Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σεπτέμβριος 2015 Ε΄2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ Λίγα λόγια για το βιβλίο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Φριχτούλης, που αποφάσισε να πάει ένα ταξίδι στην πόλη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σεπτέμβριος 2015 Ε΄2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ Λίγα λόγια για το βιβλίο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Φριχτούλης, που αποφάσισε να πάει ένα ταξίδι στην πόλη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σεπτέμβριος 2015 Ε΄2

2 ΓΙΑΝΝΗΣ - ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

3 Λίγα λόγια για το βιβλίο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Φριχτούλης, που αποφάσισε να πάει ένα ταξίδι στην πόλη. Όταν πήγε στην πόλη είδε μια γάτα που ήθελε να τον φάει και έτρεξε γρήγορα σε ένα σπίτι που ήταν και ο αδελφός του.

4 Ζωγραφίζω ότι με εντυπωσίασε

5  Οι ήρωες του βιβλίου είναι ο Φριχτούλης και ο αδέλφος του που τους κυνηγούσαν τέσσερις γάτες και πήγανε σε ένα σπίτι. Εκεί βρήκανε έναν πράκτορα που ήθελε να πάρει ένα διαμάντι αλλά ο αδελφός του ο Φριχτούλης του είπε «γιατί θες να κλέψεις το διαμάντι»;

6 ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΡΟΛΟ Ο πράκτορας απάντησε «ότι έπρεπε να το πάρει γιατί ήταν της οικογένειας του» αλλά ο Φριχτούλης και ο αδελφός του το ξέρανε ότι έλεγε ψέματα και του έστησαν παγίδα.

7 Γραφώ τι γίνεται στο τέλος  Στο τέλος ο πράκτορας την πάτησε και έπεσαι στην παγίδα και είπε όλη την αλήθεια στον Φρίχτουλη και τον αδελφό του αλλά ακόμα έλεγε ψέματα και δεν το κατάλαβαν ότι έλεγε ξανά ψέματα.

8 Γράφω τι γίνεται στο τέλος Στο τέλος ο Φριχτούλης και ο αδελφός του έφυγαν από το σπίτι, αλλά τους είδαν και έτρεξαν μακριά.

9 Γραφώ την γνώμη μου για το βιβλίο  Η γνώμη μου για το βιβλίο είναι ότι μου άρεσε.

10 Γραφώ λίγα λογία για το συγγραφέα Γεννήθηκε στη Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, το 1947 από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Σπούδασε δημοσιογραφία, σχέδιο και ενδυματολογία θεάτρου. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Μεγάλος Θανατικός, κυκλοφόρησε το 1981 και το 1982ξεκίνησε να γράφει τα «Σαββατιάτικα» στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Έγραψε αρκετά σατιρικά κείμενα και θεατρικά έργα από τα οποία τα περισσότερα παρουσιάστηκαν στο ελληνικό θέατρο. Ακόμη ασχολήθηκε και με το παιδικό θέατρο, καθώς επίσης έγραψε και εικονογράφησε παιδικά βιβλία. Το 2012 δέχθηκε έντονη κριτική για τις θέσεις του όπως δημοσιεύτηκαν από αρθρογραφία του Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της ΕΣΗΕΑ.


Κατέβασμα ppt "Σεπτέμβριος 2015 Ε΄2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ Λίγα λόγια για το βιβλίο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Φριχτούλης, που αποφάσισε να πάει ένα ταξίδι στην πόλη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google