Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επικοινωνία & συναισθηματική αγωγή στην οικογένεια Ελευθερία Αραβανή ψυχολόγος Λευκάδα, Απρίλης 2009.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επικοινωνία & συναισθηματική αγωγή στην οικογένεια Ελευθερία Αραβανή ψυχολόγος Λευκάδα, Απρίλης 2009."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επικοινωνία & συναισθηματική αγωγή στην οικογένεια Ελευθερία Αραβανή ψυχολόγος Λευκάδα, Απρίλης 2009

2 Οικογένεια • Δημιουργείται από το ζευγάρι • Στοχεύει στην ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη όλων των μελών της • Το ζευγάρι είναι οι αρχιτέκτονες της οικογένειας (R.Levant, ψυχολόγος).

3 Επικοινωνία : μέσο για να σχετιστώ  να μιλάς και να ακούς  να δίνεις και να παίρνεις – ανταλλαγή δεν είναι αρκετά  να παρατηρείς  να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου – ενσυναίσθηση  να δέχεσαι  …μαθαίνεται & αλλάζει. Μπλοκάρεται συνέχεια, ειδικά όταν δεν ακούω, όταν απουσιάζει η βλεμματική επαφή, όταν δεν είμαι παρών.

4 Κάπως έτσι… Απεικόνιση Μπλοκαρισμένης Επικοινωνίας.

5 Για να ανθίσει…. Αξιοποίησε το σώμα σου τις αξίες σου τις προσδοκίες σου όλα τα αισθητήρια όργανά σου.

6 Να βλέπω τον εαυτό μου..

7 Συναισθηματική αγωγή - μέθοδος διαπαιδαγώγησης

8 Συναισθηματικός Μέντορας  Είμαι σε επαφή με το συναίσθημά μου  το ενημερώνω, το μεταφέρω  ρωτάω τον άλλον τι αισθάνεται Στα παιδιά μου…  βλέπω το συναίσθημα ως μια ευκαιρία για οικειότητα και μάθηση  βοηθάω το παιδί να βρει τις λέξεις για να κατονομάσει τα συναισθήματά του  θέτω όρια και μαζί εξετάζουμε πιθανές λύσεις.

9 Όταν πιστεύετε ότι η καρδιά σας βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη του παιδιού σας, όταν ξέρετε πως νιώθετε ό, τι νιώθει εκείνο, τότε βιώνετε ενσυναίσθηση, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της συναισθηματικής αγωγής. Αν μπορείτε να παραμείνετε δίπλα στο παιδί σας βιώνοντας αυτό το συναίσθημα-ακόμα κι αν είναι δύσκολο ή άβολο- τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, που είναι η αξιοποίηση των συναισθηματικά φορτισμένων στιγμών ως μια ευκαιρία για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης& την παροχή καθοδήγησης.

10 ευχαριστώ ευχαριστώ Κηπουρός ή Χτίστης


Κατέβασμα ppt "Επικοινωνία & συναισθηματική αγωγή στην οικογένεια Ελευθερία Αραβανή ψυχολόγος Λευκάδα, Απρίλης 2009."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google