Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. Η Κωνσταντινούπολη ήταν χτισμένη στις πλαγιές επτά λόφων,γι' αυτό πολλοί την έλεγαν και "Επτάλοφη". Όλα τα σπίτια της έβλεπαν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. Η Κωνσταντινούπολη ήταν χτισμένη στις πλαγιές επτά λόφων,γι' αυτό πολλοί την έλεγαν και "Επτάλοφη". Όλα τα σπίτια της έβλεπαν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο

2 Η Κωνσταντινούπολη ήταν χτισμένη στις πλαγιές επτά λόφων,γι' αυτό πολλοί την έλεγαν και "Επτάλοφη". Όλα τα σπίτια της έβλεπαν στη θάλασσα Χώροι συνάντησης και καθημερινής επικοινωνίας ήταν οι πλατείες και οι αγορές της Πόλης.

3 Οι μεγαλύτερες αγορές ήταν : του Κωνσταντίνου

4

5

6 Αλλά και του Θεοδόσιου

7

8

9

10 Ο πιο μεγάλος δρόμος ήταν η Μέση Οδός (λεωφόρος) με τις στοές, τα καταστήματα και τα σπίτια των εύπορων κατοίκων. Υπήρχαν ακόμα και υπαίθριες αγορές στο κέντρο και στις λαϊκές συνοικίες, όπου έβρισκε κανείς διάφορα αγαθά. Τον έλεγχο για την επάρκεια και ποιότητα των αγαθών είχε ο Έπαρχος της Πόλης

11 Οι Κατοικίες

12 Η Ψυχαγωγία

13

14 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1)Σε τι κατηγορίες χωρίζονταν οι γιορτές; Μοιάζει ο τρόπος γιορτής καθόλου με το σημερινό; Ανέφερε ομοιότητες εορτών 2)Πώς ονομάζονταν η Κων/πολη από το μέρος στο οποίο ήταν χτισμένη;


Κατέβασμα ppt "Η Καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. Η Κωνσταντινούπολη ήταν χτισμένη στις πλαγιές επτά λόφων,γι' αυτό πολλοί την έλεγαν και "Επτάλοφη". Όλα τα σπίτια της έβλεπαν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google