Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό Έτος: 2015-16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυρομματάκη Σταυρούλα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό Έτος: 2015-16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυρομματάκη Σταυρούλα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό Έτος: 2015-16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυρομματάκη Σταυρούλα

2

3 Το υποβρύχιο είναι ένα είδος σκάφους που έχει τη δυνατότητα να κινείται στο επίπεδο αλλά και κάτω από τη θάλασσα. Τα πρώτα υποβρύχια κατασκευάστηκαν τον 17 ο και τον 18 ο αιώνα και έμοιαζαν περισσότερο με μεταλλικούς κουδούνια που φιλοξενούσαν συνήθως ένα άτομο. Τα υποβρύχια σκάφη που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και για αναψυχή, συνήθως λέγονται βαθυσκάφη.

4 Το 1776 ο λοχίας Έζρα Λι επιχείρησε, με το πρώτο πολεμικό υποβρύχιο "Turtle", να βυθίσει ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο. Το "Turtle" έμοιαζε με δύο κελύφη χελώνας ενωμένα μεταξύ τους. Ήταν ξύλινο και κινούταν με χειροκίνητες προπέλες. Το 1801 ναυπηγείται ο Ναυτίλος του Φούλτων. Ήταν κυλινδρικό με χειροκίνητη έλικα. Στα τέλη του 19 ου δημιουργήθηκαν τα πρώτα υποβρύχια με ηλεκτροκινητήρες.

5 Ένα υποβρύχιο μπορεί να επιπλέει επειδή το βάρος του νερού που προκαλεί τη μετακίνηση του είναι ίσο με το βάρος του υποβρυχίου. Σε αντίθεση με ένα πλοίο, ένα υποβρύχιο μπορεί να βυθίζεται και να ανεβαίνει στην επιφάνεια όποτε επιθυμεί.

6 Το υποβρύχιο καταφέρνει να μένει σταθερό και να μην γέρνει χάρη στα πτερύγιά του. Για να μετακινηθεί χρησιμοποιεί την προπέλα του, ενώ για την επιλογή κατεύθυνσης χρησιμοποιούνται το κάθετο πηδάλιο που βρίσκεται στην πρύμνη του και τα οριζόντια πτερύγια του.

7 Τα πυρηνικά υποβρύχια λειτουργούν με πυρηνικούς αντιδραστήρες και ειδικές τουρμπίνες ατμού. Είναι εξοπλισμένα επίσης με τορπίλες καθώς και με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους.

8 1. Τμήμα Πηδαλιούχησης 2. Θάλαμοι Στροβίλων 3. Πυρηνικός Αντιδραστήρας 4. Τμήμα Διακυβέρνησης 5. Τμήμα Τορπίλων

9 Στον 20 ο αιώνα, τα υποβρύχια απέκτησαν σημαντικό ρόλο, λόγω δυο σημαντικών εξελίξεων στην κατασκευή τους. 1. της πυρηνικής πρόωσης 2. της δυνατότητας να εκτοξεύουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

10 Το 1960, το υποβρύχιο Τριέστε καταδύθηκε στο βαθύτερο σημειο της Γης, την τάφρο των Μαριανών στον Ειρηνικό Ωκεανό, (Challenger Deep). To υποβρύχιο Τριέστε:


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό Έτος: 2015-16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυρομματάκη Σταυρούλα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google