Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, πολιτισμό και μυστήρια. Είναι μια σημαντική πηγή γνώσης για την πατρίδα μας, και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, πολιτισμό και μυστήρια. Είναι μια σημαντική πηγή γνώσης για την πατρίδα μας, και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, πολιτισμό και μυστήρια. Είναι μια σημαντική πηγή γνώσης για την πατρίδα μας, και πολλές ιστορίες, αληθινές και φανταστικές έχουν ακουστεί γι' αυτή. Μαρία Κορμπέτη Ε'2

2 ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ (Yedi Kule - Γεντί Κουλέ) Ένα από τα μυστηριώδη μέρη της Θεσσαλονίκης είναι το Επταπύργιο, μια φυλακή/βασανιστήριο της εποχής. Λέγεται πως την νύχτα ακούγονται φωνές. Ο μύθος όμως έχει δύο εκδοχές. Ότι είτε οι φωνές είναι των ανθρώπων που εκτελέστηκαν εκεί, είτε των > που φυλάν τον θησαυρό του πύργου. Παραμένει, βέβαια μυστήριο το τι είναι ο θησαυρός Λένε πως επίσης γίνονται περίεργα φαινόμενα στο εσωτερικό του πύργου.

3 Επταπύργιο

4

5 TO ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ (Βασιλισσης Όλγας 263) Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά στοιχειωμένα αλλά ένα από τα διασημότερα είναι αυτό. Π ολλά έχουν ακουστεί για αυτό το σπίτι. Μύθοι περί θορύβων και κραυγών των φυλακισμένων πνευμάτων που ακούγονται τα βράδια, περί της κακής κατάληξης όσων θέλησαν είτε να το κατεδαφίσουν, είτε ακόμη να το κατοικήσουν, ή να προσπαθήσουν να το επισκευάσουν. Οι πιο πολλοί λένε πως έκρυβαν Εβραίους εκεί, και έφτιαξαν τον μύθο για να αποφεύγουν οι Γερμανοί το κτίριο.

6 Σ τοιχειωμενα σπίτια της Θεσσαλονίκης

7

8

9 Η «ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ» Πρόκειται για το μοναδικό ελληνιστικό μνημείο που διασώζεται στην Θεσσαλονίκη και δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο. Ο θρύλος λέει ότι κάποτε επί τουρκοκρατίας γέμισε η πόλη φίδια, τα οποία υπήρχαν αμέτρητα και με μεγάλη πυκνότητα γύρω της, ώστε θεωρήθηκε ότι έβγαιναν από αυτήν. Έτσι απέκτησε και την όνομα « Στήλη των Όφεων».

10 Στηλη Των Όφεων

11 Μύθοι της Θεσσαλονίκης Μια εργασία απο τους μαθητές του Ε'2


Κατέβασμα ppt "ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, πολιτισμό και μυστήρια. Είναι μια σημαντική πηγή γνώσης για την πατρίδα μας, και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google