Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 8. ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 8. ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 8

2 ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΕΡΕΙ: -ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΛΗΞΗΣ -ΛΥΧΝΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ -ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ -ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ -ΕΞΟΔΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ

3 ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ. ΕΝΕΡΓΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Η ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ. ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ‘Η ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ. ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΡΑΒΔΟΣ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΒΡΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΌ 5’-7’.

4 ΟΣΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ. Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ. ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Η ΚΕΡΑΤΙΝΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΟΥ, ΤΑ ΙΟΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΔΡΩΤΟΠΟΙΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΩ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ.

5 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΜΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΙΟΝΤΩΝ ΜΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΙΟΝΤΩΝ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΙΟΝ, ΑΦΟΥ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΟΝΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΙΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ‘Η ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΙΟΝΤΟΣ.

6 ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ -ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ -ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ -ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΞΙΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ -ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ -ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ -ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ -ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ -ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ -ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

7 ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΟΝΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ(ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

8 ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ: ΧΡΗΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΑΣΤΑΘΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

9 ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΠΑΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗΣ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ. ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ (NaCl) ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΥΔΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ (NaOH) ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΤΟΥ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΑΛΑΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ.

10 ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΓΡΟ. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΕΊΝΑΙ 3’-5’. ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΚΑΛΙΚΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

11 ΚΑΘΙΟΔΕΡΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΙΟΝΤΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΟΔΕΡΜΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΥΔΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΙΟΝΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΛΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΡΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ.

12 ΟΛΙΓΟΔΕΡΜΙΑ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΓΑΛΒΑΝΟΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. ΤΟ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ. ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΙΝΩΝ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ.

13 ΥΨΙΣΥΧΝΑ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 kHz ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΑΕΡΙΟ (ΑΡΓΟ, ΚΡΥΠΤΟ, ΝΕΟ, ΗΛΙΟ). ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΑΒΔΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΜΑΛΑΞΗ. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.

14 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΦΑΓΕΣΩΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ. ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ 3’-5’. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΟ ‘Η ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ. ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ: ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΤΙΣΗΨΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΖΟΝΤΟΣ

15 ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ: ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ‘Η ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

16 ΥΠΕΡΗΧΟΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 20kHz ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ (ΦΩΝΟΦΟΡΗΣΗ). ΟΙ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ.

17 ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ‘Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΓΡΟΥ ΜΕΣΟΥ( ΑΜΠΟΥΛΑ ‘Η ΖΕΛΕ). Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 1MHz ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΕ 3MHz. ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ, Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ.

18 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΠΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΜΜΗΝΟΥ ΡΥΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 8. ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google