματος και μη λεκτική.Οι συναισθηματικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google