Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να χτυπήσει και να σπρώξει το θύμα, να το βρίσει και να το κοροϊδέψει και στο σχολείο και έξω από αυτό αλλά και στο διαδίκτυο.  Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη πράξη αυτή.

4  Το παιδί- θύμα δεν έχει διάθεση να πάει στο σχολείο λόγω του φόβου του ότι θα ξανά πάθει κάτι παρόμοιο.  Είναι απομονωμένο από τους γύρω του και δε μπορεί να μιλήσει στους γονείς του και τους δασκάλους του.

5  Θα μας άρεσε μια αντίστοιχη συμπεριφορά στο δικό μας σχολείο;  Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις;

6  Και να μη ξεχνάμε : ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΊΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ !!!

7

8

9  Το bullying είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) αλλά και εκτός σχολείου.  Αυτό το φαινόμενο αποτελείται από το παιδί (θύμα)και από το παιδί (δράστη)

10

11  Σωματική  Λεκτική  Κοινωνική  Ηλεκτρονική  Ρατσιστική  Ψυχολογική

12  Είναι μια μορφή κακοποίησης ή ένα φαινόμενο νεανικής ενόχλησης σε πολλές χώρες του κόσμου.  Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικου εκφοβισμού(κοροϊδία,διακρίσεις,ντροπιαστικά σχόλια)  Του κοινωνικού εκφοβισμού(διάδοση φήμων,καταστροφή πραγμάτων,απομόνωση από την ομάδα)  Του σωματικού εκφοβισμού όπως (χτυπήματα,κλωτσιές)  Ηλεκτρονικού εκφοβισμού όπως(εκφοβισμος μέσω μηνυμάτων)

13

14

15

16

17 Bullying Πριν κάνεις bullying σκέψου : Θα ήθελες να σου κάνουν το ίδιο; Έχεις σκεφτεί ποτέ πως νιώθει ένα παιδί που δέχεται bullying;

18

19

20  Το bullying είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) αλλά και εκτός σχολείου.  Αυτό το φαινόμενο αποτελείται από το παιδί (θύμα)και από το παιδί (δράστη)

21

22  Σωματική  Λεκτική  Κοινωνική  Ηλεκτρονική  Ρατσιστική  Ψυχολογική

23  Είναι μια μορφή κακοποίησης ή ένα φαινόμενο νεανικής ενόχλησης σε πολλές χώρες του κόσμου.  Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικου εκφοβισμού(κοροϊδία,διακρίσεις,ντροπιαστικά σχόλια)  Του κοινωνικού εκφοβισμού(διάδοση φήμων,καταστροφή πραγμάτων,απομόνωση από την ομάδα)  Του σωματικού εκφοβισμού όπως (χτυπήματα,κλωτσιές)  Ηλεκτρονικού εκφοβισμού όπως(εκφοβισμος μέσω μηνυμάτων)

24

25

26

27

28 Bullying Πριν κάνεις bullying σκέψου : Θα ήθελες να σου κάνουν το ίδιο; Έχεις σκεφτεί ποτέ πως νιώθει ένα παιδί που δέχεται bullying;

29

30

31  Δ.Σ ΝΗΣΙΟΥ


Κατέβασμα ppt " Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google